עבור לתוכן

מודינג - מחשב כף יד כשלט לרכב

Featured Replies

פורסם

היי

אני מנסה להבין מעגל של שלט רכב.. אני רוצה לשלב אותו במחשב כף יד שלי אבל לא יודע עדיין עד כמה זה אפשרי ..

בעקרון הבנתי שיש במעגל 2 רכיבי עיקריים:

1. EPCOS R707

2. מיקרובקר PIC 12CE519

האם השלט משתמש בתדר רדיו כלשהו כדי לשלוח אות לרכב בשביל לפתוח או לסגור את הדלתות? ה-R707 אחראי על יצירת התדר הזה?

למה צריך אם כן את המיקרובקר?

תודה על העזרה

העליתי צילומים של המעגל

[attachment deleted by admin]

פורסם

בדך כלל שלטים של אוטו עובדים על תד של 400 ומשהו מגה הרץ... ככה שלא הבנתי יך אתה רוצה להוצי תדר כזה מהמחשב כף יד..

אבל אם ישלך טלפון מונה באוטו שמקבל מתח תמיד אפשר ליצור מערכת לא מסובכת שתתחבר אליו ואז שמחייגים אליו ונגיד מקישים קוד מסויים, אז היא תבצע פעולה כל שהיא, תנעל את האוטו, תפתח את האוטו, תפעיל פצצה... וכו..

פורסם

בדך כלל שלטים של אוטו עובדים על תד של 400 ומשהו מגה הרץ... ככה שלא הבנתי יך אתה רוצה להוצי תדר כזה מהמחשב כף יד..

אבל אם ישלך טלפון מונה באוטו שמקבל מתח תמיד אפשר ליצור מערכת לא מסובכת שתתחבר אליו ואז שמחייגים אליו ונגיד מקישים קוד מסויים, אז היא תבצע פעולה כל שהיא, תנעל את האוטו, תפתח את האוטו, תפעיל פצצה... וכו..

יש מצב לקצת יותר פרוט, אני הייתי שמח לעשות משהו דומה אחות לכיוון הפצצה ויותר לכיוון של פתיחה

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

רעיון מעולה! בכל אופן אני מעוניין לדעת איך המעגל הזה עובד, פשוט נכנסתי לזה ועכשיו אני מאד סקרן.

מצאתי את ה-DataSheet של הרכיב R707 (מצורף)

יש בכותרת של כל עמוד בצד ימין כיתוב 433,92 MHz.

זה אומר שטווח התדר של הרכיב הוא 433 עד 92 מגהרץ?

בכל אופן מישהו יודע על פי ה-DATASHEET לחשב את התדר?

[attachment deleted by admin]

פורסם

תודה על התגובה.

רעיון מעולה! בכל אופן אני מעוניין לדעת איך המעגל הזה עובד, פשוט נכנסתי לזה ועכשיו אני מאד סקרן.

מצאתי את ה-DataSheet של הרכיב R707 (מצורף)

יש בכותרת של כל עמוד בצד ימין כיתוב 433,92 MHz.

זה אומר שטווח התדר של הרכיב הוא 433 עד 92 מגהרץ?

בכל אופן מישהו יודע על פי ה-DATASHEET לחשב את התדר?

נשמע מעניין , למעקב...

פורסם
  • מחבר

נשמע מעניין , למעקב...

מה הכוונה למעקב?

אגב, נראה לי שהבנתי למה הרכיב PIC. הוא בטח מכיל איזשהו קוד ייחודי לכל שלט שיפתח רק את האוטו שלי..

יש למישהו מעגל לתכנות רכיב PIC כזה? מעניין מה הקוד בפנים.. :)

פורסם

מה הכוונה למעקב?

הוא שם הודעה כדי שהת'רד הזה יופיע לו ב"הראה תגובות חדשות להודעות שלי"

פורסם

בגדול יש שם אוסילטור / גביש, בתדר של 400 מגה הרץ ופיק ככל נראה מאפנן עליו קוד קול שיו שיחודי לכל שלט..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים