עבור לתוכן

חד הוריות

Featured Replies

פורסם

למיטב ידיעתי, האם החד הורית היחידה בהיסטוריה היתה מריה, אמו של ישו. מאז, אלוהים הפסיק להטריד

מינית בחורות יהודיות כשרות ושום הוכחה שבעולם, כולל עדות אישית של אליהו הנביא, לא תגרום לי

להאמין כי ברוך הוא וברוך שמו אחראי לעיבורה של אילנית לוגסי מדימונה. מה אני אגיד לכם, עם כל

המוניטין הרע שצבר הקב"ה לאורך דברי הימים, אני בטוח שגם לחרמנות שלו יש גבול.

צפיתי בגברת לוגסי בטלוויזיה שודדת מילקי מסופרמרקט בעודה מנופפת

בציפורניה המטופחות בסיגריה וטלפון נייד תלוי לה בנונשלנטיות. הגברת לוגסי

דרשה את "המגיע לה", אם לא, איימה, "תבעיר את המדינה".

כמדומני, לפני שנה שודרה סדרה תיעודית בשם "הדימונאים", שבה כיכבה

הגברת לוגסי. בין היתר היא הודיעה שם לגבר מסוים על כוונתה להיכנס ממנו

להריון ללא צורך בסיועו הכלכלי לרווחת הילוד.

אם הבנתי נכון, אזי לביטוח הלאומי היה תפקיד אופי מרגש כמממן ההרפתקה

הלוגסאית.

בלי פוליטיקלי קורקט ובלי מכבסת מילים אני מתכבד להודיע לגברת לוגסי

ולכל אם חד הורית שאינה מתפרנסת מעמל כפיה, כי אני על ההנאות שלי

משלם. על הנאות של מישהו אחר אני לא רוצה לשלם. מאיפה החוצפה לדרוש

ממשלם המסים את האחריות של אב. בשם איזה מוסר מוטל עלי לממן אחריות

אלמנטרית של גבר אחר. ולא מקובלת עלי התשובה של משפחה אלטרנטיבית או

אלטרנטיזית, מי שלא מסוגל לממן את ילדיו שילבש גומי.

וזוהיבדיוק הבעיה במדינת ישראל של העשורים האחרונים, אחריות הפכה

למילה גסה, הממסד הוא בייביסיטר ויש פראיירים שיממנו. מדוע שאב ישלם

מזונות עבור ילדיו אם הוא יכול להתרים לטובת העניין אבות אחרים? עם כל

הכבוד למצוקתן של חד הוריות בישראל הרי שחוק האבהות הוא די ברור, נגעת

נסעת. דרשו את המגיע לכן מאלו שעיברו אתכן. אני מוכן ברצון לשלם מסים

על מנת לסייע לנכים, מוגבלים, יתומים, קשישים ואפילו מובטלים כרונים, אבל

בשם איזה רעיון נעלה אני צריך לקחת מהילד שלי כדי לתת לילד אחר?

עורו- עורו אי שם במשרדי הביטוח הלאומי, אל תיתנו לאבות מנוולים להתחמק

מאחריות. הנה רעיון: תקימו לסרבני מזונות מחנות עבודה, נניח בקטיף בערבה.

שם הם גם יפרנסו את ילדיהם וגם ילמדו שאם אין להם כוונות לממן אבהות אז

עדיף שיגמרו לתוך טישו.

אראל סג"ל/מעריב

פורסם

מסכים עם כל מילה ומילה

פורסם

מסכים חלקית, ישנה בעיה רצינית שקיימת כאשר העיבור נוצר בטעות והגבר אינו מעוניין להמשיך את ההריון (למעשה לפעמים בקושי מכיר את הבחורה ההרה) ואילו האישה מצידה בחליטה שהיא תלד את הילד על אפו ועל חמתו. האם גם במקרה כזה הוגן לבקש מהגבר לקחת אחריות על החלטה שנעשתה באופן בלעדי ע"י האישה ?

מטי.

פורסם

בסך הכל שווה לממן אמהות חד הוריות

הילדים גדלים, מוצאים עבודה ומתחילים לשלם (להחזיר) לביטוח לאומי את שקיבלו.

פורסם

איזה שטויות ... ואם לא היית מממן אז הם לא היו עובדים ? לא היו משלמים מיסים ? אתה לא מרויח פה או משקיע לעתיד אתה משלם על טעות/החלטה פרטית של בן אדם פרטי שבין השאר הגיע להחלטה הזאת כי הוא יודע שהוא יתמך ע"י כספי המיסים שלי ושלך.

מטי.

פורסם

"תת" הוריות.

פורסם

יש בעיה בנושא הזה,

אמהות חד הוריות ורובן נכנון סתם מנצל את הפרצה בממשלה ויושבות בבית ולא עושות כלום.

אבל יש ולא קצת אמהות חד הוריות עם ילדים נכים/קטנים או לא יודע מה שממש זקוקות לכסף הזה, ופגיעה של 70% זה הרס טוטאלי.

בתוכנית רדיו שמעתי אם חד הורית מתראיינת וטעונת שאין עבודה (צודקת אגב) השדרן אמר לה כי ביבי המליץ לה לעבוד (וזה הכל נכון) בהצבת מסילות רכבת, (לאשה??!?!!?!) תשובתה הייתה: אם ביבי ילך ראשון, אשתו תלך שנייה, אני אלך שלישית.

צריך לעשות סינון ובדיקה לכל אם חד הורית בגלל שזה שטויות להגיד שהם סתם מנצלות, אולי זה כך. אבל לא כולם.

פורסם

אתה רואה? זאת הבעייה!

העבודה הזאת לא טובה לה...והעבודה הזאת לא טובה לה...

אני לא מגיע ממשפחה חד הורית, אבל כשעלינו לארץ אמא שלי עבדה

בכאלה עבודות שהרבה יותר קשות מלהניח מסילות ברזל...למה צריך כל הזמן מטפלות פיליפיניות?

למה שלא תבוא איזה מטפלת "אם חד - הורית" צברית? כי הן חושבות שזה לא בכבוד שלהן

למרות שזה כסף טוב בשעות גמישות ביותר.

תרבות ה"מגיע לי" במיטבה.

פורסם

אני מסכים עם לב,תקח לדוגמא את אוכלוסיית המנקים-למה רובם רוסים? כי המובטלים הצברים לא מוכנים לכזאת עבודה-רק ה"שפלים" ביותר ירדו לרמה כזו שיאלצו להוריד מכבודם וללכת לנקות כדי להביא כסף הביתה,דווקא את אותם אנשים אני מאד מעריך-הם יעשו כל מה שצריך כדי להאכיל את משפחתם ולא יגידו שלא מתאים להם משהו.

ומטי: אם אתה לא רוצה לסבול מהתוצאות תשאיר את הזין בפנים.

עריכה: ד"א משפחות עם ילדים נכים מקבלות תמיכה מהממשלה,אז זה שהילד של האמא החד הורית הוא נכה לא צריך להשפיע על כלום.

Yak&Yeti : גם אם הם משלמים לביטוח לאומי כשהם גדלים אתה עדיין שילמת להם שיגדלו והביטוח הלאומי לא יחזיר לך על זה אגורה שחוקה.

פורסם

ומטי: אם אתה לא רוצה לסבול מהתוצאות תשאיר את הזין בפנים.

איך רואים שאל היית במצב כזה בעבר,,, אחלה פתרון, בואו כולנו נתנזר ונקיים יחסי מין רק אחרי חתונה ! העלתי פה שאלה רצינית וההיחסות שלך ילדותית.

מטי.

פורסם

הכי טוב זה כמו בארצות הברית שם כל אחד דואג לעצמו, לא רוצה להשאיר לך כסף לזמן שלא תוכל לעבוד, על תשאיר!

כל אחד מחליט לעצמו מה הוא רוצה לעשות עם הכסף שיש לו.

בהתחלה חשבתי שזה לא טוב שאין שירותים סוציאליים, אבל בסוף ראיתי שאפילו אם המשכורת קטנה אפשר להיסתדר ולא למות מרעב ולחיות בדירה נומאלית, אם אתה תושב של ארצות הברית אז אתה בטוח יכול למצוא עבודה כלשהיא שתספק את הצרכים המינימליים שלך עד שתמצא עבודה טובה.

חוץ מזה איפה שאני ההיתי 8 חודשים (Texas, North Austin) כל בתי הספר באיזור היו הרבה יותר טובים מכל בית ספר שראיתי בארץ והם גם היו בחינם כך שלא משנה מה המצב הכלכלי שלך, ההיתה יכול לאפשר לך השכלה בבית ספר נורמאלי ;

שלא נדבר על זה שיש לך עבודה טובה (כמו: מהנדס תוכנה, רופא, אח וכ"ו) אתה יכול לממן חיים של 4 אנשים בלי בעיה ולא לחסוך בכלום.

פורסם

זה גם אותו עניין בחקלאות ובבניין.

כולם בוכים שמביאים מלא עובדים זרים לארץ, אבל אני רוצה לראות ישראלי אחד שיסכים לעבוד בעבודות כאלה.

בכלל ה-אובר-סוציאליזם שיש פה במדינה זה ממש נוראי.

בגרמניה למשל הגיעו לאותה מסקנה והתחילו לקצץ.

אי אפשר לצפות שהמדינה תשלם על כולם, כי בסוף נגמר הכסף גם למדינה. לא ייתכן שמאות אלפי אנשים יעדיפו לחתום אבטלה במקום לעבוד (שלא לדבר על זה שהמון מהמובטלים בכלל עובדים שחור וגם לוקחים דמי אבטלה).

פורסם

1. אמהות חד הוריות מעדיפות ללדת ילדים במחשבה שהמדינה תעזור להם במקום לוודא שיש להם מספיק כסף לגדל אותם.

2. הילדים יגדולו וילמדו מאמא שלהם איך לנצל את המדינה, אבל לפחות יקבלו חינוך ויתנהגו יותר טוב מהערס הממוצע.

בקיצור מוסר השכל חביב לילדים:

"אין לך הרבה? אז אל תתרבה!"

או

אין לך מספיק? אז אל תפיק!

;D

פורסם

אין לך מספיק? אז אל תפיק!

פורסם

1. אמהות חד הוריות מעדיפות ללדת ילדים במחשבה שהמדינה תעזור להם במקום לוודא שיש להם מספיק כסף לגדל אותם.

ומה אם אישה\איש נושאה שהפכה לאלמנה! מה זה אשמתה! אתה מדבר שטיות! יש חד הורים שעובדים ומפרנסים את עצמם ואת הילדים שלהם בלי שום טובות של המדינה.

הכלכלה של ישראל לא נפלה בגלל החד הוריות! בגלל הטימטום של מדינת ישראל.

תחשבו על זה:

יש 100 משרות פנויות ו100 אנשים למישרה! ואז מדינת ישראל מעלה 400 איש מארצות שונות! ( אני לא גזען! שיבואו אבל יש זמן בשביל זה והיום ממש לא) אז עכשיו יש 500 איש ל100 משרות.

אז פשוט המעבידים מורדים את התנאים שיגרמו לך לבחור בהם! כי הם הברירה היחידה שלך זה הם או להיות מובטל.

אתה מצפה מבן אדם שלמד והוציא תואר ראשון שני באיזה מקצוע לעבוד כמנקה או כמקצוע משפיל אחר אחרי שקרע את התחת.

יש עבודות פנויות אבל מה אתה היית עושה!

יושב בבית ומרוויח 3500+-. או עובד כמו חמור ומרוויח 3200. אז אנשים פשוט התמכרו לקיצבאות! ופתאום שהם רואים שהולכים לקחת להם את זה הם נכנסים לפניאקה!

נכון קשה מאוד למצוא עבודה בארץ! אבל זה לא בלתי אפשרי! אחרי עומד לסיים צבא! וכבר מצא עבודה בשביל לא לשבת בבית.

הדבר היחדי שאני לא מבין זה הקיצוץ לאנשים המבוגרים! זה פשוט אכזרות!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים