עבור לתוכן

AMD מול אינטל

Featured Replies

פורסם

היה לי עכשיו ויכוח עם מישהו שעובד באינטל שטוען:

1 אינטל מחזיקה ב-87% מהמכירות

2 המעבדים של AMD לא עמידים לוירוסים

3 במקומות עם רשת של איזה 7 מחשבים AMD ממש לא טובים\לא מתפקדים או משהו כזה

מה אתם אומרים ובקשר למכירות האם יש איזשהו מקום\אתר שעשה איזה סקר אמין בקשר למכירות(בכל העולם)

פורסם

סליחה שאני ככה אבל דודי עובד באינטל והוא אחד ממנהלי פיתוח המעבדים באינטל ישראל.

הוא אמר שהדבר שאינטל יותר טובים בו הוא חום המעבד... אז אמרתי לו שזה פשוט בגלל היטסינקים יותר גדולים אבל הוא יתעקש..

בקשר למכירות הוא אמר שאינטל עדיין מחזיקה בשוק אבל AMD היא מתחרה מאוד רצינית ואסור לזלזל בה.

פורסם

1.אינטל מחיזקה אחוז גדול של השוק אני לא יכול להגיד לך כמה כי לי אין מושג

2.מה הקשר?! וירוסים זה על ההרד דיסק לא על המעבד! אם וירוס תוקף אותך לא משנה אם יש לך AMD או Intel התוצאה תיהיה זהה.

3.Amd יתפקדו בדיוק כמו שהIntel יתפקדו.

פורסם

תגיד לחבר שלך שעם זה מה שהוא חושב הוא צריך לעבור מקצוע

פורסם

1 בערך נכון,

2 ו 3 מדגים עד כמה הרמה של עובדי אינטל נמוכה :lamer:

פורסם

כן, מאוד "הגיוני"

פורסם

1 אינטל מחזיקה ב-87% מהמכירות

מה אתם אומרים ובקשר למכירות האם יש איזשהו מקום\אתר שעשה איזה סקר אמין בקשר למכירות(בכל העולם)

1. נכון. הכל נובע מיכולות פירסום ושיווק משובחות של אינטל. אינטל עם השנים צברה מוניטין טוב והעניקה הרגשה (לא מוצדקת) אצל לקוחותיה, שלקנות אינטל = לקנות בטוח.

2. LOL ;D ;D ;D ;D זה אחד הדברים הכי מצחיקים ששמעתי בחיים שלי.

3. שטויות.

תגיד לחבר שיפרוש בשיא ::)

נ.ב.

מה הקשר לפורום כללי? זה לא יותר קשור לפורום "מעבדים, לוחות אם וזיכרונות" ? טוב נו.. נחכה שדן יעביר את זה :)

פורסם

אבל מה ציפית מעובד של אינטל?! שהוא יגיד לך שAMD טובים יותר?! ממש לא!

פורסם

אוקיי לפותח הדיון...רק רציתי לחזק את הדברים שאמרו פה למעלה...

הדבר העיקרי שבו אינטל שולטת חוץ מהשוק הוא בזה שחום המעבדים שלהם יותר נמוך...

מצד שני אי אם די יותר נוח לאובר קלוקינג...

מצד שלישי אינטל בנתה לעצמה שם...שנובע מהותק ומהכוח שלה..

ומצד רביעי המחירים של אי אם די יותר זולים בצורה די ניכרת (15% לדעתי)

בכל מקרה אל תאשימו עובד של אינטל לגבי הטעיות בפרסום...הוא צריך לתמוך במקום עבודה שלו...

זה כמו שמי שעובד במיקרוסופט יגיד לך שהמערכת שלהם היא הכי טובה בעולם...נקייה מבאגים...ואם תקנה אותה פרוצה זה יהרוס לך את המחשב....

לכן אל תאשימו את עובדי אינטל בבורות...אינטל היא נכס לארץ בנוגע לסיפוק מקומות עבודה (4000 לפחות ומרחיבים) עם שכר ממוצע שגבוה בהרבה מעל הממוצע במשק (11 אלף) שאותו מקבלים אנשים שרק גמרו 12 שנות לימוד ולא יגיעו לשכר כזה בשום מקום אחר...

חוץ מזה המפעל העיקרי שלהם שוכן בדרום...שלא שופע במקומות עבודה והם עוסקים בעשרות פרוייקטים למען הקהילה...וגם משלמים המון מיסים למדינה ...

אוף גלשתי יותר מדיי...בכל אופן לא לרדת על אינטל

פורסם

GuyCnaan, שכחת משהו... אנחנו לא מאשימים את עובד אינטל בבורות, אלא את חברו של פותח הת'ראד.

WTF?! מעבד AMD יותר רגיש לוירוסים?! מה לעזאזל הקשר בין וירוסים למעבד ???

פורסם

כן כן...שאר אני יודע שגלשתי...

אבל תשמע הוא מחוייב לזה...

זה אוטומטי אצל בני אדם לפרסם את החברה שהם עובדים בה ולהשמיץ את המתחרים...

כן...באמת מה הקשר לאי אם די ווירוסים...תשמע אבל יותר בורות זה מה שהולך היום בתחום של רכישות מחשבים...זה בושה גדולה יותר

פורסם

אני רק בא לחזק כמה טענות...

אין שום קשר בין סוג המעבד לוירוסים או לרשת!

מחירי מעבדי אינטל יקרים כמעט פי 2 (בערך 40% יותר!) ולפי דעתי זה לא מוצדק!

מצד שני זה נכון שאם אתה רוצה ללכת על בטוח אז עדיף לך אינטל!

כלומר אם מישהו היה מציע לי או מעבד AMD או אינטל באותה המהירות (בחינם כמובן ;D)

אז הייתי לוקח את האינטל!

המעבדים של אינטל מוציאים פחות חום והם לא נפגמים במקרה של התחממות יתר

בגלל שהמעבד כל הזמן מנמיך את המהירות שלו אוטומטית כאשר הוא מתחמם יותר מדי ובכך מונע נזק למעבד!

מצד שני הAMD מתחמם יותר, ואם המאוורר של המעבד יפסיק לפעול (לדוגמא) אז המעבד (בעבר)

יהפוך להיות מנגל שיגיע למעל 200 מעלות! (אני בספק אם זה ישרוד עד 200c)

אבל ראיתי את הוידיאו באיזה אתר חומרה שבדקו מעבד של INTEL ומעבד של AMD שהורידו מהם את הHS באמצע משחק Q3

המעבד של AMD הגיע למעל 300 מעלות צלזיוס!!

ומצד שני האינטל בכלל לא נהרס!

אבל זה עדיין לא מצדיק את המחיר המוגזם שאינטל לוקחת על המעבדים שלה.

חוץ מזה שהמעבד של AMD לא אמור לעלות באש במקרים רגילים...(בתנאי שלא תוריד ממנו את הHS.. :))

וגם מעבדים של AMD יותר נוחים לאוברקלוק כי יש אפשרות לשנות גם את המכפיל של המעבד.

פורסם

כלומר אם מישהו היה מציע לי או מעבד AMD או אינטל באותה המהירות (בחינם כמובן ;D)

אז הייתי לוקח את האינטל!

אז אתה לא נורמאלי!

באותה מהירות?!?

זה ידוע שמעבד AMD במהירות 2.4GHz משתווה למעבד INTEL במהירות 3.0GHz בערך, אז אתה היית מעדיף INTEL באותה מהירות של AMD ?!?!?!?!

מצד שני הAMD מתחמם יותר, ואם המאוורר של המעבד יפסיק לפעול (לדוגמא) אז המעבד (בעבר)

יהפוך להיות מנגל שיגיע למעל 200 מעלות! (אני בספק אם זה ישרוד עד 200c)

אבל ראיתי את הוידיאו באיזה אתר חומרה שבדקו מעבד של INTEL ומעבד של AMD שהורידו מהם את הHS באמצע משחק Q3

המעבד של AMD הגיע למעל 300 מעלות צלזיוס!!

ומצד שני האינטל בכלל לא נהרס!

אבל זה עדיין לא מצדיק את המחיר המוגזם שאינטל לוקחת על המעבדים שלה.

חוץ מזה שהמעבד של AMD לא אמור לעלות באש במקרים רגילים...(בתנאי שלא תוריד ממנו את הHS.. :))

וגם מעבדים של AMD יותר נוחים לאוברקלוק כי יש אפשרות לשנות גם את המכפיל של המעבד.

כל העניין הזה בולשיט!

אני זוכר את זה שפעם הביאו פה לינק לסרטון שאתה מדבר עליו, אבל זה היה ברור שהם משוחדים ל-INTEL...

מעבדי INTEL גם מגיעים עם היטסינקים מאוד איכותיים, להבדיל אלפי הבדלות מהסינק העלוב (!!!!!) שמגיע עם מעבדי AMD.

למרות זאת, AMD אכן נועד לעבוד בטמפ' גבוהות יותר מאשר INTEL, אבל זה בגלל שהוא מהיר יותר!! מטבעו הוא עושה יותר פעולות למחזור שעון, ככה שככל שהוא יותר מהיר הוא מפיק יותר חום ::)

אגב, אני לא מבין למה המנהלים לא מעבירים את הת'ראד הזה לפורום מעבדים.

פורסם

האמת היא שלא ידעתי שקיים פורום מעבדים....טוב לדעת...אולי ניתן להם ביקור

פורסם

אז אתה לא נורמאלי!

באותה מהירות?!?

זה ידוע שמעבד AMD במהירות 2.4GHz משתווה למעבד INTEL במהירות 3.0GHz בערך, אז אתה היית מעדיף INTEL באותה מהירות של AMD ?!?!?!?!כל העניין הזה בולשיט!

אתה לא חושב שהגזמת קצת?

מעבד AMD BARTON 333MHz FSB 2500 (ללא אוברקלוק)

משתווה ל INTEL 3.0GHz???

אפילו המעבד הכי מהיר של AMD לא משתווה ל3.0GHz של אינטל!!

(אמנם הפער קטן מאוד) אז זה ברור שזה לא הגיוני שמעבד 2.4 (שלא קיים) קיים רק 2500+ שגם הוא לא משתווה בכלל לINTEL 3.0GHz 800MHz FSB!!

אני זוכר את זה שפעם הביאו פה לינק לסרטון שאתה מדבר עליו, אבל זה היה ברור שהם משוחדים ל-INTEL...

מעבדי INTEL גם מגיעים עם היטסינקים מאוד איכותיים, להבדיל אלפי הבדלות מהסינק העלוב (!!!!!) שמגיע עם מעבדי AMD.

למרות זאת, AMD אכן נועד לעבוד בטמפ' גבוהות יותר מאשר INTEL, אבל זה בגלל שהוא מהיר יותר!! מטבעו הוא עושה יותר פעולות למחזור שעון, ככה שככל שהוא יותר מהיר הוא מפיק יותר חום ::)

זה נכון שהוא מבצע יותר פעולות למחזור שעון אבל בגלל זה המהירות של המעבד נמוכה יותר בAMD כי כל מה"ץ של AMD שווה בערך 1.4MHz של אינטל ובגלל זה ה2500+למשל המהירות שלו (אם איני טועה) הוא 1833 (משהו כזה) וזה בעצם משתווה לביצועים של בערך INTEL 2.6GHz במקרה הכי טוב! (ללא OC!)

אלא אם כן יש לך הוכחה שאומרת אחרת.

אני לא יודע אם הם משוחדים או לא משוחדים לאינטל אבל זה לא כ"כ נראה לי שהסרטון היה מזוייף...

וזה גם ברור מאליו שמעבד AMD שמתחמם יותר מידי נשרף אבל מעבד של INTEL קשה מאוד לשרוף, וזאת עובדה.

ועוד עובדה שנתקלתי בה בימים האחרונים זה שברוב המקרים כשמעבד של AMD נשרף גם הלוח הולך יחד איתו! בINTEL זה בדרך כלל לא קורה! (וזאת גם כן עובדה!, עד שיוכח אחרת)

עריכה: האמת שאפילו די קשה להוכיח את הטענה הזאת כי אני לא שמעתי על הרבה אנשים ששרפו מעבד P4.

מעבדי הAMD אכן מפיקים יותר חום וגם נועדו לעבוד בחום גבוהה יותר.

אני גם מתעסק לעיתים עם מחשבים מבוססי AMD והם עובדים מצויין!, רק רציתי לציין כמה עובדות.

בוא לא נתחיל פה ויכוח מה עדיף ומה לא, אני פשוט מציין עובדות כי אף אחד לא יגיע למסקנה מה עדיף: אינטל או AMD וגם היו מיליון ואחת תראדים על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים