עבור לתוכן

זקוק לעזרה קטנה בתכנון מעגל

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני זקוק למעגל בהספק הנמוך ביותר האפשרי אשר מבצע את התהליך הבא:

מקבל רמה (גבוה) קבועה לפרק זמן לא ידוע, נדלקת נורה (לא משנה הגודל - לד או משהו אחר) למשך פרק זמן קבוע (עם משהו כמו 555). ולאחר מכן הנורה נכבת לבדה והמעגל נכנס ל"תרדמת". לאחר פרק זמן לא ידוע וארוך מאוד הרמה יורדת. הנורה אמורה להשאר כבויה עד שהתהליך יקרה מחדש. כאשר הנורה כבוייה חובה על המעגל לתפקד ללא צריכת הספק.

למישהו יש רעיון מפורט?

אני חשבתי על שילוב של 555 עם שערים לוגים.. אני לא מעוניין להכנס למיקרובקר או רכיב ALTERA וכו'.. משהו פשוט לוגי.

מישהו יכול לעזור לי?

תודה מראש!

פורסם

זה מאוד פשוט לעשות את זה ... וממש לא צריך להשתמש בבקר או משהו כזה...

555 יעשה לך את העבודה טוב מאוד.. רק לא הבנתי אותך.. מה זאת אומרת כשהנורה כבוייה המעגל לא יצרוך הספק...

המעגל חייב להמשיך לעבוד בשביל להתחיל את התהליך מחדש.. והרכיבים עדיין פועלים מה שאומר שהמעגל יצרוך הפסק ..הספק נמוך אבל יצרוך...

פורסם
  • מחבר

הכוונה היא לנתק. שהמעגל לא יפעל עד שהנתק "יחובר" מחדש... כמו לחבר משהו לרשת החשמל - שקע תקע מחוברים..יש צריכה.. מנותקים אין.. לחלוטין אין! (בלי להתייחס לתופעות פיזקליות כמו שדות חשמליים, מגנטיים ופוטנציאלים וכו'..)

ברגע שה"מתג" נלחץ - המעגל "מתעורר" ונכבה לבדו לאחר זמן מה... אפילו שהלחצן עדין לחוץ.

יש הצעות?

פורסם

אני יתן דוגמא קטנה:

אתה בא ולוחץ על כפתור,מהכפתור המנורה דולקת אבל לאחר 5 דקות היא מתחבאת.

המעגל מתכבה גם אם הכפתור לחוץ ובשביל להדליק אותו עוד פעם צריך לכבות ולהדליק מחדש נכון?

פורסם
  • מחבר

אממ.. כן אפשר לומר... לא לחוץ=כבויי, לחוץ = שווה דלוק לזמן כלשהו וכבויי לשאר הזמן... יש רעיון לוגי גם?.. שערים\ תכנון.. משהו אלקטרוני?

555 לבד כחד יציב יהפוך לעל יציב עקב "דרבון" אין סופי....אז לאחר מחזור זמן של חד-יציב.. ישתנה המצב (יהיה במערכת שערים לוגיים שיגדירו את הפעולה...)

עזרה!!!!

פורסם

אתה יכול לעשות את זה עם 555 ומגען(=ממסר),

כאשר נלחץ כפוטר הממסר נכנס לפעולה מפעיל את ה-555 ומוחזק ע"י ה-555 כאשר עובר הזמן ה-555 "עוזב" את הממסר

ואז מתנתק לו גם המתח,

אפשרי צריך לחשוב על זה אין לי ממש זמן בגלל מבחנים בל טכנית זה אפשרי!

פורסם
  • מחבר

נו ברצינות, אין לאף אחד רעיון מגובש?! תנו לי משהו שאפשר לעבוד איתו .. לא השערות לא מבוססות

פורסם

למה שהמעגל לא יצרוך את ההספק הדרוש לו מה-"רמה" ?

אם אתה אומר שהלד נכבה ורק לאחר מכן הרמה הלוגית יורדת ל 0 אז אני לא רואה בעיה.

גם אם הרמה הלוגית יורדת ל 0 לפני שהלד אמור להכבות תוכל לעשות מעגל עם קבל גדול ככה שהקבל יתפרק ויספק למעגל את הזרם הדרוש.

אם מדובר במעגל עם הספק ממש נמוך ולד אחד קטן זה אמור לעבוד.

פורסם
  • מחבר

אני אמור ללחוץ על כפתור לחיצה בין ארוכה אין סופית לקצרה מאוד (כל התחום באמצע כלול). לד נדלק ל10 שניות ונכבה. בזמן שהלד דלוק הלחצן יכול להיות לחוץ ויכול להיות לא לחוץ (חובה להתחשב בנתון).

אם הלחצן אכן נשאר לחוץ לאחר זמן אין סופי הלחצן יפסיק להיות לחוץ (אחרי שהלד נכבה).

בהנחה שאני שם קבל ... כל עוד הלחצן לחוץ הקבל יתפרק?

הבעיה היא שיש זליגה כאשר הקבל טעון... כך מתבזבז הספק .. לאחר זמן אין סופי ההספק הזה משמעותי (בהנחה שמדובר בסוללה היא תגמר תוך חודש).

חוץ מזה זמן התגובה (תעינה ופריקה)של קבל גדול הוא ארוך.. למקרה שהתופעה חוזרת על עצמה מהר .. זה לא פועל .. צריך משהו לוגי!

פורסם

נו ברצינות, אין לאף אחד רעיון מגובש?! תנו לי משהו שאפשר לעבוד איתו .. לא השערות לא מבוססות

אולי תספר למה המעגל ישמש , כי לדעתי אתה לא מסביר טוב את הדרישות מהמעגל , או שאתה מסבך סתם משהו שאפשר לעשות הרבה יותר פשוט.

כדי שאנשים לא ישערו "השערות לא מבוססות" אתה צריך קודם כל לרשום את הדרישות שלך בצורה נורמלית , לדוגמא :

"אם הלחצן אכן נשאר לחוץ לאחר זמן אין סופי הלחצן יפסיק להיות לחוץ"

לאחר זמן אינסופי אתה אומר ? זאת אומרת הלחצן אף פעם לא יפסיק להיות לחוץ , יש לו עוד זמן , אינסוף זמן :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

טוב..............

אז ככה:

בעקרון בחנייה של האוטו של המשפחה צפוף. אני רוצה לשים מכשיר על הקיר שכשהאוטו נוגע בו (מתג עם ספוג) הוא למעשה לוחץ על מתג.

תגובת שרשרת - הלד\שלט\נורה נדלקת ואני מחליט אם לעשות רוורס קטן או לא לזוז. אם אני לא זז קצת אחורה אזי המתג תמיד נשאר לחוץ. אם אני זז קצת אחורה וזה יכול להתרחש לפני כיבויי הלד וגם אחרי אזי המתג לא לחוץ.

בקשר לסוגיית ההספק: אין לי מקור חשמל לחבר אליו את המעגל...מדובר על חנייה בחוץ. הכוונה היא להשתמש בסוללות ושייחזיקו הרבה מאוד זמן (כמה שנים לפחות).

אם המעגל יהיה פעיל כשהאוטו לא בחנייה או כשהאוטו לוחץ\לא לוחץ (או במילים אחרות כל זמן שהלד לא פועל) אז הסוללות יתפרקו להן באלגנטיות מהר.

לכן אני חושב על מעגל לוגי... לא צורך הספק (כמעט לחלוטין) ומאוד ישיר..

אלי סוף סוף יהיה למישהו תשובה לעניין?

נ.ב עזוב אין סופי\סופי\זמן ארוך.. תפרש את זה איך שבא לך, איך שאתה מבין.. רק תנו לי תשובה החלטית.

פורסם

הנה מעגל לדוגמא

הסבר קצר:

ברגע לחיצה על המתג , הקבל שמחובר בתור למתג יתנהג כקצר ויפעיל את הטרנזיסטור מסוג FET + יטעין טיפה את הקבל השני שבחובר במקביל לנגד.

הFET יפעיל את הלד , כל זמן שהקבל השני מתפרק דרך הנגד (אותו קבל שבמקביל לנגד) .

גם אם תשאיר את המתג לחוץ , הלד יכבה , כי הקבל שמחובר בתור למתג יטען במלואו ולא יהיה מתח בכניסה של הFET .

המעגל לא יצרוך הספק בכלל , פרט לזרם זליגה מזערי של ה FET וזרם זליגה מזערי של הקבל , במקרה והמתג נשאר לחוץ לאורך זמן .

הבעיה היחידה במעגל הזה היא לפרוק את הקבל שבתור למתג , אם תשים שם נגד זה יגרום לזרם משמעותי במקרה והמתג נשאר לחוץ .

ולהשאיר את המעגל כמו שהו , לא יפעיל את הלד אם הזמן בין החניות הוא קצר מדי , כך שהקבל לא הספיק להתפרק טבעית.

אפשר לפתור את הבעיה ע''י שימוש במתג מחליף במקום במתג פשוט כמו שציירתי.

את הצד השני של המתג המחליף תחבר לפריקת הקבל , ככה תקבל את מה שרצית .

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אחלה! :yelclap: סוף סוף פתרון מעשי! תודה רבה!

אבל זה לא מושלם. אם אני אשתמש במתג כפול\מתחלף זאת אומרת שעלי לצאת מהאוטו אם נסעתי קדימה (נדלק) > אחורה יותר מידי > ושוב קדימה וכן הלאה..הקבל לא יתפרק מהר מספיק..

כל זאת בהנחה שהפגוש של האוטו לא סלקטיבי ויהיה לו בעיה להשתמש במתג מתחלף...

בקיצור:

אין פתרון יותר טוב לפריקה? לאחר מחזור לשים מתג שיבצע את התהליך הזה .. איזה טרנזיסטור קטן.

פורסם

שימוש במתג מחליף יפתור את הבעיה שלך , הנה דוגמא :

ברגע של המגע הלד ימשיך לעבוד לזמן מסויים , תלוי בצמד קבל - נגד שמחוברים במקביל .

קיצור של הקבל השני עם המתג לא ישפיע על תאורת הלד.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אההההה... נכון... צודק!

משומה חשבתי על מתג מתחלף עם 3 מצבים ...

אני אנסה את המעגל.....

תודה!!!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים