עבור לתוכן

עזרה בקניית לפטופ מארה"ב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אתחיל מזה שאומר שקראתי את הסטיקי לגביי רכישת לפטופ בארה"ב אבל הוא לא ענה לי על כל השאלות,

אני מעוניין לקנות את ה - DELL Studio XPS 13 מ - BestBuy

באתר שלהם ראיתי שהוא עולה נכון להיום 900$, אבל הבנתי מאנשים שדיברתי איתם שהמחיר הרשום באתר הוא רק עבור רכישה דרך האתר ולא מחיר עבור הגעה פיזית לחנות (שהוא גבוה יותר).

1) רציתי לדעת האם מה שאמרו לי נכון?

הבנתי שבנוסף למחיר המוצהר יש גם מע"מ בארה"ב, אבל אני יודע שבארצות אחרות אתה מבקש, מהחנות ממנה רכשת, טופס זיכוי ממע"מ ובשדה התעופה אפשר לקבל החזר מע"מ.

2) האם בארה"ב בכלל ועל לפטופים בארה"ב בפרט זה תופס?

3) המע"מ שצריך לשלם במכס עם ההגעה לארץ, נגזר מאיזה מחיר? המחיר של הלפטופ בחשבונית הקנייה מארה"ב או המחיר של הלפטופ בארץ?

4) האם בנוסף למע"מ שמשלמים בארץ, יש תוספת תשלום על לפטופים שמחירם עולה על 1000$?

תודה לכל העוזרים!

שלומי

פורסם

1) לא נכון. המחירים בארה"ב תמיד מצויינים לפני מס. המס זהה לרכישה באתר ובחנות עצמה. ההבדל הוא רק 20$ משלוח.

2)לא תופס. זהו sales tax ולא VAT (מע"מ). אין זיכוי בשדה התעופה. יש מדינות בארה"ב ללא מס (מונטנה, דלאוור, אלסקה...), לעומת זאת בקליפורניה יש תוספת מיסוי על אלקטרוניקה (למען מיחזור) בנוסף למס הרגיל שגם ככה הוא הגבוה בארה"ב. ישנן ערים עם מס בנוסף ל-state tax. בעיר ניו-יורק המס המשולב הוא כמעט 9%.

3)איך שבא להם... אבל בדר"כ יתחשבו במחיר הקנייה אם תציג חשבונית, למרות שעפ"י חוק מה שקובע זה המחירון.

4)לא שמעתי על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים