עבור לתוכן

חיבור מסך של eeepc + משטח מגע - למחשב רגיל, אפשרי?

Featured Replies

פורסם

בקרוב יתפנה לי לוח matx (עם מעבד והכל.. :smile1:) וחשבתי להפוך אותו לCarPC

והשאלה שרלוונטית לפורום הזה:

אם אני יקנה מסך ג'נרי כזה שכתוב שהוא מתאים לEEEPC הישן, ואת הקיט של מסך מגע לאותו EEEPC, האם יהיה אפשרי לחבר את זה למחשב רגיל?

המסך הזה למשל: http://cgi.ebay.com/ASUS-Eee-PC-701SD-LAPTOP-LCD-SCREEN-7-WVGA-GLOSSY_W0QQitemZ310134944178QQihZ021QQcategoryZ31569QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

עם זה: http://cgi.ebay.com/7-inch-Touch-Panel-Screen-Kit-Set-for-ASUS-Eee-PC-EeePC_W0QQitemZ120412404327QQihZ002QQcategoryZ31569QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

אני מתאר לעצמי שאפשר לחתוך תקע של כבל VGA ממסך ישן ולחבר במקום התקע המיוחד של המחשבים הניידים- זה נכון או שנחוצה עוד אלקטרוניקה שנמצאת במחשב נייד ולא באה על המסך עצמו?

ומה בקשר למתח - זה בטח 12v, יהיה אפשר לחבר את זה ישירות למתך של האוטו (לא יציב)? או שצריך לחבר לספק כוח של המחשב עצמו? (ואם כן אז כמה זה "לוקח" כי ספק DC-DC [חשבתי על m3-atx] מביא 100 ומשהו וואט במקרה הטוב)

המטרה דרך אגב היא לחסוך בעלויות, מסך ייעודי למחשב רכב עולה בסביבות 200$, אז כל דרך אחרת להשיג מסך עם רזולוציה נורמלית בסביבות ה100$ תהיה טובה ואני ישמח לשמוע עלייה..

תודה

פורסם
  • מחבר

עדכון... חקרתי קצת והבנתי שעם מסך כזה אי אפשר לעשות כלום (חוץ מלחבר למחשב נייד מתאים כמובן :jump:)

אבל נזכרתי באפשרות אחרת שנראית לי טובה מאוד, המסך הזה של PS1 כמו שאנשים שמים במארזים (היה פה בפורום כזה פרוייקט לא מזמן, לא זוכר של מי כרגע)

ולחבר אותו לא בvga אלה בצורה הפשוטה והאמינה שלו.

השאלה היחידה שנשארה היא האם פאנל מגע שהוא טיפה יותר גדול מהמסך עצמו (נגיד פאנל ל5.6", הסוני הוא 5") חוץ מבעייה קוסמטית הוא יעבוד נכון? כי אין 5".

דרך אגב, יש להשיג את המסך או הפאנל מגע בארץ?

תודה

פורסם

מועבר לפורום מודינג.

פורסם

מעקב

פורסם

לא ניסיתי(אך כן ניסיתי גודל מתאים), אם כי לפי הדרך שבה שכבות המגע עובדות - זה אמור להיות בסדר (בתנאי שתבצע קליברציה כמו שצריך).

הבעייה היא שבגלל שמשטח המגע גדול מהמסך עצמו תהיה לך בעייה להלביש אותו על הפאנל LCD - מה שלא ממש יאפשר לך להשתמש בו.

פורסם

זה הייה הפרוייקט שלי.

עצתי לך

תקנה EEE ב1000 שקל

ותקנה מסך מגע

ואת כל זה תתקע בדשבורד

שיראו רק את המסך או משהו..

מה שנוח לך.. ותחבר לו מקלדת ועכבר חיצוניים !

הEEE יהיה מעל ומעבר בישביל כזה דבר.

נ.ב

במסך של הסוני לא רואים כלכך איכותי

אתה בקושי תראה רזולוציה של 600X800 שגם אותה לא רואים ברור אלא אם כן זה אייקונים וכתב גדול ...

פורסם
  • מחבר

המטרה היא להרכיב מחשב רכב עם הוצאות כספיות מינימליות ביותר, ולכן אני לא יקנה מחשב נייד בשביל זה (אם כבר הייתי קונה משהו זה מסך מגע lilliput 7")

בקשר למסך הקטן, אם עובדים ברזולוציה הטבעית שלו של 640x480 אז יראו בו ברור לא? זה ברור שברזולוציה שגדולה עליו לא יראו משהו..

(אני חושב שיהיה אפשר להסתדר עם הרזולוציה הזאת, בסך הכל יהיה שמה נגן מוזיה וGPS וכאלה דברים, אני לא מתכוון לגלוש איתו)

בקשר לפאנל מגע, לא מצאתי 5.0" אבל כן מצאתי 5.6" (אולי זה אפילו אותו גובה ורק הרוחב שונה?) אני בכל מקרה לא מתכוון להשתמש בפלסטיק המקורי של המסך אז אני מתאר לעצמי שיהיה אפשר לאלתר דרך להצמיד את המסך הלמגע איכשהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים