עבור לתוכן

התקנת מערכת הפעלה והעברתה למחשב אחר

Featured Replies

פורסם

אם אני לוקח דיסק קשיח ומתקין עליו מערכת XP ואת הדרייברים שבאו עם התקליטור שקיבלתי בקניית המחשב, לאחר מיכן אני מעביר את הדיסק למחשב אחר לגמרי חדש יותר מהמחשב שלי, האם אני צפוי להתקל בבעיות כל שהם בגלל שהמפרט של המחשב החדש שונה משלי? (כלומר כרטיס הקול שלו שונה כרטיס המסך שונה לוח האם שונה)

פורסם

אם אני לוקח דיסק קשיח ומתקין עליו מערכת XP ואת הדרייברים שבאו עם התקליטור שקיבלתי בקניית המחשב, לאחר מיכן אני מעביר את הדיסק למחשב אחר לגמרי חדש יותר מהמחשב שלי, האם אני צפוי להתקל בבעיות כל שהם בגלל שהמפרט של המחשב החדש שונה משלי? (כלומר כרטיס הקול שלו שונה כרטיס המסך שונה לוח האם שונה)

תלוי בצ'יפסט בגדול, אם זה אותו אחד לא צפוייה לך בעיה.

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון למעבד? סליחה על הבורות.

ובמידה וזה לא אותו אחד לאיזה בעיות אני צפוי?

פורסם

תוכן נמחק

פורסם
  • מחבר

בחורה אחת שעובדת איתי הלך לה הדיסק הקשיח, הצעתי לה את עזרתי בזה שהיא תקנה דיסק חדש ואני התקין לה את מערכת ההפעלה, מערכת ההפעלה שלה חוקית.

ויש לה דיסק עם הדרייברים. רק שלי עדיף לעשות את העבודה הזאת בביתי כלומר לקחת מימנה את הדיסק עם המערכת הפעלה והדיסק של הדרייברים, לחבר אותו אצלי במחשב, להתקין את כל מה שצריך ולהעביר לה את הדיסק כשהוא מוכן לעבודה. היות ולשנינו אין רכב אז אני לא יכול לקחת את המחשב אלי.

ולכן השאלה אם לא צפויה איזה שהיא בעיה בגלל חלקים שונים?

פורסם

אם המחשב ה"ישן" עדיין עובד אז מה שאני עושה זה ככה (אבל להקפיד ולא "חפיף"):

1. גיבוי מלא וטוב של כל הכונן הישן, במיוחד של המחיצה עליה מותקנת מערכת ההפעלה (מחיצה C בד"כ). GHOST עם CD הפעלה של HIREN עושה עבודה יפה על כונן קשיח פיזי אחר. אבל כל דרך אחרת גם טובה, העיקר שתהיה אפשרות לחזור למצב הקודם אם תהיה בעיה ולא יהיה לך מנהל ההתקן של הלוח הקיים.

2. הפעלת המחשב עם הכונן השני לבדיקת תקינות הגיבוי. לרוב המערכת עולה עם בקשה לעשות הפעלה מחדש, בגלל הכונן הפיזי השונה. זה בסדר וכך עושים.

3. פתיחת מנהל ההתקנים. מזהים בכל ענף את ההתקן המשוייך ללוח. במיוחד בחלק של המערכת וגם של התקני USB ובקרי הכוננים.

4. בכל התקן - אבל בכל התקן - שאיננו בדרך כלל בר החלפה (להבדיל מכרטיס הרחבה על PCI ), מגדירים שרוצים להתקין מנהל התקן אחר. מתחילים בעבודה, כאשר בוחרים שלא יחפש באינטרנט, ואח"כ שלא יתקין אוטומטי אלא שאתה תגדיר לו מהיכן לחפש. במסך הבא לסמן שלא יחפש אלא אתה תבחר מרשימה.

5. תקבל רשימה בה ההתקן שקיים וגם אם יש התקן סטנדרטי או של מיקרוסופט. בחר תמיד את ההתקן הסטנדרטי. אם אין סטנדרטי בחר בזה של מיקרוסופט. העיקר שלא יהיה כזה המשוייך לצ'יפסט הקיים.

6. אם אין התקן מקביל גנרי כללי סטנדרטי - רשום לעצמך וחזור לרשימה. בצע הסרת ההתקן.

7. בכל פעם שהמערכת תבקש הפעלה מחדש כדי שהשינויים יכנסו לתוקף - אל תפעיל ואל תאשר זאת. המשך כרגיל.

8. במיוחד בחלק של המערכת SYSTM יש להקפיד להחליף להתקנים כלליים, סטנדרטיים גם אם השם המוצע להתקן אינו תואם בדיחוק את שם ההתקן כפי שמוצג על ידי מנהל הצ'יפסט הקיים.

9. כעת גם להסיר את התקן כרטיס המסך אבל זה לא יופיע ברשימה אלא תהיה הודעה שצריל להפעיל מחדש. המתן ואל תפעיל מחדש. כך גם התקנים אחרים כמו מתאם כרטיס הקול על הלוח פשוט להסיר אותו (אבל לא את הגנריים של מיקרוסופט).

10. בסוף התהליך מכבים את המחשב כרגיל. פשוט לכבות בדרך הרגילה.

כעת מוציאים הכונן פיזית ומעבירים אותו למחשב החדש. מפעילים ונותנים לו לעלות כפי שיכול. כל ההתקנים החדשים שמזהה או לא ומבקש התקנים מבטלים את הבקשה. כשמסיים להתקין את מה שיכול בעצמו עושים הפעלה מחדש, ושוב עדיין מבטלים CANCEL כל בקשה להתקן חדש.

כעת לוקחים את ה CD של הלוח החדש ומתקינים הכל לפי הסדר שצריך, לא שוכחים לעשות הפעלה מחדש בכל פעם שצריך.

בדרך כלל 80 אחוז מהמקרים זה עובד.

[br]פורסם בתאריך: 24.06.2009 בשעה 22:38:41

............ולכן השאלה אם לא צפויה איזה שהיא בעיה בגלל חלקים שונים?

בטוח שתהיה בעיה. אם מזמן לא ראית מסך כחול BSD זו ההזדמנות.

פורסם

תוכן נמחק

פורסם

זה לא יעבוד ...

כי אם תיקח IMAGE של מחשב אחד שעובד ותפרוס אותו על מחשב שונה , זה לא יעבוד ואתה תקבל מסך כחול

זה כמו לקחת את ההארד דיסק שלך ולחבר למחשב שני .. זה לא עובד

מה הבעיה לפרמט ולהתקין חדש על החומרה החדשה ?

אם המערכת שלה חוקית , ויש לך את הסיריאל שהיא קנתה , אז תתקשר למיקרוסופט ותגיד להם את הסיפור וזהו נגמר העניין ..

פורסם

יהיה הרבה יותר פשוט להתקין מערכת הפעלה אצלה כשאר יש לך כבר מראש את כל הדרייברים.

כדי ל"נייד" מערכת יהיה צורך ב sysprep שזה ממש לא נחוץ במקרה שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים