עבור לתוכן

כמה שאלות לפני קנית מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

עוד כמה ימים אני הולך להזמין מחשב חדש, אלו בגדול החלקים החשובים:

Intel Core 2 Duo E8400

GB-EP43-DS3L

2xKingston 2GB-Ram 800Mhz DDRII

Sapphire HD4870 512MB

כמה אבנים שאני רוצה להוריד מהלב לפני הקנייה:

1. יש איזשהו סיכוי בעולם שתיהיה אי-תאימות בין הכרטיס מסך לבין הלוח אם?

2. אני קונה מארז TT Strike MX. עומק המארז הוא 50cm ואורך הכרטיס הוא 24cm -בעקרון נראה מספק אך מדובר במארז MIDI, הכרטיס ייכנס במארז הזה?

3. לחיבור הכרטיס מסך דרושים 2 חיבורים של 6Pin-75Watt - האם 2 מתאמי מולקס מגיעים יחד עם הכרטיס?

4. הדרישה של הכרטיס מסך היא ספק כוח של 500W. האם ספק 600W ג'נרי יעשה את העבודה?

פורסם
כמה אבנים שאני רוצה להוריד מהלב לפני הקנייה:

1. יש איזשהו סיכוי בעולם שתיהיה אי-תאימות בין הכרטיס מסך לבין הלוח אם? לא, הכרטיס מתאים אל תדאג.

2. אני קונה מארז TT Strike MX. עומק המארז הוא 50cm ואורך הכרטיס הוא 24cm -בעקרון נראה מספק אך מדובר במארז MIDI, הכרטיס ייכנס במארז הזה?

3. לחיבור הכרטיס מסך דרושים 2 חיבורים של 6Pin-75Watt - האם 2 מתאמי מולקס מגיעים יחד עם הכרטיס?

את שתי השאלות הללו תשאל בפורום "תצוגה וגרפיקה", כעיקרון אם הכרטיס לא יכנס מן הסתם יגידו לך בחנות ואמור להגיע מתאם מולקס עם כחלק מבאנדל הכרטיס.

4. הדרישה של הכרטיס מסך היא ספק כוח של 500W. האם ספק 600W ג'נרי יעשה את העבודה?

בחיים אל תקנה ספק כח ג'נרי, אפילו אם הוא 800W מהסיבה הפשוטה שהוא בד"כ לא מספק את כמות המתח שרשומה עליו ולא יציב- יכול להפיל לך את המערכת ואף לשרוף רכיבים. בשביל המערכת שרשמת אני ממליץ כמינימום ספק כגון אנרמקס פרו 425 או קורסאייר 450VX שעלותם די זהה.

פותח הדיון, אני הייתי ממליץ שנעזור לך לבנות את המפרט, כדי לקבל את יחס עלות/תועלת המקסימלי פה.

במידה ואתה רוצה שננסה לבנות מפרט טוב בשבילך, ענה על 11 השאלות הנשאלות בלינק הבא, תוסיף לכותרת שימושים+תקציב וציין מאיזו חנות אתה מתכנן לרכוש את המחשב. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=51049.0

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות.

את המחשב אני קונה דרך חבר במחירים של דילר. לכן יהיה קצת בעייתי להרכיב מפרט חדש כי מן הסתם אני לא יכול לפרסם את המחירון. בכל אופן תודה על ההצעה והעזרה.

בנוגע לשאלה 4. הדרישה היא ל-500W מינימום, הספקים שציינת יעשו את העבודה?

פורסם

דרישות הספק המינימליות לכרטיס מיועדות בעיקר למערכת מעט חזקות יותר ו/או כוללות ספק ג'נרי/קרוב לג'נרי.

האנרמקס פרו/מודו 425 או קורסאייר 450VX יעמדו בזה משום שהם ספקים איכותיים. במידה ואתה רוצה מרווח נשימה ו/או לשדרג את המחשב בקרוב ע"י הוספת כוננים/החלפת רכיבים וכדומה, ניתן לקחת אנרמקס פרו/מודו 525 או קורסאייר 550VX. (הפרו לא מודלארי, המודו כן. הVX לא מודלארי, HX (לדוגמא 520HX)- כן. *מן הסתם שהמודולאריים יקרים יותר.).

פורסם

מעיוון שאינך מעוניין במפרט שלם אלא בשאלות ספציפיות על רכיבים נפרדים - אנא שאל בפורום המתאים ("מארזים וספקים", "כרטיסי מסך" וכדומה).

כך גם תקבל את עצת המומחים בכל תחום - בהצלחה.

ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים