עבור לתוכן

מודם ל-ngn

Featured Replies

פורסם

המודמים היחידים שתומכים כיום בNGN לא ADSL2+ כי היא טכנולוגיה מתה למי שלא יודע

NGN זאת לא טכנולוגיה, זה שם לרשת בעלת ביצועים ותכונות מסויימות, אפשר לממש אותה בכל מיני צורות.

המודמים הנ"ל תומכים בADSL, ADSL2 וADSL2+, הדרך היחידה שהם יכולים להשיג מהירות של 15 מגה היא בADSL2+.

פורסם

מן הסתם ש NGN היא שם תואר חחחחח כמובן שהיא לא הטכנולוגיה שמשתמשים בה

הADSL ADSL2 ADSL2+ כבר לא בשימוש בבזק אם אינני טועה

אני הבנתי מחבר טוב שעובד במוקד התמיכה ששונה ל 166

שנמצאים בהרצל בתל אביב 178

שמשתמשים כרגע

בVDSL עם חיבורי פייבר בDSLAM שלהם

פורסם

הDSLAM היה וישאר מחובר בסיבים אופטיים, זה לא חדש.

וגם אם בזק מתכננים שהNGN יהיה VSDL, הם צריכים לשדרג את המערך שלהם (כנראה מה שעושים עכשיו).

בנתיים הדבר היחיד שיש בבזק שיודע לתת מהירות של 15 מגה הוא ADSL2+.

בנוסף, כל זה המודמים הנ"ל הם מודמים שיודעים לעבוד רק בADSL2, ADSL ו+ADSL2.

VDSL זה תקן אחר (ITU G.993.1) וצריך מודמים שתומכים בו.

פורסם

אז כנראה שהוא לא עידכן אותי נכון

ואני כן בטוח שבכל מהלך 2008 בזק שדרגה את כל התשתית שלה בכל רחבי הארץ בעלות של כמה מיליארדי שקלים

לעומת הוט שעד כמה שאני יודע משתמשת במגברי אות ענקיים

פורסם

אני לא חולק איתך על העובדה שבזק מבצעים שדרוגים ואני לא אתפלא אם מחליפים את התשתית לVDSL (בזה אני לא מיודע מספק).

מה שאני אומר זה שכל הטרראם מסביב לNGN זאת פיקציה, מהלך שיווקי. 15 מגה או 20 מגה זה לא NGN, עובדתית המהירויות האלו צריכות להיות מבוססות ADSL2+. פשוט אין משהו אחר.

מה שאנחנו רואים עכשיו זה צעד ביניים שכבר היה בצינורות הרבה זמן. להגדיל את מהירות התשתית בארץ זה עסק מסובך, יש בירוקרטיה, יש הגבלים ואישורים לקבל מהממשלה, יש לתאם עם הספקיות ויש תוכנית עסקית. אני בטוח שגם עם הכל היה מתאפשר, בזק לא היו מוציאים עכשיו חבילות במהיריות של 20-30-40 ו50 מגה. למה? כי החבילות הגבוהות תמיד יעלו אותו דבר בערך, הן חבילות הפרמיום ותמחור שאר החבילות יתבצע על פי הן. למה שבזק יוותרו על כל הזמן הזה שבו היא יכולה לגבות 130 שקל על 12 או 15 מגה, אח"כ זה יהיה 17 ו20 מגה (או משהו בסגנון) וכך הלאה. יש עוד זמן עד שנגיע למנוחה ולנחלה וגם אז זה לא פותר את עניין ההאטות מהספקיות ואת רוחב הפס הכללי שלנו לחו"ל.

לצערי, אנחנו צרכנים גרועים בארץ, בנוסף על רגולציה שלא רוצה, יכולה או מצליחה למנוע מהחברות אינטרנט (תשתית וספקים) להשאיר אותנו במצב של חוסר, ככה שאנחנו משלמים לפי כמה שהם רוצים ולא לפי השווי האמיתי של המוצרים, שבמקרה הזה הופכים להיות בדיחה (ראה ערך האטות וtraffic shaping אגרסיבי בספקיות). בעיני הפכנו לקהל שווי, שתי חברות תשתית ושלוש חברות אינטרנט ראשיות, אז לאן נלך אם זאת נבלה וזאת טרפה? ומי היום יכול להסתדר בלי אינטרנט?

טוב, מספיק עצבים ליום אחד :P

[rant/]

פורסם

אתה צודק לגמרי.

ורק חברות הסללור יכולות להוציא אותנו מהברוך הזה בפריסה של Wimax או מתחרה (רשתות ה- 4G).

אין היום תחרות אמיתי על הצרכן ביותר מדי תחומים.

והרגולציה לא מניעה תהליכים מהר מספיק.

לצערי, שר האוצר האחרון, שהיה אחד שלא היה בכיס של אף אחד (בגלל השיוך הקבוצתי שלו) ומצד שני היה איש עבודה לא המשיך את שהחל.

מישהו פה צריך לגרום לתחרות פרועה להתחיל להתעופף פה באוויר.

פורסם

מישהו פה צריך להתחיל לקנוס חברות על זה שהן יוצאות במיצגי שווא של הרשת החדשה שלהם כבר מוכנה לשימוש בידיעה שרק באיזה 10% בארץ היא נמצאת , ואני עוד נדיב

ועוד לא הבנתי משהו נוסף

למה HOT לא משיקה חבילות במהירות יותר גבוהה? טענות מסוג:" הרשת שלנו יותר טובה , ואנחנו יכולים לספק יותר מבזק " לא ממש עוזרות לצרכן

ובכלל הרגולציה סביב יחסי בזק-בזק בינלאומי-יס , לא מספיקים בכלל

החברה הזאתי שולטת בטלפוניה הקווית בשליטה מוחלטת של 70+ , באינטרנט היא הכי גדולה , וביס נותנת לHOT מאבק עיקש ומעבר מתמיד של לקוחות מ HOT ל יס

חוץ מזה זלזול השירות והתמיכה הטכנית של HOT בלקוחות שלה לא ממש עוזר לתחרות בין בזק לHOT לפרוח...

אפשר רק לקוות לכניסה של שחקן שלישי חזק בתשתית ובספק כגון NETVISION/012/ORANGE , זה הפתרון היחיד שאני רואה לעתיד הקרוב

גם כניסה של מפעילות וירטואליות לשוק הסלולר MVNO , יהיה צעד שיתקבל בברכה ויקדם את ענף האינטרנט למרות שאין קשר ישיר בין השניים , אבל בין מגזרי הטלפון-נייד-טלויזיה-אינטרנט הקשר רק מתהדק ככל שעובר הזמן

פורסם

כולנו יודעים מה הסיבה העיקרית לזה שהחבילות המהירות בעיכוב נוראי באופן יחסי לכל העולם

כסףףףףףףףףףףףף

ככל שהחבילות שהגבוהות יאחרו להגיע ככה מחירי החבילות הנוכחיות יהיו גבוהות

ככל שהחבילות הגבוהות יפתחו המחירים של חבילות 4,5,8 ירדו משמעותית

כל הספקיות נהנות מהמצב הנוכחי

ולפי דעתי מבחינת תשתית נטו בזק לא רואה את הוט ממטר

• 1 שנה מאוחר יותר...
פורסם

האמת שגם אני קצת מבולבל:

שידרגתי ל-10 MB, גררו אותי לבזקסטור רק כדי להחליף את ה-aztec600e שהיה לי באחד זהה... הנציגה אמרה לי "יהיה בסדר" אז התחלתי לדאוג.

בנתיים הספק אמר לי להמתין 24 שעות לפני השידרוג (013 נטוויז'ן).

כך יצא שמרוב ה"בסדר" של כולם - אני עדיין ב-5 MB ולא יכול לדעת אם להאשים את המודם או את הספק...

יש עצות?

פורסם

יש 600E חדשים שכן תומכים, ויש דגם ישן יותר (שנראה אותו דבר) ולא תומכים.

יכול ליהיות שזה עניין של Firmware. אבל בזק פשוט מחליפים אותם.

פורסם

אני מתגעגע ל600E שלי. מודם מעולה שפשוט נשרף יום אחד.

הייתי בכיף מבקש אותו עכשיו במקום הD-LINK האסון הזה, אבל ההורים שלי לא יסכימו לשלם על ראוטר אלחוטי בנפרד..

פורסם

איזה הקפצה יפה לפחות מדברים בנושא. גם לי יש 600E ואני חושב שהיה לי מודם דומה בעבר שנשרף . יש למודם הזה יתרון אחד חוץ מהעובדה שהוא תומך בNGN - אין עליו התחיבות של 2 שנתיים מינימום שהם שמים אותך כשאתה לוקח router .

אתם יכולים לחפש את שירשור השידרוג שלי אם אתם רוצים לדעת מה זה התעללות של בזק +014 אבל הכל בסוף הסתדר . :xyxthumbs:

פורסם

כן... לקחתי אותו כדי לא להתחייב ואני משתמש בEDIMAX ישן שלי לרשת האלחוטית.

מה שכן - 6 שעות חלפו מאז השידרוג וזה עדיין 5 MB :pissed:

פורסם

אף אחד לא שם לב שמדובר בהקפצה של דיון למפני שנה (ולצורך מה בדיוק)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים