פורסם 2009 במאי 1716 שנים החלטתי לבנות לעצמי קומפניון קיוב (הזו מפורטל), רציתי להראות לכם איך בניתי אותה. אני יודע שזה לא מארז אבל לא הצלחתי למצוא פורום יותר מתאים לפרסם בו את זה, כי בבנייה היו הרבה אתגרים מבחינת חומר ועיצוב, אם זה לא המקום המתאים לפרסם את זה, זו התנצלות מראש. דבר ראשון שעשיתי היה לבקש מנגר שיבנה לי שתי קוביות עץ, אחת בגודל 5*5*5 והשנייה 7*7*7. התחלתי לעבוד על קוביית השבע אבל עשיתי איתה כמה טעויות והחלטתי בסוף ללכת על קוביית החמש. זה התמונה שאיתה עבדתי קניתי לעצמי סול ורוד ולבן בשביל צבעי הבסיס ולאחר מכן חתכתי לעצמי שש פאות שיכסו את הקוביה בורוד. אחרי זה התחלתי לעבוד על השכבה השנייה, הלבנה, כדי שפני הקובייה יהיו עם כמה שפחות חתכים, חתכתי בצורת L-ים. ואז הדבקתי והמשכתי להדביק (על השכבה הזאת עברתי בעט כסף, כדי לתת את הצבע האפור של השכבה וגם לתת גון מתכתי). את היחס בין כל הרכיבים (פינות, לבבות וכו') השגתי מהבסיס הזה שמיועד לאוריגמי של הקובייה. ואז הדפסתי אותו בקנה מידה של הקוביה שלי. אז ניגשתי לחתוך את העיגולים שאותם שייפתי עם פצירה כדי שהגימור יהיה עגול הדפסתי את העיגול מהתמונה וחתכתי את הלב כדי שאני אוכל לצייר אותו במדויק. הנחתי אותו על העיגול ועברתי עם טוש ורוד. אחרי זה מדדתי את הצדדים של כל צלע בקוביה (המלבנים הקטנים) וסרטטתי אותם כולל צורת העיגול שחותכת אותם חתכתי וזו התוצאה הסופית של כל אחד, אפשר לראות את התיאום בין מה שחתכתי למודפס, אחרי זה חתכתי את הקצוות. ואז הדבקתי אותם, אפשר לראות בתמונה גם את הסול של הפינות, כדי שהוא יהיה יותר עבה (הפינות יותר מסיביות) פשוט קיפלתי אותו ככך שיהיה לו עובי משולש והדבקתי אותו. זו הקובייה לפני הפינות אלה הפינות, גם פה, נמנעתי מחיתוכים ולכן חתכתי בצורת L-ים. סירטטתי עליהן את הרדיוס הנכון כדי שאני אדע איפה לחתוך חתכתי, שימו לב לעובי ואז התחלתי להדביק הדבקה אחרונה לאחר תיקוני צבע, התוצאה הסופית. רציתי לשמוע מה דעתכם, זה פרוייקט ראשון שלי ואשמח לפידבק. אני יודע שהקובייה רחוקה מלהיות מושלמת אבל רציתי לעשות אחת בעצמי (אני יודע שאפשר לקנות אחת...).
פורסם 2009 במאי 1816 שנים :yelclap: פשוט מדהים , כל הכבוד לך , אתה ממש יצירתי .. מה הסיכוי שאתה מכין לי אחת כזאת?..
פורסם 2009 במאי 1816 שנים מחבר :yelclap: פשוט מדהים , כל הכבוד לך , אתה ממש יצירתי .. מה הסיכוי שאתה מכין לי אחת כזאת?.. עזוב אותך, לקח לי איזה חצי שנה להכין את זו, כל פעם הייתי עצלן בשביל לשבת ולעבוד עליה.
פורסם 2009 במאי 1916 שנים מחבר היא משקולת נייר ממש טובה, והיא נראית כמו הקובייה מפורטל, זהו, אין ממש פואנטה, סתם יפה.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.