עבור לתוכן

מפרט עבור תחנת קומפילציה מבוססת i7 - תקציב: ~5000

Featured Replies

פורסם

היי

רוצה לקנות בימים הקרובים תחנה מבוססת i7. מודע למחיר שלו אבל באמת ובתמים זקוק לכוח עיבוד רב עבור קומפילציות יום יומיות מתישות. אראה בו סרטים, עבודה משרדית רגילה, לא אשחק בו בשלב זה. הולך להריץ XP כהוסט (מודע למגבלה של 4GB, אבל רוצה לנצל את היתרון שב- triple channel ולא יכול להסתפק ב- 3GB)

מבקש חוות דעת לגבי:

1) האם המארז הנ"ל שקט? מעוניין במארז שקט, קטן, קל לנשיאה, פשוט, שחור, ללא דלת קדמית ובלי חלונות\ניאונים וכו'

2) מתכוון להריץ את שני הדיסקים ברייד 0 בשביל ביצועים. העדפתי על ה- 7200.12 של סיגייט בגלל שאין אותם בזיגזג וגם הבנתי שהבלאק גם בסדר.

3) כרטיס המסך נראה לי מושלם - צריך לתמוך ב- 1920x1200 בווינדוז, חוץ מזה יתרון גדול שיש לו את שלושת סוגי היציאות

4) לקחתי את לוח האם הנ"ל כי הוא היה במפרטים המומלצים (והוא גם הכי זול). כרטיס הרשת הנוסף הוא בכוונה - צריך שני פורטים של ג'יגה.

Intel Core I7 920 2.67 GHz 45nm - BOX

1,581 ש"ח

1

GIGABYTE GA-EX58-UD3R (X58) i7 Nehalem - ATX

1,179 ש"ח

1

G.Skill DDR3 6144MB Tri Channel 1600MHZ 6GBNQ CL9

642 ש"ח

1

SAPPHIRE 4350 512MB (1GB-HM) DDR2 HDMI - RETAIL

219 ש"ח

2

WD Caviar Black SE32 640GB - 32MB AAKS - 7200RPM S-ATA III

786 ש"ח

1

D-LINK DGE-530T GIGABIT PCI DESKTOP ADAPTER 10/100/1000

92 ש"ח

1

ANTEC Desktop case NSK4480B + 400W - mATX

431 ש"ח

1

התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה ממושכת (למחשב חדש בלבד)

170 ש"ח

סה"כ מחיר לכל הפריטים (כרטיס אשראי): 5,100 ש"ח

תודה רבה!

----

עריכה: שיט, נראה לי שהמארז הזה לא יכול לקבל את לוח האם. אצטרך לחפש מארז אחר (סביב ה- 500 ש"ח)

פורסם

אפשר לשאול על איזו קומפילציה שדורשת I7 מדובר?

לקחת 6GB זכרון... לא יכול להסתפק... אתה מודע לזה שביחד עם כרטיס המסך על OS 32BIT אתה תראה בדיוק 3.3GB זכרון!!!

המארז שבמפרט יכניס ללא בעיה את הלוח אם הלא הכי זול הזה!

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה

1) כמו שאמרתי - אני צריך מקסימום הזכרון האפשרי (התחנה היא תחנת עבודה שחייבת XP כנראה - בנוסף היא רצה עם RAMDrive שתופס ג'יגה וחצי זכרון מהזכרון הראשי מה שמשאיר יחסית מעט עבור השאר). אחד מהדברים הראשונים שאנסה זה להריץ XP64 ואם הסביבה תעבוד - אקנה עוד 3GB (סה"כ 9). אני מודע לזה ש- XP רואה רק 3.5 (אריץ בדואל בוט גם ווינדוז 7 לכשיצא). האם יש איזשהי דרך למקסם את כמות הזכרון ש- XP תראה?

2) המארז ה- mATX, איך הוא יכול לקבל ATX? עריכה: אתה צודק http://shopper.cnet.com/cases/antec-new-solution-nsk4480b/4014-3030_9-32561900.html#info-5

פורסם

בדקת בכלל אם התוכנות שלך רצות על ויסטה 64X ?

פורסם
  • מחבר

כפי שכתבתי - הסביבה תרוץ על XP32. אנסה בהתחלה להריץ על XP64 אבל אני מסופק אם זה יעבוד. יודע שיש מגבלת זכרון של 4 ג'יגה - קונה 6 ג'יגה במקום 4 כדי לנצל רוחב פס של טריפל צ'אנל וגם כדי שאוכל להריץ ווינדוז 7 כשתצא.

אשמח לאינפוטים נוספים, אם יש

פורסם

תודה על התגובה

1) כמו שאמרתי - אני צריך מקסימום הזכרון האפשרי (התחנה היא תחנת עבודה שחייבת XP כנראה - בנוסף היא רצה עם RAMDrive שתופס ג'יגה וחצי זכרון מהזכרון הראשי מה שמשאיר יחסית מעט עבור השאר). אחד מהדברים הראשונים שאנסה זה להריץ XP64 ואם הסביבה תעבוד - אקנה עוד 3GB (סה"כ 9). אני מודע לזה ש- XP רואה רק 3.5 (אריץ בדואל בוט גם ווינדוז 7 לכשיצא). האם יש איזשהי דרך למקסם את כמות הזכרון ש- XP תראה?

2) המארז ה- mATX, איך הוא יכול לקבל ATX? עריכה: אתה צודק http://shopper.cnet.com/cases/antec-new-solution-nsk4480b/4014-3030_9-32561900.html#info-5

בויסטה תוכל לנסות את "BCDEdit /set PAE forceenable" תחת CMD...

עדיין לא ענית על השאלה ששאלתי בקשר לכוח עיבוד הדרוש לך?!

פורסם
  • מחבר

לא ראית את השאלה - יש פה המון פרטים לגבי זה.

אין לי כוונה להתקין ויסטה, אז אני מבין ש- XP ישאר עם 3.5 ג'יגה.

פורסם
  • מחבר

שינויים למפרט:

- מארז: CM-690 של Coolermaster

- ספק: ?? אין בזיגזג את חביב הפורום (ה-500W seaport) ואני לא רוצה להוציא 600 שקל על ספק כי זה נראה לי מיותר. איזה ספק מומלץ (שקט, עבור המפרט הזה שלעולם לא יעבור OC ובעתיד יתכן ואקנה לו כרטיס מסך mid-high range)? באיזור ה- 400 ש"ח, עדיף פחות.

תודה!

פורסם

למה המחשב משמש אותך

משחקים? תחליף כרטיס מסך, למרות שהוא חזק

והכול טוב, הוא כבר ישן, ולא יספק אותך

לעוד שנה+

HD4870

עם כבר..

פורסם
  • מחבר

כמו שכתוב בפוסט המקורי - לא למשחקים. רק כתחנה שתעשה קומפילציות ועבודה משרדית.

כרגע סגור על הכל למעט ספק כוח - מחפש משהו בסביבות ה- 400 ש"ח מזיגזג.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצות לספקים :xyxthumbs: החבר'ה מזיגזג המליצו על:

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=138_400&products_id=9713. חריגונת מהתקציב אבל כ- 150 ש"ח יקר מהספקים שאתה הצעת. שווה את ההפרש?

לגבי לינוקס - לא. סביבות העבודה הן מבוססות ווינדוז אז באיזור הזה אני נשאר.

ה- I-RAM באמת נחקר אבל פסלתי אותו. הוא סה"כ 130MB\s לעומת הרבה יותר מזה שאני רואה ב- RAMDrive התוכנתי שהראה רק 15% שיפור בביצועי הקומפילציה. שם כנראה לא הבעיה הגדולה.

פורסם

טוב, אז חכה ל WIN7

מבחינת הספק, הספק שהמליצו לך מצויין אבל יקר שלא לצורך לשימושים שלך... גם ספק ב 300 ש"ח יעשה עבודה מצויינת בלי פגיעה בביצועים או באיכות!

מארז CM690 הוא מארז גיימרים מעולה ומאוורר היטב אך לא הכי שקט!

פורסם
  • מחבר

לא שקט? אוף. כולם שמים אותו במפרטים שלהם וחשבתי שהוא הכי טוב בקטע הזה. יש אם כך המלצה למארז:

שקט, קטן, פשוט, שחור, ללא דלת, עם יציאת esata, אודיו וUSB עליונים?

פורסם

כמה אתה מוכן להשקיע במארז?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים