עבור לתוכן

מה כל כך מיוחד במקים?

Featured Replies

פורסם

אני מחפש כבר חודש מחשב נייד למטרת עריכת מוזיקה ובמהלך החיפושים ניתקלתי בהרבה עצות שגורסות שרק הMackbook יספק את המטרות שלי מכיוון שהמחשב מכוון למולטימדיה . החלטתי לברר את העניין וגיליתי שהמחירים של המקים בשמיים (10000ש"ח!) בעוד המפרטים דומים למחשבים שאני יכול לקנות במחירים זולים יותר (DELL/HP לדוגמא) אשמח אם תאירו את עייני בנוגע לנושא : מה כל כך מיוחד במקים ואיך זה מתבטה בביצועים ...

נ.ב : ועוד שאלה - מה הסיכונים בקניית מחשב נייד יד שנייה ואיך אפשר להימנע מהם

בתודה , לירון

ודרך אגב : למה המקבוק כל כך יקר , מה מיוחד בהם כל כך ?

פורסם

לדעתי יש שני דברים מיוחדים במק:

1. עיצוב מרהיב - מבחינת אסתטיקה הן חומר והן תוכנה

2. הייפ

שום דבר מיוחד מעבר לזה

מחשב לעריכת מוזיקה לא צריך להיות חזק מדי - השאלה היא האם אתה חייב לערוך את המוזיקה על המחשב הנייד.

בתקבציב של כחצי מהתקציב שציינת אתה יכול לקנות הן מחשב נייח די עוצמתי והן איזה NETBOOK לניידות (שמנסיוני מספק את הצרכים - שלי לפחות)

לגבי מחשב נייד - אם כבר אז של חברה אמינה - ע"ע לנובו, דל, טושיבה

צריך גם לקחת בחשבון אם הוא עדיין באחריות

קח בחשבון שסוללה לא מחזיקה יותר מדי זמן ולעולם הביצועים שלה ירדו מרגע הפעלתה - עד הפיכתה ללא שמישה - ואז המחשב הוא לא באמת מחשב נייד

רק כדרך אגב אני לא ראיתי מחשב נייד עם יציאות\כניסות AUDIO דיגיטליות ומהבחינה הזו הכרטיס קול שעל הלוח הוא לעולם פחות טוב מכרטיס PROFESSIONAL - קח זאת גם כשיקול

כל טוב,

גבריאל

פורסם

מה שמיייקר כלכך את ה-Macbook זה שהוא סמל סטאטוס. העיצוב בהתאם והאם הוא "טוב" או לא זו שאלה של מה אתה מחפש. הדגש הוא על מראה ואסטטיקה והרבה פחות על פונקציונאליות (מספר פורטים נמוך מהסטנדרט, יציאות לא סטנדרטיות, סוללות שלא ניתן להרחיב, מסכים נורא מבריקים ועוד).

הייחוד השני המרכזי הוא מערכת הפעלה שונה. גם כאן זו שאלה של העדפותיך.

אם עבודתך לא דורשת מערכת הפעלה של Mac או תוכנות Mac ספציפיות אין שום סיבה שלא תוכל להשתמש ב-PC, החומרה זהה (רק שב-Mac יש הרבה פחות אופציות קינפוג).

פורסם

ההבדל היחידי בין מאק לפיסי זה מערכת ההפעלה (והעיצוב, אבל הוא שונה בין כל חברה לחברה), בעוד שהמחשבים של דל,לנובו,סוני,HP,טושיבה וכו' מריצים מערכת הפעלה של מיקרוסופט (ולעיתים גם לינוקס) המחשבים של אפל מריצים OS X.

לדעתי תחסוך את הכסף ותקנה נייד "רגיל" אם אתה לא בעל תקציב מפוצץ, או שאתה חייב את המערכת הפעלה של אפל אין שום טעם לקנות מחשב של אפל, לפחות לא בישראל.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים