עבור לתוכן

האם כל DVD הוא רחב וקצר ?

Featured Replies

פורסם

היום קניתי לי את ה DVD הראשון שלי ולהפתעתי התמונה היתה לאורך כל הסרט היה לרוחב המסך ולא גם לאורך, כלומר התמונה לא מילאה את כל המקום על המסך.

אז השאלה שלי היא, האם כל הסרטים ב DVD נראים כך ?

ולמה זה ?

;)

פורסם

יש סרטים שמוקלטים בפורמט רחב 16:9 ויש בפורמט רגיל 4:3

יש סרטים שעל הדיסק יש את שני הפורמטים וככה אתה יכול לבחור.

פורסם
  • מחבר

אה..הא, תודה.

אבל למה שמישהו ירצה 16:9 ?

פורסם

יש המון טלוויזיות בשוק עם מסך רחב שמתאים ל-16:9 וזה סתם נותן יותר תחושה של קולנוע.. אתה יודע, "קולנוע ביתי"..

פורסם

מן הסתם מי שיש לו מסך רחב ירצה לראות בפורמט של מסך רחב.

אגב, מסך רחב זה הרבה יותר טוב, ככה מתוכננים הסרטים להיראות בגלל שזה הפורמט של בתי הקולנוע.....

פורסם

יש המון טלוויזיות בשוק עם מסך רחב שמתאים ל-16:9 וזה סתם נותן יותר תחושה של קולנוע.. אתה יודע, "קולנוע ביתי"..

כמו שאמרתי בערך 20 שניות אחריך.

זה לא "סתם" כי ככה המצלמה צילמה את הסרטים וככה הם נערכו אז ככה צריך לראות אותם.

פורסם

:biggthumpup:

took the "סתם" back..

פורסם

lol2.gif

:smiley1:

rotfl.gif

כמה אנשים אתה מכיר שיש להם מסך 16:9? אני יודע שלbiodome יש אבל אני לא מכיר יותר.

אני חולק על דעתך, אני לא חושב, לא אני יודע שיש יותר טלויזיות של 3:4 , מה לעשות, לא כולם יכולים לקנות מסך LCD 21 אינץ'\ טלויזיה עם שפורפרת של 54 אינץ'\ מסך CRT 22 \ טלויזית(או מסך) פלזמה של 38 אינץ' כי אלה היחידים שיש עם WS (וכמובן יותר גדולים מהם).

לצערי אנשים לא מבינים שלא לכולם יש מסך\טלויזית WS ואותם מעצבן ליראות 7/16 מהמסך שלהם שחור, אנשים שלא מבינים שזה שהם טובעים בכסף ויכולים לאפשר לעצמם מסכי פלאזמה ענקיים לא אומר שכולם יכולים.

אפילו מערכות 5.1\6.1\7.1 יותר פפולריות ממסכי ענק.

ואני רוצה שתציין לי כמה אנשים אתה מכיר שיש להם מסך\טלויזית WS ולא חיים בוילה ענקית ::) .

וכמה אנשים שאתה מכיר חיים בוילה ענקית עם מסך פלאזמה ?

פורסם

וואו..

chill man..

אמרתי שיש הרבה טלוויזיות כאלה בשוק. מי אמר שלרוב האנשים יש טלוויזיות כאלה? ברור שלרוב האנשים יש טלוויזיות של 3:4! אבל זה לא אומר שלא קיימות טלוויזיות בעולם של 16:9.

וחוץ מזה, כמו ש-scorpion אמר, יותר נוח להפיץ סרטים בפורמט הזה, כי הם צולמו במצלמה בפורמט הזה, ונערכו בפורמט הזה, ונועדו לצפייה בפורמט הזה. תסכים איתי שבכל הקולנועים יש מסך רחב?

מה לעשות שסרטים מיועדים קודם כל לקולנוע, ואח"כ לבתים.. זה פשוט יותר עבודה להתאים אותם ל-3:4 לאחר מכן, רק בשביל ההפצה ב-DVD.

פורסם

רגע! אם אני לא טועה קלטות הVCR הן קלטות של 3:4!

אז למה אי אפשר לעשות לדיוידי גם 3:4 וגם 16:9?

(אם אני טועה אז תקנו אותי, מיזמן כבר לא הדלקתי את מכשיר הVCR שלי :P )

פורסם

אמרו כבר:

יש סרטים שמוקלטים בפורמט רחב 16:9 ויש בפורמט רגיל 4:3

יש סרטים שעל הדיסק יש את שני הפורמטים וככה אתה יכול לבחור.

פורסם

וואו..

chill man..

אמרתי שיש הרבה טלוויזיות כאלה בשוק. מי אמר שלרוב האנשים יש טלוויזיות כאלה? ברור שלרוב האנשים יש טלוויזיות של 3:4! אבל זה לא אומר שלא קיימות טלוויזיות בעולם של 16:9.

וחוץ מזה, כמו ש-scorpion אמר, יותר נוח להפיץ סרטים בפורמט הזה, כי הם צולמו במצלמה בפורמט הזה, ונערכו בפורמט הזה, ונועדו לצפייה בפורמט הזה. תסכים איתי שבכל הקולנועים יש מסך רחב?

מה לעשות שסרטים מיועדים קודם כל לקולנוע, ואח"כ לבתים.. זה פשוט יותר עבודה להתאים אותם ל-3:4 לאחר מכן, רק בשביל ההפצה ב-DVD.

למה הם צולמו בפורמט הזה?הרי רוב האנשים שרואים את הסרט רואים אותו על 3:4

פורסם

ThePorscher, התגובה שלך אמורה להיות קשורה להודעה האחרונה שלי?

פורסם

אני ממש לא מבין מה הבעיה שלכם!!!

הסרטים צולמו בפורמט של 16:9 וזה הפורמט האיכותי ביותר והמומלץ ביותר - ובכלל לא צריך בשבילו טלויזיות בפורמט הזה - הו מתאים לכל טלויזיה.

בהרבה סרטים ניתן לבחור בין אחד הפורמטים - ובכלל כל בכל מכשיר DVD שאני מכיר יש אפשרות לראות כל סרט בפורמט של 3:4 (FS) - והמכשיר פשוט "מקצץ" את השוליים של הסרט (מה שעושים תמיד שמעבירים לפורמט הזה).

תזכרו שבפורמט הרגיל אתם מאבדים חלק מהתמונה (את השוליים) ולפעמים זה דיי חבל...

אני מעדיף תמיד פורמט של 16:9 למרות שאני צופה בטלויזיה רגילה.

הכל עניין של העדפה...

פורסם

למה הם צולמו בפורמט הזה?הרי רוב האנשים שרואים את הסרט רואים אותו על 3:4

בקולנוע מקרינים 16:9

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים