עבור לתוכן

קניתי N82 יד שנייה, עשיתי עסק רע... אבל לאן הולכים הלאה ?

Featured Replies

פורסם

טוב אז קניתי N82 ביד שנייה, 950 שח... נכון המחיר הוא טוב אבל מצב הפלאפון לא מזהיר... אני לא יודע מה משך אותי לקנות אבל כנראה שיצר הילד שבי עדיין יוצא החוצה לפעמיים ומערפל את שיקול הדעת שלי, פותח לי ת'ארנק וזורק מזומן.

בגדול המצב הפיזי שלו הוא בינוני, המסך לא הכי הכי חלק, הפאנל שלו דורש החלפה ואני לא יודע אם זה בכל N82 אבל אין עברית במקשי הפנאל (במכשיר יש).

טוב אז אני לא באתי לבכות לכם על זה שאני טמבל ועשיתי עסקה מטומטמת (אולי קצת בכל זאת :silly:)... אלא איך אני מתקדם מפה ?

אני רוצה לדעת איפה אפשר למצוא פאנל מקורי טוב במחיר שפוי, האם יש פנאלים עם עברית למקשים ואיך אני עכשיו מעביר את כל הרישומים/ספר הטלפונים מהSE הקודם לפלאפון הזה ?

ועיצה לחיים... בתור אחד שקונה הרבה מאוד יד שנייה גם מאיביי וגם בארץ... יש דברים שאפשר לקנות מיד שנייה אבל לא משומש

פורסם

אפשר לשים פנאל חדש עם עברית ויש כמה מקומות בארץ שעושים את זה (ראיתי בזאפ) אבל אני לא בטוח שזה האוסינג מקורי ואין לך איך להשיג בארץ אחד מקורי כי גם יורוקום והספקיות לא מיבאות אותו.

לדעתי 950 זה מוגזם ליד שניה במצב בינוני, הייתי מצפה לקבל במצב מעולה ב950.

דרך אגב, אם בכל מקרה תחליף פנאל אני ממליץ לך להחליף לשחור.

פורסם

תזמין האוסינג מקורי מאיביי ותחליף לבד, לא סרט בכלל.

רוב הסיכויים שאתה גם תעשה עבודה טובה יותר מבסטה סתם כי אכפת לך מהמוצר... וחוץ מזה יש המון מדריכים ברשת.

פורסם
  • מחבר

ומה יהיה לדעתכם ההבדל באיכות בין האוסינג מקורי ללא מקורי... האם זה קריטי ?

בכל אופן מישהו פה מכיר חנות בארץ שמתעסקת בזה (למרות שאני גם שוקל להחליף לבד...) והאם יש פה מישהו עם N82 שיש לו אותיות בעברית על המכשיר ??? (או מישהו שראה אצל חבר... וכו')

אם יש האוסינג כזה אז אני מניח שיש טעם לחפש בארץ, אחרת באמת אני ארכוש באיביי.

תודה,

אוהד.

פורסם

יש הבדל ענק בין האוסינג מקורי לחיקוי סיני, אל תחסוך את ה 4-5 דולר האלו, אתה תצטער.

פורסם

זה לא 4-5 דולר. האוסינג מזוייף עולה כ 13-20 דולר בעוד שמקורי עולה כ 65 דולר ואני לפחות לא הצלחתי למצוא כזה בשחור, אלא רק בכסוף.

האיכות של המזוייפים לא כזאת רעה, אבל הכפתורים זוועה - את שלי השארתי מהפאנל המקורי.

לדעתי המחיר ששילמת הוא בסדר גמור ואתה סתם מתחרט אז אתה מוצא תירוצים למה לא.

בתור בעלים של המכשיר אני יכול להגיד לך שהוא פשוט מדהים ואני לא רואה לו מחליף ראוי בזמן הקרוב (ויסלחו לי חסידי האומניה והמשדרגים האובססיביים למיניהם).

נחזור לעניין - החלפת פאנל זה עניין לא מסובך אבל 95% שאתה שובר את המסך. למה? כי הוא מודבק לתושבת האמצעית.

אז או שתכין לך מסך ספייר מראש (כ 100 ש"ח באיביי, 250 בארץ), או שתחליף רק את הזכוכית/מקשים/מכסה בטריה בנפרד.

מקווה שעזרתי

פורסם
  • מחבר

אני כבר רואה שזה מכשיר ממש טוב... אני כן מרוצה מהדגם פשוט לא מרוצה מהעסקה... המצב הפיזי החיצוני הגרוע יכול גם להשליך על איכות הרמקולים, פלאפון שזרקו אותו ושרטו אותו והוא היה הרבה על הרצפה/חול, גם אם תנקה אותו הוא יראה בסדר וקצת שרוט יכול להיות שהוא כבר עבר נזק כלשהו...

בכל אופן, מה שהיה היה... ואני חי עם עצמי בשלום :P

לא עניתי לי אבל אם יש לך במכשיר עברית על המקשים או שהם רק באנגלית ? אני בהתלבטות אם זה חשוב לי בכלל העברית על המקשים או שאפשר לאלתר מספיק בקלות...

ולא הבנתי למה אם המסך מודבק אז יש סיכוי טוב שהוא ישבר ?

נ.ב

איך זה נראה לכם ?

http://cgi.ebay.com/New-housing-cover-faceplate-4-NOKIA-N82-BLACK-w-keypad_W0QQitemZ270392910506QQcmdZViewItemQQptZPDA_Accessories?hash=item3ef4ac62aa&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A3|66%3A2|39%3A1|240%3A1318|301%3A0|293%3A1|294%3A50#ebayphotohosting

אם המשלוח חינם כמו שהם אומרים... אז זה יוצא פחות מ80 שקל.

פורסם

זה מזוייף. כולם די אותו הדבר, מה שאומר שהמקשים זוועה (כולם, כולל האלה של הווליום והכיבוי וכו') אבל המסביב בסדר.

משהו ששכחתי - במזוייפים הסליידר האחורי שמפעיל את המצלמה לא עובד. בשלי לקחתי את כל החלק הכסוף הזה מהפאנל המקורי.

המקשים שלי באנגלית וגם הגדלתי ושמתי על כל הפלאפון כיסוי סיליקון שחור ועכשיו גם את האנגלית לא רואים. אין בעיה לעבוד עליו עיוור אלא אם אתה ממש חדש וזה הפלאפון הראשון שלך אי פעם...

ותר על העברית בקיצור - אין חיה כזאת.

בנוסף שים לב: הרבה מוכרים לא מוכרים את ההאוסינג יחד עם היחידה של המקשים, ובמקרה הטוב הם מוכרים רק את המקשים בלי האלק' שמתחת וזה ממש גרוע כי זה יושב על סיליקון במקום פלסטיק שבמקורי.

אז אם אתה קונה פאנל מזוייף, תקנה מקשים בנפרד או שתשאיר את הקיימים שלך.

המסך נשבר כי צריך להרים אותו מהתושבת האמצעית בשביל להמשיך את הפירוק (יש 4 ברגים מתחתיו), והוא ממש דק. אז אתה מפעיל כוח על משהו שדבוק = משהו ישבר.

פאנל כסוף מקורי (שים לב שזה לא רק הפאנל אלא גם רמקולים, חיבור מטען ותושבות למיניהם שלא מגיעים בפאנל המזוייף):

http://cgi.ebay.com/Original-FULL-COVER-HOUSING-FOR-NOKIA-N82_W0QQitemZ320380409679QQcmdZViewItemQQptZPDA_Accessories?hash=item4a9829174f&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A4|39%3A1|72%3A1205|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A200

בשחור:

http://cgi.ebay.com/Black-Original-Genuine-Housing-Fascia-Cover-4-Nokia-N82_W0QQitemZ170325652360QQcmdZViewItemQQptZUK_MobilePhones_MobilePhoneAccessories_MobilePhoneFascias_JN?hash=item27a8333388&_trksid=p3286.m63.l1177&_trkparms=240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A200

שניהם ללא ה Keypad, אותו תצטרך לרכוש בנפרד.

מקורי מגיע גם עם מיקרופון.

שחור:

http://cgi.ebay.com/Black-original-New-keypad-board-Flex-cable-Nokia-N82_W0QQitemZ280356139575QQcmdZViewItemQQptZPDA_Accessories?hash=item4146873237&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A15|66%3A4|39%3A1|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A200

כסוף:

http://cgi.ebay.com/Original-Nokia-N82-PCB-Keypad-Keyboard-Membrane-New-K10_W0QQitemZ170337147684QQcmdZViewItemQQptZPDA_Accessories?hash=item27a8e29b24&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A15|66%3A4|39%3A1|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A200

להערכתי, החלפה מלאה של כל הפאנל (כולל מסך חדש שדי בטוח ישבר) תעלה לך כ 400 שקל. אם זה שווה לך, לבריאות.

אם תעלה לפה כמה תמונות של המכשיר שנוכל לראות על איזה פגמים מדובר זה יעזור.

פורסם

מה שאתה לא עושה, בטח אם אין לך ניסיון בדברים האלו, אל תרכיב N82 לבד.

זה אחד הפלאפונים היותר מסובכים להרכיב שנוקיה אי פעם יצרה.

פורסם

יש עברית ל-N82 על המקשים אם ממש מחפשים, היא נצרבת לצד המקשים וזה מכוער ומבלבל ולא נוח.

בקשר לפירוק והרכבה, גם לדעתי אל תנסה לבד זה מספיק מסובך וגם אם מסך חדש עולה "רק" 100 שקל למי יש כוח להסתבך עם זה, והמסך זה רק אחת הבעיות שלך, להתחיל לחבר מחדש את אנטנת הבלוטות' ועוד ועוד יכול לעלות לך בהמון זמן והתוצאה לא מובטחת.

בלי קשר הפלאפון מעולה, ואני בדיעה שלקנות אותו מאי ביי יד שנייה (גם אם רשום שהוא כביכול חדש או רק עם בעייה קטנה קטנה) זה פשוט להמר, הימרת ועכשיו זה יעלה לך הרבה יותר. יד שנייה כמו שצריך מהארץ היה עולה לך קצת יותר והיית רואה אותו בעיניים לפני הקנייה.

נשמח לתמונות לראות את חומרת הנזק להאוסינג...

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק העניין... שקניתי בארץ... וראיתי לפני את המכשיר ובכל זאת אמרתי יאללה כוס אמק תקנה :silly:

אני אעלה תמונות בקרוב אין לי מצלמה נגישה כרגע.

לגבי החלפה, אני אישית אוהב את ההתעסקות אז אני מחכה לזה דווקא :-)

אבל אם בכל זאת אני לא אלך על זה בעצמי אז כמה זה אמור לעלות אם אני בא לחנות עם האוסינג שכבר יש לי ומבקש החלפה ? יש לכם איזו הערכה ?

פורסם

פירוק N82-

הוא הרבה יותר מסובך מטלפונים "רגילים", ויש סיכוי שתפגע בו במהלך הפירוק/ הרכבה או שלא תחליף את ההאוסינג בצורה מדויקת והוא יתפרק/ ירקוד לך.

אם בכל זאת כל כך בא לך, בהצלחה ותזהר.

לדעתי בחנות פרטית כלשהיא שתסכים להתעסק עם מכשיר שהיא לא מוכרת יקחו לך 150-250 על הרכבה.

פורסם

בקשר לפירוק והרכבה, גם לדעתי אל תנסה לבד זה מספיק מסובך וגם אם מסך חדש עולה "רק" 100 שקל למי יש כוח להסתבך עם זה, והמסך זה רק אחת הבעיות שלך, להתחיל לחבר מחדש את אנטנת הבלוטות' ועוד ועוד יכול לעלות לך בהמון זמן והתוצאה לא מובטחת.

על מה אתה מדבר? יש אנטנה אחת ואני ממש ממש ממש בספק שזה של הבלוטות', ובכל אופן זה ממש שטויות לחבר אותה.

ללוח הראשי מחוברים בנוסף מודול הפלאש, המצלמה, המקשים והמסך בכבלי זיף דקיקים. כל השאר מתחבר בעזרת נקודות הולכה שטוחות וחתיכת מתכת נגדית שנוגעות בהן -

הפלאפון מודולרי לחלוטין וברגע שמתגברים על הקטע של המסך אז הוא ממש קל לפירוק והרכבה.

פורסם

פירוק N82-

הוא הרבה יותר מסובך מטלפונים "רגילים", ויש סיכוי שתפגע בו במהלך הפירוק/ הרכבה או שלא תחליף את ההאוסינג בצורה מדויקת והוא יתפרק/ ירקוד לך.

אם בכל זאת כל כך בא לך, בהצלחה ותזהר.

לדעתי בחנות פרטית כלשהיא שתסכים להתעסק עם מכשיר שהיא לא מוכרת יקחו לך 150-250 על הרכבה.

חבוב צר לי לבשר לך, הסלולרי הזה לא יותר מורכב לפירוק והרכבה מ N73 או N85

ואם אני הצלחתי להחליף לשניהם האוסינגים בלי בעיה אני בטוח שכל אחד עם טיפלה חוש טכני יכול.

ולפותח הת'רד אני ממליץ בחום ללכת על האוסינג מקורי, במקרה של ה N73 בהתחלה חשבתי לחסוך, קניתי האוסינג סיני והתחושה שלו מעאפנה פצצות, הפלסטיק מרגיש זוועה, חורק ומגעיל. ואז החלפתי לו האוסינג שוב למקורי.

מי שקונה בזול משלם ביוקר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים