עבור לתוכן

מבקש המלצה למחשב נייד, קנייה בארה"ב, תקציב עד 2000$

Featured Replies

פורסם

שלום,

אשמח לקבל המלצות למחשב נייד עבור תיכוניסט שעובר לגור בארה"ב, התקציב נדיב למדי - כ 2000$

צרכים:

ניידות (משקל וסוללה)

איכות תמונה וצליל

תמיכה במגוון משחקים

אפשרי גם MAC

תודה מראש

פורסם

מה זה "מגוון משחקים"? ציין דוגמאות לרמת המשחקים המדוברת. מה זה "ניידות"? על איזה גודל/ משקל אתה חושב ומהם חיי הסוללה הדרושים פחות או יותר.

האם יש צורך באחריות בארץ?

פורסם
  • מחבר

לגבי רמת המשחקים אני יכול לציין שהבחור בוודאות אינו גיימר

ניידות - משקל בסביבות 2.5 ק"ג כולל סוללה לדעתי 9 תאים

מסך "15

אחריות בארץ - לא חובה

תודה

פורסם

שוב, סוללת 9 תאים זה לא אומר לי דבר. כמה שעות של עבודה הוא מצפה לקבל. 10? 3? 5? אני לא צריכה פירוט בדקות אבל אי אפשר להתייחס לנתון כמו זמן סוללה בלי סדר גודל כלשהו. אם אתה צריך לדעת למה ניתן לצפות - מחשבים זזים בין 2-10 שעות עבודה בדר"כ עם סוללה סטנדרטית כאשר 3-4 זה הממוצע.

מה זה אומר "הבחור אינו גיימר"? הוא משחק סוליטר או COD4?

מסך 15.4" ומשקל עד 2.5 ק"ג זה לא הולך ביחד. רוב מחשבי ה-15.4" שוקלים קרוב ל-3 ק"ג (עם סוללת 6 תאים) והקלים ביניהם בסביבות ה-2.7 ק"ג. ברמות משקל כאלו צריך להסתכל על מחשבים של 14.1" ומטה. מחשבים כאלו לא מגיעים עם כרטיסי מסך חזקים ברוב המקרים ולכן חיוני עוד יותר לדעת מה הוא הולך לשחק.

אם אתה לא יודע את הפרטים הללו, אנא ברר. בלי מידע מסוג זה אי אפשר לתת המלצה מושכלת.

פורסם
  • מחבר

לאחר בירור קצר התשובות הן כדלקמן:

משחקים: פיפא סימס וכד...

מסך: 15.4

משקל: 3-

זמן סוללה: 5 שעות

אחריות: בינלאומי - אולם לא מהווה שיקול עיקרי

החלוpפה האפשרית כרגע: MacBook Pro 15.4

פורסם

רמת המשחקים הזו לא מחייבת מחשב מסדר גודל כזה ולכן אני ממליצה לשקול מחשב קטן יותר, מחשבי 15.4" הם מסורבלים וגדולים ולא נוחים לניוד על בסיס קבוע. סתם חבל כי אין סיבה אמיתית.

אם בכל זאת הוא רוצה דווקא מחשב 15.4" אני הייתי הולכת על ה-Lenovo T500. היתרון כאן הוא שהוא מקבל כרטיס מסך חזק מספיק אבל בקונפיגורציה היברידית שמאפשרת לקבל גם חיי סוללה טובים וזאת בשילוב היתרונות האחרים של המחשב כמו איכות בניה גבוהה, מסך מאט עם אופציה לרזולוציה גבוהה, מקלדת טובה, Trackpoint ותמיכה בתחנת עגינה.

ה-Macbook Pro הוא אופציה שיש לה מספר יתרונות ולדעתי הרבה יותר חסרונות. המחשב הוא מחשב ה-15.4" הקל ביותר בשוק (לפחות שאני מכירה) בסביבות ה-2.6-2.5 ק"ג. אם יש חובה במסך של 15.4" ה-Macbook pro אכן מספק משקל נמוך במעט מכל האופציות האחרות. מערכת ההפעלה ייחודית, לטובה ולרעה - זה תלוי בהעדפות אישיות וסוג השימוש. גם מחשב זה מכיל כרטיס מסך היברידי שמאפשר שימור חיי סוללה (חיי הסוללה אמנם טובים מהממוצע, סביבות ה-4 שעות בשימוש סביר, אבל בשביל להגיע ל-5 תצטרך להשתמש בקמצנות רבה במשאבים) ואיכות הבניה טובה. כמו כן, הוא מגיע עם אחריות בינלאומית. עד כאן היתרונות המרכזיים.

החסרונות כוללים בראש ובראשונה מחיר שערורייתי לחלוטין של מינימום 2000$ שפשוט לא מתקרב להצדיק לדעתי את התמורה. בנוסף, המחשב מגיע עם מסך מבריק מאד שלא מציע אופציות רזולוציה שונות, חיבורים לא סטנדרטיים (שמחייבים אותך להוציא עוד כסף על אדפטרים מבית אפל) ולא הגיוניים למחשב בסדר גודל כזה (שני חיבורי USB בלבד זה חריג ביותר), סוללה שלא ניתנת להרחבה ומקלדת שלדעתי לא מתאימה למה שהייתי מצפה ממחשב כלכך יקר - זו כבר באמת שאלה של טעם אישי.

בקיצור, פשוט לא משתלם לדעתי אלא אם כן הוא נקנה למטרות שימוש ב-OS X (ואז אין ברירה אלא לרכוש MAC) או ששילוב של מסך 15.4" ומשקל נמוך ככל האפשר הוא השיקול המרכזי בקניה.

אני ממליצה שתשקול מחשב 13.3"-14.1" עם כרטיס מסך סביר וניידות הרבה יותר טובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים