פורסם 2003 באוגוסט 1522 שנים smells like a locked thread... רק שלא יהפוך לעוד דיון רוסים :-\ בכל מקרה - לא
פורסם 2003 באוגוסט 1522 שנים smells like a locked thread... רק שלא יהפוך לעוד דיון רוסים :-\ בכל מקרה - לאאיזה גיזען בחייי. :'(
פורסם 2003 באוגוסט 1522 שנים זה ת'רד שפשוט נועד בשביל לגרום רע !הייתי נועל אותו, כולנו יודעים בדיוק לאיפה זה יתפתח...
פורסם 2003 באוגוסט 1522 שנים איזה גיזען בחייי. :'(אני גזען? ממש לא! רק שכל פעם שיש דיון על דת זה מגיע איך שהוא לדיון על השפעת התרבות הרוסית על מנהגנו, משם לדיון של 30 עמודים ומשם לנעילה ואזהרות. חסכו את זה עכשיו
פורסם 2003 באוגוסט 1622 שנים שאלת שאלה, אני ישתדל לענות עליה באופן הכי נטרלי ופשוטכי עולים מברית המועצות בממוצע פחות שומרים על חוקי הדת היהודית בכלל, ועל שמירת שבת בפרט (יחסית לאנשים המסורתים בקהילה האתיופית למשל)ולא, אני לא שומר לגמרי שבת, אבל אני משתדל ללכת לבית כנסת, להשתתף עם אמא בנרותאולי בשלב יותר מתקדם בחיים נשמור טיפה יותר (אש, נסיעות) זה יכול לבוא בקרובאבל כבוד אני נותן
פורסם 2003 באוגוסט 1622 שנים אני שומר כמה שאני יכול. לא מדליק אש, הולך לבית הכנסת (לא תמיד), בבית עושים קידוש וכאלה... אבל אני לא יכול לוותר על נסיעות, טלויזיה או מחשב למשל ובקשר לעניין עם הרוסים. זה נכון שבממוצע העולים מבירה"מ פחות שומרים על מצוות הדת, אבל לא צריך לדבר על זה ולתת לת'ראד כיוון של גזענות. נשאלתם שאלה, תענו וזהו. אל תקחו את זה לכיוונים גזענים ולא קשורים...
פורסם 2003 באוגוסט 1622 שנים איזה שומר ואיזה בטיח! כדורגל בשבת עם הקפה והסיגריה בבוקר וכמובן נסיעה לים בצהריים עם כל החברה. ככה ש...לא. אבל לדעתי זה פשוט לא רלוונטי לאיך שאני מסתכל על החיים. אני בנאדם טוב, לא גונב, לא משקר לא מרמה. אז לא נראה לי שאיזה נסיעה בשבת תגרום לי להיות בנאדם פחות טוב. האם זה מתקשר לרקע החילוני, ברור! אבל לא הייתי מכליל את הרוסים בעניין *שיעול* שינוי *שיעול*
פורסם 2003 באוגוסט 1622 שנים פעם , בבית הספר היסודי הייתי דתי למדי (נו טוב , מה אתם רוצים הייתי בבית ספר דתי ממלכתי) והייתי שומר שבת . אבל מאז כיתה ז' אני כבר לא שומר שבת . והאמת , לא כזה אכפת לי .
פורסם 2003 באוגוסט 1622 שנים אתה יודע , זה שמעלי , אני לא חושב שהטיגון של החזיר יהווה את החילול , דווקא הקטע של ההדלקת האש זה החטא היותר נורא .
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.