עבור לתוכן

התקנת מערכת הפעלה על CF- זקוק לעזרה

Featured Replies

פורסם

היי..

קודם כל אני חייב לציין שהפורום פה הוא אחד הדברים המפליאים שעולם האינטרנט סיפק לי. כל הכבוד !!!

אינני גאון מחשבים (למרות שאני מתיימר להבין קצת) אך המידע שיש ברשותי הינו מספיק ע"מ לקבל עזרה.

אז ככה...

אני רוכב תחרותי במירוצי ראלי (ג'יפים, כמו בפאריס-דאקר) ואני מנווט עם מחשב טאבלט של פוגיטסו 4121.

כמעט לאחר כל מירוץ אני נדרש לקנות הארד דיסק חדש מכיוון שההארד דיסק נדפק לגמרי מרמת הזעזועים שהוא סופג ולכן המחשב שובק חיים לאחר זמן לא רב ואני נדרש לנווט ע"י מכשירים ומפה.

חשבתי להחליף את הכונן הקשיח בזכרון מסוג COMPACT FLASH. זהו זיכרון שיכול לספוג זעזועים ואינו מושפע מטלטולים או מכות.

אני יודע שהדבר אפשרי מכיוון שבמחשבי הנווטים המקצועיים אין הארד דיסק אלא כרטיס זכרון.

קניתי CF בנפח 16 GB ומתאם שימיר מCF ל IDE (זה מספיק לי, אפילו יותר מדי)

השאלה שלי היא כיצד להתקין את מערכת ההפעלה ותוכנת הניווט ע"ג הCF כך שלא יהיה לי כל צורך בדיסק קשיח?

אשמח לכל עיצה ועזרה.

תודה מראש

יוני

פורסם

שלום יוני וברוך הבא לפורום HWzone.

קודם כל הייתי רוצה לציין שפתיחת דיונים כפולים זה בניגוד לחוקי הפורום.

אם הזיכרון פלאש מחובר עם מתאם IDE הוא אמור להיות מזוהה כמו כל אמצעי איחסון סטנדרטי ברמה של דיסק קשיח לכן גם התקנה של מערתכ הפעלה עליו אמור להיות רגילה לגמרי.

האם אתה רואה את הכרטיס פלאש כדיסק קשיח עם הקיבולת שלו בביוס?

פורסם
  • מחבר

דיונים כפולים- פשוט לא בטוח לגביי רלוונטיות ההודעה...מצטער מראש.

אכן, אני מזהה בביוס את נפח הקיבולת.

ההאם בשלב ההתקנה של XP TABLET המחשב לא ייתקע לי בשלב בדיקת ההארד דיסק?

האם יש אפשרות למנוע או להקטין את הכתיבה הרצופה לאחר ההתקנה של XP ע"ג הCF בכדי שכרטיס הCF יאריך ימים?

תודה מראש

פורסם

אני אישית הייתי הולך על פתרון כמו Toughbook.

כתיבה רציפה על הדיסק הקשיח תמיד תתקיים ופה באמת CF לא ממש משחק לטובך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים