עבור לתוכן

AMD מול אינטל

Featured Replies

פורסם

אתה לא חושב שהגזמת קצת?

מעבד AMD BARTON 333MHz FSB 2500 (ללא אוברקלוק)

משתווה ל INTEL 3.0GHz???

אפילו המעבד הכי מהיר של AMD לא משתווה ל3.0GHz של אינטל!!

(אמנם הפער קטן מאוד) אז זה ברור שזה לא הגיוני שמעבד 2.4 (שלא קיים) קיים רק 2500+ שגם הוא לא משתווה בכלל לINTEL 3.0GHz 800MHz FSB!!זה נכון שהוא מבצע יותר פעולות למחזור שעון אבל בגלל זה המהירות של המעבד נמוכה יותר בAMD כי כל מה"ץ של AMD שווה בערך 1.4MHz של אינטל ובגלל זה ה2500+למשל המהירות שלו (אם איני טועה) הוא 1833 (משהו כזה) וזה בעצם משתווה לביצועים של בערך INTEL 2.6GHz במקרה הכי טוב! (ללא OC!)

למה אתה מסלף את דבריי?

לא זכור לי שאמרתי שמעבד AXP2500+ Barton משתווה לביצועיו של מעבד P4 3.0C ::)

אני אמרתי בסה"כ שמעבד AMD במהירות של 2.4GHz (הבארטון שציינת הוא בכלל 1.83GHz) משתווה בערך למהירותו של 3.0GHz (אני אמרתי 3.0C ?!) . בדיוק כפי ש-1.83GHz של AMD (בארטון 2500+) משתווה ל-2.4GHz של INTEL (לא 2.4C, אלא 2.4B).

וזה נכון שמעבדי AMD מתחממים יותר, אבל תאמין לי שזה לא במצב שהם נשרפים כ"כ בקלות ומעבדי INTEL כ"כ קשה לשרוף.. אתה סתם מגזים.

פורסם

למה אתה מסלף את דבריי?

לא זכור לי שאמרתי שמעבד AXP2500+ Barton משתווה לביצועיו של מעבד P4 3.0C ::)

אני אמרתי בסה"כ שמעבד AMD במהירות של 2.4GHz (הבארטון שציינת הוא בכלל 1.83GHz) משתווה בערך למהירותו של 3.0GHz (אני אמרתי 3.0C ?!) . בדיוק כפי ש-1.83GHz של AMD (בארטון 2500+) משתווה ל-2.4GHz של INTEL (לא 2.4C, אלא 2.4B).

וזה נכון שמעבדי AMD מתחממים יותר, אבל תאמין לי שזה לא במצב שהם נשרפים כ"כ בקלות ומעבדי INTEL כ"כ קשה לשרוף.. אתה סתם מגזים.

הבנתי עכשיו למה שהתכוונת אבל אתה מבלבל את הקוראים במה שאתה כותב עכשיו...

תעשה את ההשוואה בין המהירויות שAMD בוחרת למעבדים שלה...ולא ע"פ המהירות שלה בMHzים...

כלומר, את ה BARTON 2500+ תחשיב כ2500MHz ולא כ 1833MHz.

כלומר, אם איני טועה, המעבד הכי מהיר של איי-אמ-די (3000+) הוא בעצם עובד על בערך 2.4GHz והוא אמור להתחרות במעבד ה3.0 (או ה3.06) של אינטל אבל הוא לא ממש מצליח כי הINTEL עוקף אותו (במעט).

אז זאת השוואה לא טובה מה שעשית.

וזה כן נכון העניין של השריפת מעבדים!

תנסה להוציא את הHS מהAMD שיש לך ל5 שניות (אם יש לך אומץ... ;D)

ראית מה קרה למעבד של הבנאדם עם המערכת קירור מים שבפורום שלנו שניסה להפעיל את המחשב (באופן זמני כאילו בשביל לבדוק שהמחשב עובד) ללא היטסינק (LoL)

אם לא ראית..אז אני מאמין שכבר ניחשת שהוא נשרף...

גם ראיתי מלא אנשים ששרפו מעבדים של AMD

אבל תראה לי מישהו ששרף מעבד של INTEL? (יש מעטים מאוד...)

(אבל שוב, מה שאמרתי למעלה, זה לא ממש משנה למישהו שמבין בעניין או למישהו שלא הולך לפרק את הHS שלו ולהדליק את המחשב.. ;D)

לדעתי, לבעלי תקציבים נמוכים יחסית עדיף לקנות מעבד AMD ולהשקיע את שאר הכסף על חלקים אחרים, זה הרבה יותר כדאי, כי ככה אפשר לקנות מחשב עם זכרונות וכרטיס מסך יותר טובים למשל במקום להשקיע את הכסף במעבד יותר יקר ולהשקיע פחות בחלקים אחרים.

למי שיש מספיק כסף עדיף לו לקנות INTEL, זהו עדיין המעבד הכי אמין שקיים היום. והוא גם נותן ביצועים טובים יחד עם DUAL DDR.

גם מה שלא אהבתי בAMD זה עדיין עניין החום, כלומר אני מכיר חבר שהרכבתי לו מחשב עם מעבד BARTON 2500+ והHS הוא

VOLCANO 11 וזה HSF רועש מאוד...

אפילו כשהוא היה על המקסימום, טמפרטורת המעבד הייתה בערך 46 מעלת צלזיוס במנוחה וכמעט 60 מעלות במאמץ!

אז מעבדי הAMD יותר נוחים לOC אבל רק אם יש קירור חזק ו/או סטפינג טוב (כמו הJIHUB 1700+) ואם יש סטפינג טוב זה ממש יוצא משתלם!

טוב הלכתי לישון... :)

לילה טוב לכולם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים