עבור לתוכן

בדיקת סוללות עם רב מודד

Featured Replies

פורסם

יש לי הר של סוללות

ואני רוצה למיין אותן ואת הריקות לזרוק ( למחזור כמובן ...)

איך אני יכול לבדוק אותן עם רב מודד ?

כי עם פנס זה סיוט . . .

פורסם

על אילו סוללות מדובר?

אם אלו אלקליין רגילות, פחות מ-1.1V הן כבר גמורות למדי.

פורסם
  • מחבר

יש המון אבל הרוב אלקליין 1.5 V

אין דרך לבדוק את ה mAh

פורסם

ישנו קשר בין מתח הסוללה, לבין האנרגיה שנותרה בה. אתה יכול למצוא גרפים המתארים את הקשר בגוגל. לכל סוללה זה שונה - סוללות AA נטענות לדוגמא מלאות כשהמתח שלהן הוא 1.2V.

פורסם
  • מחבר

ואי אפשר לבדוק את זה עם רב מודד ?

פורסם

הדרך היחידה למדוד בוודאות את האנרגיה שיש בסוללה, היא לחבר את הסוללה לנגד ידוע, ולמדוד תוך כמה זמן יפסק הזרם במעגל. החיסרון בשיטה זו הוא שלא תוכל להשתמש יותר בסוללה כי היא תיגמר.

כל מה שאתה יכול למדוד מבלי לרוקן את הסוללה הוא את המתח שלה, ואת הזרם המירבי שהיא יכולה לספק (רגעית). ישנו קשר ידוע לכל סוג של סוללה בין המתח לבין כמות האנרגיה שנותרה בסוללה. ישנם רבי מודדים בהם יש את הפונקציה להזין סוג סוללה, ואז לפי מתח הסוללה הרב מודד יגיד כמה אנרגיה נותרה בה. ברבי מודד סטנדרטיים אין את זה.

למדוד מתח ברב מודד זה הכי פשוט שיש - לא מבין לאן עוד אתה מנסה לפשט את זה.

אמרתי לך כבר מה הוא פחות או יותר המתח בו סוללת אלקליין מתרוקנת, אם יש לך תהיה לגבי סוגי סוללות אחרים, תגיד מהם, ונעזור לך למצוא את המתח בו הן מתרוקנות.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התשובה המלומדת

למדודד מתח אני יודע וזה באמת פשוט

רק תהייתי אם ישנה דרך לבדוק כמה " אנרגיה " עוד נותרה לי בסוללה ...

אבל כנראה שאני אסתפק עם השיטה של ה V

תודה

שבת שלום .

פורסם

כמו שנאמר , יש רבי מודדים מסויימים בהם יש אופציה למדידת מתח סוללה.

באופציה זאת , ההתנגדות בין ההדקים של הרב מודד הרבה יותר נמוכה ממצב של מדידת מתח רגיל , כך שהוא בעצם מעמיס על הסוללה.

אין טעם לבדוק מתח על הסוללה עם מד מתח פשוט , כי אין עומס , בלי עומס , המתח של הסוללה יהיה פחות או יותר כמו המתח התקין שלה.

אם ברב מודד שלך אין אופציה למדידת סוללה , אתה יכול לחבר נגד (בהתאם למתח הסללה) במקביל לסוללה ואז למדוד מתח.

פורסם

^ אתה טועה. בסוללות אלקליין מתח הסוללה יורד (גם ללא עומס), עם ירידת האנרגיה שבה.

פורסם

אולי זאת שאלה טיפשית

אבל למה לא לבדוק את הזרם של הסוללה?

פורסם

^ בשביל למדוד את הזרם של הסוללה, צריך לחבר לה נגד שיהווה עומס. הזרם יהיה תלוי במתח הסוללה, שאותו אפשר למדוד מיידית...

פורסם

מנסיון אישי

כאשר אני מודד ישירות (בלי נגד) את הזרם של הסוללה (על הסקאלה של 10A) :

סוללה חדשה/טעונה מעל 2A

סוללה "במצב טוב" 1-2A

אפשר ל"סחוט עוד קצת" 0.7-1A

להחליף/לטעון פחות מ 0.5A

כמובן שיתכן שמה שאני עושה זו שטות גמורה, אבל זה עובד...

פורסם

מה שאתה עושה, זה לסחוט מהסוללה את הזרם המירבי שלה ללא עומס, מה שמוביל לירידת מתח זמנית שלה, ובכך בעצם אתה דופק את את הסוללה.

פורסם

תודה על ההסבר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים