עבור לתוכן

זקוק לחוות דעת דחופה למפרט של 5K-למחשב לגיימינג+עריכת וידאו\אפטר אפקטס\3D!

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים!

זקוק לחוות דעתכם האדיבה בדחיפות!

זהו המפרט [ללא מסך וציוד נוסף] הוא לא מדוייק לפרטי פרטים, אבל אני בטוח שעדיין תוכלו לקבל את הרושם במה מדובר:

intel i7 2.6 8mb cache 4.8GT

כרטיס מסך 9800GT 1GB RAM

מארז של HEC - TOWER

ספק כוח OCZ PRO 500W

זכרונות 3X2GB OCZ 1600GHZ -סה"כ 6GB

לוח אם BIO STAR T POWER X58 [קיבולת עד 24GB זכרון]

SEAGATE BARRACUDA 1TB 7200.12 [למרות ששמעתי כמה דברים לא טובים על סיגייט לאחרונה].

1. מה התקציב? 5000 ש"ח-ואני יכול להשתדל לשלם במזומן שטרות.

2. מטרות המחשב? בתכלס לדברים הכבדים-משחקים,עריכת וידאו ואפקטים באפטר אפקטס,תלת מימד, וגם כמובן לדברים פשוטים-אינטרנט הורדות וכו'.

אני כרגע לא מועסק בתחום,אבל מתכנן שכן בעתיד. בינתיים אני מנסה לעשות פרוייקטים ליצירת תיק עבודות [ודי מסריח לעשות הכל על פנטיום4 כרגע :] .

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? האמת שאני מחפש מסך 17' אינץ' יד שניה.כולם מוכרים יקר מידי לדעתי[לפי הסתכלות בפורום יד שניה].

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? יש לי AUDIGY 2 ZS במחשב הישן.חשבתי לא להעביר אותו, ולקנות X-FI, אבל הציעו לי לא לקנות בכלל, ולהסתמך על כרטיס הקול שמובנה בתוך לוח האם. מעניין אם זה באמת משנה [לביצועים והכל].

5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? חשבתי אחרי שנים, לנסות ללכת הפעם על NVIDIA במקום ATI. מקווה שזה צעד נכון.

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא חשוב העיצוב, רק שזרימת האוויר תהיה טובה, ותשמור על מעבד קריר.אמרו לי שאני לא צריך לקנות מאוורר מיוחד למעבד, בגלל שאני לא ממש עושה OVERCLOCKING.

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא, נתקין הכל בבית.

8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?

9. האם חשוב שקט? עד כמה? בתכלס אני ישן ליד המחשב, אז עדיף שיהיה שקט.כל זה אדע רק לאחר קניית המחשב.

10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? כרגע לא.אני לא מחסידי ה OC,ודי מפחד מדברים כאלה. הייתי רוצה לדעת שזה אפשרי אבל אני לא מתקרב לזה כרגע.

11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה. משחק ב FPS SHOOTERS כמו COD, או L4D, רוצה לנסות גם CRYSIS ו GTA4. התרגלתי לשחק ב-1024X768, על מסך 15", אז אני לא חושב שאשאף לשחק ברזולוציות מטורפות.אני גם לא הולך לשחק על מסך מטורף 21 אינץ' או משהו..אז אולי ההשקעה במעבד חזק, על פני כרטיס מסך חזק - היא החלטה מתאימה?.

תודה רבה רבה לעוזרים 8)

פורסם

קרא בבקשה את חוקי הפורום- http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=51049.0 , לאחר מכן שנה את הכותרת וענה על 11 השאלות שנשאלות בלינק + על שתי השאלות הבאות:

-האם אתה עוסק בתחום באופן אינטנסיבי/פרנסה?

-מאיזו חנות אתה מעדיף לקנות את המחשב?

פורסם
  • מחבר

קרא בבקשה את חוקי הפורום- http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=51049.0 , לאחר מכן שנה את הכותרת וענה על 11 השאלות שנשאלות בלינק + על שתי השאלות הבאות:

-האם אתה עוסק בתחום באופן אינטנסיבי/פרנסה?

-מאיזו חנות אתה מעדיף לקנות את המחשב?

תודה רבה על ההנחיה Yair! :]

ערכתי את ההודעה והוספתי את מה שביקשת. ו..לגבי איזו חנות-האמת היא שיש נסיון לקנות הכל מאיזה ספק, ולא מחנות סטנדרטית. עדיין, מעניין אותי לדעת אם ההחלטות על המפרט הן נכונות לצרכיי, במיוחד בקטע של ההתפשרות על כרטיס מסך שלא כמו 280GTX. תודה! :P

פורסם

התרגלתי לשחק ב-1024X768, על מסך 15", אז אני לא חושב שאשאף לשחק ברזולוציות מטורפות.אני גם לא הולך לשחק על מסך מטורף 21 אינץ' או משהו..אז אולי ההשקעה במעבד חזק, על פני כרטיס מסך חזק - היא החלטה מתאימה?.

אתה רציני?? מסך 15" ונראה לך ש21" זה מטורף??

למרות שהמחיר שהציעו לך מאוד אטרקטיבי , תעשה לעצמך טובה , תקנה Q9XXX (בגלל עריכת וידאו) או משהו כזה ותשקיע בדברים אחרים.

לא ברור לי איך בתור מישהו שעורך וידאו אתה עובד עם מסך 15".

המפרט שרשמת ממש לא מאוזן.

פורסם

אם היתרגלת לשחק ב-1024X768, על מסך 15" .

בשביל מה אתה צריך מפרט שכזה ? ועוד לקנות אחרי זה 17" ?

מה הרעיון פה ? או שרגע ..הבנתי את המחשבה שלך .

ברזולוציות נמוכות הכל נופל על המעבד אז צריך מעבד חזק ! , גם ככה לא תשקיע במסך גדול מ-15 או 17 שעובר את הרזולוציות המקובלות אצלך ולקנות 21 זה ענק מידי .. , אז הכרטיס לא יקח על עצמו את כל עומס המשחק והעבודה ברזולוציות הגבוהות יותר כגון 1680/1050 ..

כמו שאמרו מעלי , מרובע ליבה פחות יקר מה-CI7 יעשה את העבודה כמו שצריך והרבה פחות הוצאות על שאר הרכיבים .

וכמובן מסך 22" ישתלם מאוד ! יחד עם זאת .

לא בכוונתי לפגוע , אני רק אומר את דעתי !

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התגובות! ו..אני לא נעלב או משהו...בגלל זה אני פונה אליכם...לבקש את דעתכם :)

הבעיה היא שבגלל השולחן\ספרייה שלי-אני מוגבל לגודל מסך לא כזה גדול [אני אשדרג ל-17 עם המחשב החדש=מסך יד שניה].

לבחור שאמר לי שהוא לא מבין אותי לגבי גודל המסך...יש משהו בדבריך...אבל לא בדיוק.

הקטע בעריכה זה לא גודל המסך [למרות שכמובן זה יותר נוח] אלא מסך אחד או שניים! שני מסכים עוזרים הרבה יותר מאשר מסך ענקי. רק שתדע, אחי :]

כמובן שבעתיד...כשדברים יתאפשרו- אני אקנה מסך מתאים גדול יותר :] כרגע גם כלכלית זה לא אפשרי...

אני קונה ת'מחשב וחושב גם על העתיד- ולכן הבנתי שכדאי להשקיע ב- i7 ולא להתפשר על זה...

לגבי ההערה של הבחור לכרטיס מסך Q9XXX - למה הכוונה? הרי אמרתי שאני לוקח כרטיס מסך 9800...לא התכוונת לזה?

פורסם

למה לא I7 מלא סרטונים ברשת, וביקורות ברשת הוכיחו שבעריכת וידאו הוא ממש טוב וכל זה הוא ממש טוב ויש שם אחלה מפרט רק צריך מארז אחר וספק ובעינין המסך שיקח 22'-24' FHD ככה הוא יהנה מרזולוציה מעולה לעריכת וידאו........

פורסם

לבחור שאמר לי שהוא לא מבין אותי לגבי גודל המסך...יש משהו בדבריך...אבל לא בדיוק.

הקטע בעריכה זה לא גודל המסך [למרות שכמובן זה יותר נוח] אלא מסך אחד או שניים! שני מסכים עוזרים הרבה יותר מאשר מסך ענקי. רק שתדע, אחי :]

ההערה לגבי הQ9XXX הייתה לגבי המעבד (מרובע ליבות בדור הנוכחי לעומת I7).

לגבי המסך , מסך 24" רחב אחד יהיה לך עדיף על שניים 15" רגילים או 17" רגיל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים