עבור לתוכן

עזרה בבניית מעגל

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם אני לומד הנדסה ובאחד המעבדות שלי קיבלתי לעשות פרוייקט .

הפרוייקט : צריך שיהיו 9 לדים כאשר שלוש מהם אדומים שלוש ירוקים ושלוש צהובים.

מה שצריך ש בהתחלה הם ידלקו כולם בו זמנית ואחרי זה כול פעם שלישיה אחרת ניחבת מה שאמור לצאת זה מין צל כזאת רצה.

בבקשה תעזרו לי איך לבנות את המעגל הזה? יש לי עד יום חמישי להגיש את הפרוייקט תודה מראש.

פורסם

למזלך.. בניתי משהו כזה וזה מפורסם בבלוג שלי.

http://inbarhovav.blogspot.com/2009/04/blog-post.html

המעגל שם מתאר חיבור של 10 לדים כל אחד עם פיקוד משלו ואז זה רץ.

אם אתה צריך 3 קבוצות של לדים אתה יכול לחבר אחד כן שניים לא, ואז יכנס לך 3.

כמובן שאת הקבוצה של הלדים אתה צריך לחבר במקביל, ותחבר בטור נגד של 100-220 אום

שיהיה בצלחה. מחכה לעידכונים..

ענבר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך ענבר :xyxthumbs:

אבל במעגל שלך הלדים רצים אחד אחרי השני ואני צריך שכולם ידלקו בו זמנית וכל פעם שלישיה אחרת ניחבת כמו צל רצה כזאת כאשר כולם דלוקים.

מחכה לתשובה .

פורסם

אם אני לא טועה אתה יכול להפוך את הלדים כך שבמקום שהחיבור המשותףשלהם ייה המינוס,שהוא יהיה הפלוס ואז כולם יהיו דולקים וכל פעם קבוצה אחרת תכבה

פורסם

אתה צריך פיזית לבנות את המעגל או רק תיאורטית? כי יכול להיות שאתה מגביל אותנו לרכיבים שיש לך או שיש בחנויות.

המעגל ש i-pink נתנה מתאים בגדול, וכמו שהיא אמרה שצריך לשנות את צורת חיבור הלדים ככה שכולם יקבלו + ואת המניוס מהרכיב.

ככה שכולם נדלקים חוץ מאחד בכל פעם שמקבל + במקום מינוס ואז אין זרם בלד.

הרכיב הזה הוא מונה או משהו אחר? אני כבר לא זוכר את השמות.

נ.ב. נראה לי שאם תחליף את הטרנזיסטורים ב PNP במעגל אז פתרת את כל הבעיה.

פורסם
  • מחבר

כן אני צריך לבנות את המעגל ולהראות למנחה שהוא פועל.

בקשר לחיבור ההפוך אין לי מצב עכשיו לבדוק אם זה עובד, רק מחר אני יהיה במעבדה, אבל ניראה לי ניסיתי כך וזה לא עבד , אולי יש רעיון אחר?

ובקשר ל טרנזיסטורים ב PNP לא ממש הבנתי למה התכוונת אני צריך להחליף אותו ברכיב שיש בשרטוט של ענבר?

פורסם

נכון להחליף את הטרנזיסטור שם לסוג אחר, אבל יכול להיות שזה גם ידרוש לשנות את צורת החיבור של הלדים אל המעגל.

אבל רק עכשיו ראיתי שאין בכלל טרנזיסטורים במעגל שלה. אז תשכח ממה שאמרתי :/ זה יצליח עם לדים חלשים בלי טרנזיסטור.

אני ממליץ על הדרך הראשונה שהמונה יתן אדמה שתפעיל את הלדים. אני לא רואה סיבה שזה לא יעבוד.

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה רבה :xyxthumbs: אני אבדוק את זה מחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים