עבור לתוכן

נייד לסטודנט לאדריכלות - 6500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מחשב נייד שישמש סטודנט לאדריכלות, גם ביום יום (סרטים, אינטרנט אופיס וכו') וגם שימוש בתוכנות לדו ותלת מימד לצורכי הלימודים.

מסך בגודל של 14-15

תודה מראש

פורסם

באיזה סוג של תוכנות מדובר (אתה עוסק ברנדור בתלת מימד?), יש לך העדפות על הרזולוציה?

פורסם
  • מחבר

התוכנות הן:

AutoCAD, SketchUp, Revit, 3Dmax, Maya

לגבי רזולוציה אני לא כל כך בטוח, כי אם היא תהייה גבוהה מידי אז יהיה קשה יותר לעבוד על מסך קטן של 14''

פורסם

מסכי 14" עכשוויים באים ב-2 רזולוציות אפשריות:

WXGA = 1280x800

WXGA+ = 1440x900

לדעתי הגבוהה עדיפה, אבל יש שיגידו שזה קטן מידי.

פורסם

תקשיב 14" זה ממש לא מתאים לצרכים שלך...היתי מסתכל לכיוון ה17

פורסם

לא הייתי מסתכלת לכיוןן 17" אם יש לך כוונה לנייד את המחשב אלא אם כן אין ברירה.

ב-14.1" אתה יכול להסתכל על ה-E6400 של דל שיתן לך רזולוציה מירבית לגודל, מסך מאט, איכות בניה ברמה עסקית עם אחריות לשלוש שנים, חיי סוללה טובים וכרטיס מסך נפרד בסיסי יחסית. הוא גם תומך בתחנת עגינה שיכולה להיות רלוונטית למי שעובד על גרפיקה ורוצה מסך גדול יותר בבית (כמובן שמסף ניתן לחבר בכל מקרה, זה פשוט עניין של נוחות):

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e6400-p84-nvd.htm

אם אתה חושב שהעבודה שלך מצדיקה כרטיס מסך יותר חזק מזה תצטרך ללכת לכיוון של 15.4". מחשבים ברמה עסקית יחרגו ברוב המקרים מהתקציב עם הקונפיגורציה שאתה זקוק לה. אפשר למצוא T500 של לנובו ביבוא מקביל עם כרטיס מסך חיצוני בסביבות ה-6500-6700 אבל יש לבדוק מיהו נותן האחריות. למצוא מחשב כזה גם עם רזולוציה גבוהה וגם עם כרטיס מסך נפרד כבר ידרוש חריגה מהתקציב של 500-1000 ש"ח.

ישנו שפע של מחשבים צרכניים סטנדרטיים יותר שמציע כרטיסי מסך ברמה גבוהה שיכנסו לך בתקציב בלי בעיה אבל רובם לא נותנים רזולוציה גבוהה. כמו כן, האם חשוב לך מסך מאט?

פורסם
  • מחבר

ה E6400 נראה טוב, אבל אני חושב שהכרטיס חלש מידי. הוא מבוסס על ה GeForce 9300M GS וכנראה שזה לא יספיק.

לצערי בגלל התקציב המוגבל אני אאלץ להתפשר על מחשב שלא ברמה עסקית כי יותר חשוב לי שהיה אפשר לעבוד בצורה שוטפת עם המחשב. גם מסך 15.4'' בא בחשבון כמובן.

מסך מאט יהיה נחמד, אבל זה לא השיקול העיקרי.

בכל מקרה בחריגה של 500 ש"ח אני אוכל לעמוד אם זה יהיה שווה את זה, אבל ב 1000 כבר לא...

פורסם

אם אתה רוצה מחשב עם כרטיס מסך חזק יותר אנחנו אכן מדברים על מסך 15.4". מבחינת חריגות לכיוון ה-T500, תערוך השוואות מחיר. לדעתי החריגה תעבור את ה-500 ש"ח אפילו ביבוא מקביל (אלא אם כן אתה מייבא לבד).

בתחום המחשבים הצרכניים יש הרבה אפשרויות. אפשר להסתכל לדוגמא על HP dv5 בקונפיגורציות שונות עם ה-9600m GT או על ה-Toshiba A300 בקונפיגורציות שונות עם ה-HD 3650 . ישנם גם דגמים דומים או חלשים קצת יותר במחירים נמוכים יותר של LG, Gigabyte, Acer ו-MSI. מסך מאט לא יהיה עם המחשבים הללו ובדר"כ הם לא זמינים עם רזולוציה מעל ל-WXGA.

בחנויות שעוסקות ביבוא מקביל ניתן לפעמים למצוא מחשבים עם כרטיסי מסך חזקים עוד יותר במחירים נסבלים אבל אלו נוטים להיות כבדים ומסורבלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים