עבור לתוכן

מחשב נייד קומפאק - שגיאה בקיבולת כונן קשיח

Featured Replies

פורסם

שלום,

הבעיה נמצאת במחשב נייד מסוג קומפאק, שנקנה לפני פחות משנה, אז בעיקרון המחשב עדיין בתקופת האחריות ולכן אני יכול לשלוח אותו למעבדה, אבל מעניין אותי לגלות את הסיבה לתקלה מכיוון שלא נתקלתי בבעיה כזאת שאני מגדיר אותה כמוזרה - בעבר.

הבעיה היא שבמחשב נייד מותקן הארדיסק בנפח של 250GB במקור, אבל בפועל המערכת הפעלה (VISTA) מראה שיש רק 90 גיגה זיכרון כולל בכול הכונן.

לא מצאתי קישורים לבעיה בחו"ל (GOOGLE) , אז אני בודק אפשרות שאולי מישהו יוכל לעזור.

הערכה שלי היא מערכת קבצים שאולי היא FAT ולא NTFS אך זה נראה לי מוזר שהמחשב יגיע מקומפאק (HP) עם FAT .

תודה לעוזרים.

פורסם

האם אתה 100% בטוח שהדיסק קשיח אכן 250? יכול להיות 100?

כנס ללוח הבקרה (CONTROL PANEL)--מערכת (SYSTEM)--מנהל ההתקנים (DEVICE MANAGER) ותרחיב כונני דיסקים (DISK DRIVES)

וספק את הדגם,וגם כנס להתחל--הפעלה>DISKMGMT.MSC

הגדל את החלון לגודל מלא ועשה צילום מסך,אין שום קשר למערכת קבצים

פורסם
  • מחבר

המחשב כרגע לא אצלי, אבל אני יעלה תמונה.

בכל מקרה זסה הדבר הראשון שבדקתי ואני זוכר שהיה רשום במנהל ההתקנים שהו בסגנון: (דגם250יצרן)

חוצמזה המפרט (היה כתוב על הקופסא כשהוא נרכש) של המחשב הוא בוודאות כונן בנפח של 250GB.

פורסם

שהנייד יהיה ברשותך תבדור מהו הדגם המדויק.

פורסם
  • מחבר

תמונה עם נתונים על הכונן הקשיח מהתוכנה System IW

gil1.jpg

תמונה מחלון "המחשב שלי" :

desktopgil2.jpg

על פי הוויסטה למחשב יש כונן קשיח בנפח של 42 גיגה.

ואני מתקן את עצמי מההודעה הראשונה - הכונן קשיח אמור להיות בנפח של 160GB ולא 250 כפי שנכתב בהודעה הראשונה.

לינק למפרט של המחשב: http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do?id=sp5-4179271

??? ???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים