עבור לתוכן

לאן מחברים את כל המאווררים?

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה,.

אני עושה מודינג למארז ישן (תמונות בהמשך)

ואני ממש לא מתמצא בתחום האלקטרוניקה.

חיברתי (פיסית, עם ברגים) מספר מאווררים.

לאן אני מחבר אותם כדי שהם גם יפעלו ושיזוהו ע"י המחשב?

כרגע כל מאוורר הוא עם שני חוטים חשופים, שחור ואדום.

תודה על העזרה.

פורסם

את החוט האדום של המאוורר לחוט 12V במולקס = החוט הצהוב

ואת השחור = לשחור

פורסם
  • מחבר

את החוט האדום של המאוורר לחוט 12V במולקס = החוט הצהוב

ואת השחור = לשחור

היי, כן, אתה הבנתי לבד ;)

השאלה שלי איך אני מחבר את זה למולקס?

פורסם

אתה קונה מולקס נקבה וחותך את החוט הצהוב והשחור ומחבר.

כמו בתמונה

[attachment deleted by admin]

פורסם

מאוורר שיש לו 2 חוטים חשופים שחור ואדום מחברים למולקס.האדום במאורר לצהוב במולקס והשחור במאוור לשחור במולקס.

אם זה חיבור שלוש פינים כמו בתמונה אז הוא מחובר ללוח האם

http://www.experts-exchange.com/images/102043/fan-connector.jpg

פורסם

כדאי שתדע - מאווררים שמחוברים ישירות לספק א מזוהים על ידי המחשב, ככה שאי אפשר לקבוע את המהירות שלהם דרך המחשב, ואי אפשר לדעת באיזה מהירות הם מסתובבים (הם יפעלו במהירות המקסימלית שלהם). אם אתה רוצה שהם כן יזוהו אתה צריך לחבר אותם ללוח, אבל אני בספק אם תוכל למצוא חיבור מתאים, ובספק אם זה יעבוד, כי אני לא בטוח שכל מאוורר פשוט מתאים לזה...

פורסם

מאוורר ללא PWM (חיבור צהוב אמצעי בחוט), שמתחבר ללוח אם לא יציג את המהירות כי פשוט אין לו את הרכיב(השבב) שמודד.

דרך אגב, החיבור הצהוב+האדום זה יוצר 5V ולא 12V, השחור (זה שליד האדום) + האדום זה 12V.

רצוי שיהיה על 5V, ככה יהיה פחות רעש.

פורסם

השחור (-) והצהוב (+) הם אלו שיוצרים 12V

שחור ואדום הם 5V

פורסם
  • מחבר

נניח שלמאוור יש גם חוט צהוב, יש אפשרות לחבר אותו למקום פרט ללוח אם כדי שהמחשב בכל זאת יזהה אותו?

ולגבי החיבור של החוט האדום, אם הבנתי נכון, אם אני אחבר אותו לחוט הצהוב במולקס הוא יקבל 12V ואם לחוט האדום הוא יקבל רק 5V ?

פורסם

מאוורר ללא PWM (חיבור צהוב אמצעי בחוט), שמתחבר ללוח אם לא יציג את המהירות כי פשוט אין לו את הרכיב(השבב) שמודד.

דרך אגב, החיבור הצהוב+האדום זה יוצר 5V ולא 12V, השחור (זה שליד האדום) + האדום זה 12V.

רצוי שיהיה על 5V, ככה יהיה פחות רעש.

אתה טועה ובגדול,האדום זה 5V והצהוב זה 12V
פורסם

אתה צודק שזה 5V אבל אתה לא חייב להתחבר ל5V, אם אתה רוצה מהירות גבוהה יותר אתה מתחבר ל12V

פורסם

נניח שלמאוור יש גם חוט צהוב, יש אפשרות לחבר אותו למקום פרט ללוח אם כדי שהמחשב בכל זאת יזהה אותו?

ולגבי החיבור של החוט האדום, אם הבנתי נכון, אם אני אחבר אותו לחוט הצהוב במולקס הוא יקבל 12V ואם לחוט האדום הוא יקבל רק 5V ?

כדי שהמחשב יזהה את המאוורר ותוכל לשלוט במהירות שלו ולקרוא את המהירות שלו אתה חייב לחבר אותו ללוח אם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים