עבור לתוכן

פרוייקט קומפניון קיוב (לא מארז)

Featured Replies

פורסם

החלטתי לבנות לעצמי קומפניון קיוב (הזו מפורטל), רציתי להראות לכם איך בניתי אותה. אני יודע שזה לא מארז אבל לא הצלחתי למצוא פורום יותר מתאים לפרסם בו את זה, כי בבנייה היו הרבה אתגרים מבחינת חומר ועיצוב, אם זה לא המקום המתאים לפרסם את זה, זו התנצלות מראש.

דבר ראשון שעשיתי היה לבקש מנגר שיבנה לי שתי קוביות עץ, אחת בגודל 5*5*5 והשנייה 7*7*7. התחלתי לעבוד על קוביית השבע אבל עשיתי איתה כמה טעויות והחלטתי בסוף ללכת על קוביית החמש.

זה התמונה שאיתה עבדתי

weightedcompanioncube.th.jpg

קניתי לעצמי סול ורוד ולבן בשביל צבעי הבסיס ולאחר מכן חתכתי לעצמי שש פאות שיכסו את הקוביה בורוד.

dsc03444.th.jpg dsc03445.th.jpg dsc03446.th.jpg

אחרי זה התחלתי לעבוד על השכבה השנייה, הלבנה, כדי שפני הקובייה יהיו עם כמה שפחות חתכים, חתכתי בצורת L-ים.

dsc03474.th.jpg dsc03475g.th.jpg

ואז הדבקתי

dsc03476.th.jpg

והמשכתי להדביק (על השכבה הזאת עברתי בעט כסף, כדי לתת את הצבע האפור של השכבה וגם לתת גון מתכתי).

dsc03479.th.jpg

את היחס בין כל הרכיבים (פינות, לבבות וכו') השגתי מהבסיס הזה שמיועד לאוריגמי של הקובייה. ואז הדפסתי אותו בקנה מידה של הקוביה שלי.

paper.th.jpg

אז ניגשתי לחתוך את העיגולים

dsc03448.th.jpg dsc03450.th.jpg

שאותם שייפתי עם פצירה כדי שהגימור יהיה עגול

dsc03557.th.jpg

הדפסתי את העיגול מהתמונה וחתכתי את הלב כדי שאני אוכל לצייר אותו במדויק. הנחתי אותו על העיגול ועברתי עם טוש ורוד.

dsc03558.th.jpg

אחרי זה מדדתי את הצדדים של כל צלע בקוביה (המלבנים הקטנים) וסרטטתי אותם כולל צורת העיגול שחותכת אותם

dsc03559.th.jpg

חתכתי וזו התוצאה הסופית של כל אחד, אפשר לראות את התיאום בין מה שחתכתי למודפס, אחרי זה חתכתי את הקצוות.

dsc03561.th.jpg

ואז הדבקתי אותם, אפשר לראות בתמונה גם את הסול של הפינות, כדי שהוא יהיה יותר עבה (הפינות יותר מסיביות) פשוט קיפלתי אותו ככך שיהיה לו עובי משולש והדבקתי אותו.

dsc03636n.th.jpg

זו הקובייה לפני הפינות

dsc03637.th.jpg

אלה הפינות, גם פה, נמנעתי מחיתוכים ולכן חתכתי בצורת L-ים.

dsc03638.th.jpg dsc03639.th.jpg

סירטטתי עליהן את הרדיוס הנכון כדי שאני אדע איפה לחתוך

dsc03640.th.jpg

חתכתי, שימו לב לעובי

dsc03641.th.jpg

ואז התחלתי להדביק

dsc03642e.th.jpg

הדבקה אחרונה

dsc03643.th.jpg

לאחר תיקוני צבע, התוצאה הסופית.

dsc03644.th.jpg dsc03645.th.jpg

רציתי לשמוע מה דעתכם, זה פרוייקט ראשון שלי ואשמח לפידבק. אני יודע שהקובייה רחוקה מלהיות מושלמת אבל רציתי לעשות אחת בעצמי (אני יודע שאפשר לקנות אחת...).

פורסם

:yelclap: :yelclap: :yelclap:

פשוט מדהים , כל הכבוד לך , אתה ממש יצירתי ..

מה הסיכוי שאתה מכין לי אחת כזאת?.. :lol:

פורסם
  • מחבר

:yelclap: :yelclap: :yelclap:

פשוט מדהים , כל הכבוד לך , אתה ממש יצירתי ..

מה הסיכוי שאתה מכין לי אחת כזאת?.. :lol:

עזוב אותך, לקח לי איזה חצי שנה להכין את זו, כל פעם הייתי עצלן בשביל לשבת ולעבוד עליה.

פורסם

מה בדיוק עושה הקוביה הזאת ?

פורסם

יפה מאד אבל .. המ.. מה זה?

פורסם
  • מחבר

היא משקולת נייר ממש טובה, והיא נראית כמו הקובייה מפורטל, זהו, אין ממש פואנטה, סתם יפה.

פורסם

עכשיו רק תכין עוד 100 כאלה ותמכור ב-Ebay.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים