עבור לתוכן

החייל הפשוט

Featured Replies

פורסם

אני די מזדהה עם המכתב למרות שהייתי ג'ובניק

כשהייתי בצבא שלחו אותי בהתחלת האינתיפאדה לבסיס אי שם ליד רמאללה יריות כל יום 4 שעות שינה בלילה

אפילו לא העזו להביא אותנו לשם ברכב ממוגן הטיסו אותנו ביסעור ובגלל זה גם המחליף שלי לא הגיע אחרי שבועיים אלא שלוש (וגם הגעתי אחרי שבוע בבסיס אחר)

בכל מקרה הייתה לי חברה באותו זמן כבר שנתיים היא זרקה אותי בטלפון יום לפני שחזרתי

אי אפשר להסביר איך בן-אדם מרגיש לשבת במגדל שמירה לבד במשך 8 שעות בלילה לפני שהוא חוזר ולחשוב על זה

פורסם

עפ"י החוק, אסור להפלות עובדים בקבלה לעבודה עפ"י השירות הצבאי שלהם אלא אם מהות העבודה (כגון אבטחה) דורשת שירות צבאי ביחידה קרבית וכד'.

קבלת אדם לעבודה רק על סמך שהוא היה קצין בצה"ל, ללא קשר לכישוריו ולהתאמתו לעבודה ספציפית זו, היא בלתי כשרה בעליל.

פורסם

אני לא מדב על זה

אני מתכוון שאם למשל אתה מראיין שני אנשים לאותה עבודה והם עושים עליך את אותו רושם חוץ מדבר אחד: אחד קצין והשני לא...

במי היית בוחר? אני באופן אישי הייתי בוחר בקצין בגלל שרק בגלל שהוא קצין כבר אומר עליו משהו. אני לא בא להגיד משהו חס וחלילה על כל אלה שהם לא קצינים אבל לפי דעתי ואיך שאני רואה אנשים, קצינים בדרך כלל יותר "איכותיים"

ושוב, אני לא יוצא בהצהרה על כל מי שלא קצין אז בבקשה לא להגיב באופן אישי. ואם מישהו נעלב, סליחה מראש.

פורסם

אני לא מדב על זה

אני מתכוון שאם למשל אתה מראיין שני אנשים לאותה עבודה והם עושים עליך את אותו רושם חוץ מדבר אחד: אחד קצין והשני לא...

במי היית בוחר? אני באופן אישי הייתי בוחר בקצין בגלל שרק בגלל שהוא קצין כבר אומר עליו משהו.

ואז השני, בו לא בחרת, יילך לבית המשפט ויתבע אותך ויזכה במשפט.

פורסם

אתה מדבר על מה יקרה "אם..." וזה לא כלכך קשור לנושא. אני מדבר על מצב שבו יש לך שתי אפשרויות בחירה. שתי האפשרויות הם אותו דבר, אבל, עם בחירה אחת אתה מרגיש יותר נוח ובטוח...

במי תבחר? אני נשאר באותה דעה

אין פה עניין של אפליה, אלא עניין של הרגשה. ההרגשה שלי תהיה (אני מניח) יותר טובה אם אני אבחר בקצין.

פורסם

למה? זה שאדם היה קצין בצבא לא אומר שהוא יבצע את העבודה הספציפית על הצד הטוב ביותר; תוכל למצוא אנשים שלא שירתו כלל בצבא שיבצעו את אותו תפקיד ביעילות רבה יותר.

רוב האנשים לא הולכים לקצונה לא כי הם "לא איכותיים" או Whatever אלא כי הצבא והקריירה הצבאית שלהם לא עומדים בראש סדר העדיפויות שלהם.

אין הבדל בין קצין לבין סמ"ר, ואין הבדל בין קצין לבין כל אדם אחר בארץ.

פורסם

קודם כל, לא אמרתי שקצין יבע את העבודה מאדם שהוא לא קצין. תאמין לי שזאת בכלל לא הייתה הנקודה שלי.

אבל תסכים איתי שלקצין יש בדרל כלל ידע ונסיון שאין לאדם שהוא לא קצין או שלא שירת בצבא...

וכתבתי "איכותיים" מסיבה מסוימת. לא התכוונתי לאיכות ממשית אלא למשהו יותר פנימי שקשה לי להסביר...

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין מה לא מובן במה שהוא אמר?

ואני דיי מסכים איתו.

באים אליך שני אנשים שרוצים עבודה

אותו גיל , אותם נתונים פחות או יותר , משיחה שלך איתם לא מצאת מישהו שיותר מצא חן בעינייך..

אבל שאתה שומע שאחד מהם היה קצין בצבא , אז בסדר זה לא עושה אותו יותר טוב

אבל זה בהחלט פלוס רציני לבחור..

אני לא אומר שיעדיפו קצין על מישהו שלא היה קצין

אבל פשוט , זה נותן הרגשה חיובית לגבי האיש שהוא אומר שהוא היה קצין בשירות שלו..

קצינים הם גם בדרך כלל אנשים אחראים ורציניים.. ואנשים שיודעים לעבוד.

(ואני יודע שגם אנשים שהם לא קצינים הם כאלה!)

פורסם

יצא לי לראות מספיק קצינים בזיונים, ואפילו מפקדי בסיסים.

זה בולשיט אחד גדול..

וזה אנשים שאתם הייתם פוגשים ומבינים אחרי כמה דקות שהם פשוט אהבלים.

אם הם עברו והתקבלו לקצונה, אין לי שום הערכה כלפי קצינים כיותר איכותים בשום דרך שהיא.

וחיילים לרוב לא מקבלים הערכה.. ודופקים אותם.. והם קורעים ת'תחת - ככה זה.

עוברים את זה.

לא נראה לכם? אל תשרתו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים