עבור לתוכן

האנטישמיות בעולם חוזרת למימדיה האמיתיים

Featured Replies

פורסם

מאז תחילת האינתיפאדה השניה, תרבות הרטרו מתגברת באירופה - התודעה האירופאית חוזרת במהירות לסביבות שנות ה-30-40 של המאה העשרים בכל הקשור ל"שאלת היהודים". והנה, חבר מועצת העיר דכאו רוצה להוריד את הגטו ולבנות שם שכונת מגורים, כי ליהודים יש כוח שעולה על חלקם היחסי בעולם. מה שמראה לנו (כאילו שלא ידענו קודם) שהאנטישמיות מעולם לא נעלמה - רק היתה בהמתנה עד למלחמה הבאה.

מה דעתכם? יש סיכוי שהאנטישמיות תגיע למימדים ולמעמד שלטוני כזה שהיה בגרמניה הנאצית?

• תגובות 56
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לעולם היא לא תגיע למיימדים שהיו בגרמניה

כי למזלדנו המאוד רב יש לנו מדינה חזקה מבחינת ביטחון וצבא...

התקופות שונות והכל שונה...

אנחנו לא עוד עם מפורק ללא מדינה ומפוזר על פני כל העולם

נכון אנחנו מפוזרים אבל יש לנו מדינה

ויש מי שיגן על מי שיפגע באחנו היהודים

אבל לגבי האנטשמיות ההולכת וגוברת בעולם...זאת בעיה מאוד חמודה

כי פשוט לא אוהבים יהודים ואין לי הסבר למה....

מסקנה-ארץ ישראל רק היא מדינת היהודים ורק פה לא ירדפו יהודים

פורסם

אבל ככה זה כל דבר, יש עדיין הרבה אנשים אנטישמיים, פשיסטים, גזעניים...אפילו כאן בארץ יש עדיין אנשים שמפרידים בין עדות ועולים מארצות שונות...אז קודם צריך להסתכל על עצמינו ואיך אנחנו מתנהגים ואחרי זה לצעוק גזענות, כי אנחנו מתנהגים בצורה קיצונית יותר.

עוד דבר שלא הבנתי זה איך הריסת הגטו ובניית בתי מגורים מחזקת את הנקודה שלך.

לסיכום, אני חושב שהעולם הזה רק משתפר יותר ויותר ונהיה נאור, נכון התקשורת מעכבת את התהליך, אבל אני מאמין שיהיה בסדר.

פורסם

אבל ככה זה כל דבר, יש עדיין הרבה אנשים אנטישמיים, פשיסטים, גזעניים...אפילו כאן בארץ יש עדיין אנשים שמפרידים בין עדות ועולים מארצות שונות...אז קודם צריך להסתכל על עצמינו ואיך אנחנו מתנהגים ואחרי זה לצעוק גזענות, כי אנחנו מתנהגים בצורה קיצונית יותר.

עוד דבר שלא הבנתי זה איך הריסת הגטו ובניית בתי מגורים מחזקת את הנקודה שלך.

לסיכום, אני חושב שהעולם הזה רק משתפר יותר ויותר ונהיה נאור, נכון התקשורת מעכבת את התהליך, אבל אני מאמין שיהיה בסדר.

לפי דעתי המשפט הזה ממש לא נכון לפי דעתי

העולם הופך להיות צבוע יותר ויותר ואנשים הופכים לצבועים ואנטרסנטים יותר ויותר...

אנחנו בסוף ניהיה כמו האנגלים (לא שיש לי משהו נגדם) עם קר שמשחק אותה נאור...

לדוגמא הם לא מכבדים את המבוגרים, לא אוהבים לעזור, סנובים

אבל מצד שני הם משחקים אותה בקח שהם מנומסים ותמיד משאירים טיפים למלצרים

כמו שאמרתי צביעות ....

אני מעדיף את עם ישראל על פניהם בכל יום בשנה...

(אל תתייחסו בדיוק חזרתי מלונדון רק מה שהיה שם יבין)

פורסם

אתה מעדיף את ישראל אחת משתי המדינות היחידות בעולם שיש בה סעיף לאום בתעודת זהות? (כן אני יודע בימינו לא ממלאים אותו אבל זה שהוא קיים זה אומר משהו)

המדינה היחידה חוץ מאיתנו שיש בה את זה היא אירן לפחות אנחנו בחברה טובה

מדינה שאם סבתה רבה שלך מצד האמא לא יהודייה גם אם כל השאר במשפחה כן אז אסור לך להתחתן (אלא אם כן תמצא נוצרייה להתחתן אתה ואז אתה בבעייה כי אתה לא נוצרי אז גם זה בעצם אסור)

ולא לשכוח שגם אם אתה לא יהודי ואסור לך להתחתן אתה עדיין חייב לשרת בצבא ואם אתה מת בשירות אז אפילו לא נותנים לך את הכבוד להיקבר עם שאר החיילים

מסקנה ישראל היא המדינה הכי גזענית אולי חוץ מאירן

פורסם

Decktor אל תגזים. אני גם לא מסכים עם "סעיף הלאום" אבל מדבר כזה להגיע לישראל היא המדינה הכי גזענית אולי חוץ מאירן זה קצת מוגזם. אני מאמין שהאנטישמיות מתגברת גם בגלל ה"תרבות הישראלית" שצוברת יותר ויותר תאוצה בעולם, אין ספק שזה תורם לאנטישמיות.

אני מסכים עם levO (חוץ מהקטע של העולם משתפר...) אנחנו באמת צריכים להסתכל על עצמנו לפני שאנחנו צועקים גזענות וכמה שאני מאמין שהנושא הזה צריך להזכר וללמד אותו, אני גם מאמין שהוא משמש אותנו יותר מדי והוא מוזכר יותר מדי עד כדי כך שזה מעיק על העולם, עוד גורם להגברת האנטישמיות. עם זה אני חושב שהריסת גטו שמנציח ארוע היסטורי ונוראי כזה גדול זה חוצפה...ועוד כדי לבנות שכונת מגורים.

נ.ב.

<~Lir@n~> דווקא אהבתי את האנגלים

פורסם

אתה הולך ברחוב ראשי ברמת גן ופתאום שלט חוצות ענק, להשכרת פיליפינים לזקנים או משהו כזה עם תמונות של פיליפינים... גזענות לשמה, אני לא מבין איך נותנים לאנשים לפרסם את זה ושכל הזקנים הקשישים ילכו לבית אבות מצידי ממש חוצפה שכל איזה הורה מליין קונה לו עבד פיליפני, שאני רואה פיליפינים ברחוב אני ממש מרחם עליהם, מה הם עושים פה קבינימט.

הם עושים עבודה נאמנה וקורעים את התחת, סובלים פה, רחוקים מהמשפחה ולא מקבלים כסף כמו שצריך, מדינה מטורפת.

אבל יחד עם זאת ישראל רחוקה מלהיות המדינה הכי גזענית. אני חושב שהיו מקרים של אנטישמיות בעולם שרק יחריפו אם לא יקרה משהו דרמטי, אני לא חושב שזה יהיה משהו ממשלתי כמו בתקופת הנאצים או האינקבזיצה אבל יהיו כל מיני גדודי נוער במתחרת שיעשו פעולות, כבר בצרפת נשרפו כמה בתי כנסת, יש גם נאציזם וגם אנטישמיות ערבית שמתגברת.

צריכים להיות פה ולפתח את המדינה ולהתחזק, פה אנחנו מזיינים את כולם ואף אחד לא מתקרב, אם נשקיע בחינוך ונפסיק להתנהג כמו מפגרים נהיה פה אימפריה (ראה יפן).

פורסם

אתה הולך ברחוב ראשי ברמת גן ופתאום שלט חוצות ענק, להשכרת פיליפינים לזקנים או משהו כזה עם תמונות של פיליפינים... גזענות לשמה, אני לא מבין איך נותנים לאנשים לפרסם את זה ושכל הזקנים הקשישים ילכו לבית אבות מצידי ממש חוצפה שכל איזה הורה מליין קונה לו עבד פיליפני, שאני רואה פיליפינים ברחוב אני ממש מרחם עליהם, מה הם עושים פה קבינימט.

הם עושים עבודה נאמנה וקורעים את התחת, סובלים פה, רחוקים מהמשפחה ולא מקבלים כסף כמו שצריך, מדינה מטורפת.

אבל יחד עם זאת ישראל רחוקה מלהיות המדינה הכי גזענית. אני חושב שהיו מקרים של אנטישמיות בעולם שרק יחריפו אם לא יקרה משהו דרמטי, אני לא חושב שזה יהיה משהו ממשלתי כמו בתקופת הנאצים או האינקבזיצה אבל יהיו כל מיני גדודי נוער במתחרת שיעשו פעולות, כבר בצרפת נשרפו כמה בתי כנסת, יש גם נאציזם וגם אנטישמיות ערבית שמתגברת.

צריכים להיות פה ולפתח את המדינה ולהתחזק, פה אנחנו מזיינים את כולם ואף אחד לא מתקרב, אם נשקיע בחינוך ונפסיק להתנהג כמו מפגרים נהיה פה אימפריה (ראה יפן).

קודם כל, אתה צריך להבין שהפיליפינים בארץ באו ממציאות הרבה יותר קשה ששם אין להם בכלל מה לאכול. אומנם פה הם לא עושים כלום חוץ מלטפל באותם קשישים אבל בזכות העבודה הזאת הם יכולים לשלוח אוכל למשפחה שלהם בשביל שתשרוד עוד יום.

אומנם ישראל היא לא המדינה הכי גזענית (האומנם?) אבל הגזענות עדיין מצוייה בכל מקום. ואם תשאלו אותי הגזענות נמצאת בעיקר בדור הישן, זה שעלה לארץ והוא מעביר אותה גם לדור הצעיר (אני מדבר בהכללה רחבה מאוד אז אל תתפסו אותי במילה על כל אדם) שלומד להיות פחות חסר סבלנות עבור מי ששונה ממנו.

פורסם

תחשבו רק על אחת הדוגמאות שלי:

נגיד ואיזושהיא מדינה בעולם היה בה גיוס חובה והייתה פתאום מוציאה חוק שאסור לקבור יהודים יחד עם חיילים אחרים כמה צעקות "אנטישמים" היינו שומעים תוך שתי שניות?

פורסם

קודם כל, אתה צריך להבין שהפיליפינים בארץ באו ממציאות הרבה יותר קשה ששם אין להם בכלל מה לאכול. אומנם פה הם לא עושים כלום חוץ מלטפל באותם קשישים אבל בזכות העבודה הזאת הם יכולים לשלוח אוכל למשפחה שלהם בשביל שתשרוד עוד יום.

אז ?!

אני צריך לדאוג להם ? אנחנו מדינת היהודים ? ארץ ישראל או מה ? כל מי שנדפק במדינה שלו וקשה לו בא לפה ? וחוץ מזה איך זה מתקשר למה שאמרתי ? עושים מהם עבדים, לא משלמים להם וגם איך שאתה מציג את זה, בוא קנה פיליפיני, מעורר רחמים.

פורסם

בקשר לזה שמי שנוצרי לא יקבר עם שאר החיילים זה נכון אבל נראה לי שזה ישתנה בשנים הקרובות

מפני שהשליטה של הדת בארץ נחלשת לאט לאט במיוחד עכשיו עם שר פנים לא דתי

ובקשר לנושא יש לי משהו לציין :

חזרתי מגרמניה לפני כמה ימים ובשדה התעופה ראיתי דבר שלא ראיתי בחיים שלי

הטסים לישראל ועוד איזה כמה מדינות לא זוכר צריכים ללכת לטרמינל האחרון הכי הכי רחוק

שהוא כזה מבודד כמה מאות מטרים מטרמינלים אחרים והוא קטן מאוד ולא מטופח ובכניסה אליו יש מספר שומרים חשומים

לעומת כמעט אף טרמינל אחר שכמעט ואין שם שומרים חמושים (גלויים לפחות) ויש שם דיוטי פרי שהוא בכלל לא חנות

הוא מדף (באמת) וכל מה שיש שם מלבורו וודקה וMNM

אחרי שהיתיישבתי שם רק אז ממש קלטתי את זה, זה פשוט נורא זה ממש גזענות במצח נחושה.

פורסם

למה לערבב דברים !?!?

אתה מערבב בשר עם חלב....בניגוד למה שדיברו פה

הפליפנים באו לפה מרצון

ורק לידעתך נכון הם מסכנים אבל הכסף שהם מרוויחים הפרוטות יותר נכון מה שבשבילו פרוטות

מספיק לפרנס משפחה שלמה בפילפינים בצורה מכובדת

פורסם

אחרי שהיתיישבתי שם רק אז ממש קלטתי את זה, זה פשוט נורא זה ממש גזענות במצח נחושה.

וזו, ילדים, הסיבה למה אף אחד לא אוהב ישראלים.

תרבות ה "מגיע לי" במיטבה.

פורסם

1. האנטישמיות קיימת באירופה - אין מה לעשות. לא רואים אותה לפעמים אבל היא קיימת , במידה דומה לכך שיש ישראלים שמכלילים ערבים ודרוזים יחד כגורם שלילי מבלי שישבו ודיברו עם דרוזי או ערבי. האנטישמיות קיימת בכך שבתי ספר פקטיים סגורים לישראלים בטוענות שונות של חוסר מקום , מקומות עבודה לא ייתנו ליהודי להתקדם כמו ליליד המקום כמו שלא נותנים לנשים להתקדם (גם בישראל) ועוד... הגזענות קיימת גם אצלנו הישראלים (יוצאי אתיופיה ,יוצאי רוסיה ו"ילידי הארץ")

הגזענות קיימת שם כמו שכאן - תחשבו , יושבים מול המחשב לבד - איך זה שהיה רק ח"כ כנסת אתיופי אחד כאן וגם הוא הלך ?! אתם זוכרים את שמו או מה הוא עשה ? איזה פרצוף הייתם רוצים לראות בטלויזיה - אותו או את הפרצוף ה"שרמנטי" של ביבי נתניהו.

2. היהודים בגולה אינם ששים להתאקלם במקום , אם זה בברוקלין - שם יש קהילת ענק של חרדים שפשוט מקבלת את טובות ההנאה של ארצות הברית אך מסרבת לקחת חלק בתרבות ופשוט מפרידה את עצמה (לא רק הבגדים - הם לא מדברים עם אמריקאים) ועד ליהודי בוסטון - העיר הליברלית ביותר במדינה הליברלית ביותר - שם עדיין יהודים שעובדים בהיי-טק לא מתערים בחברה ולא מוכנים ללמוד אנגלית יום-יומית.

תראו את השגריר הבריטי והאמריקני בישראל - לפני שהם נחתו כאן הם למדו עברית בכדי שיוכלו להתערות ולשדר מסר של "באנו להתערות באמת"

3. ההבדלה בנמלי התעופה נעשית לבקשת ישראל !!!!! , ישראל ביקשה מכל החברות הזרות להפריד את נוסעיה בכוונה ואף התנתה זאת אם החברות רוצות להטוס לישראל , ישראל שידרה מסר של "אנחנו לא סומכים על הביטחון שלכם". אל-על אף הוסיפה לזה וטוענת כי היא סומכת רק על המאבטחים שלה וכל שאר מאבטחי נמה"ת לא טובים מספיק. בגלל זה אתם יושבים בקצה ללא חנויות מסביב - כי כך ביקשה ישראל , אין חנויות = אין אנשים מסביב = יותר קל לשלוט במצב ולראות "מחבל" מגיע.

האם זה פייר ? זאת שאלה טובה - בלוס-אנג'לס לפני שנה כשנכנס מחבל ועבר את כל המאבטחים הזרים ונורה רק ע"י מאבטח אל-על (שעוד קיבל נזיפה על שלא עצר אותו רחוק יותר מהטרמינל) אז כולם בעולם אמרו : "WOW הישראלים האלה מעולים ותראו אותם" ואחרי חודש הם שכחו וחזרו לשיגרה של : "הישראלים האלה , דורשים סידורי אבטחה ומפרידים ויוצרים אווירה של - הם לא רוצים אותנו לידם".

אז זה לא פשוט כל-כך.

פורסם

כשאני היתי בגרמניה כמה פעמים בברלין אז כשחזרתי היו גם מאבטחים גרמנים עם טנק קל (או משהו בסגנון, רק שהיתה עליו מכונת יריה במקום תותח).

ההפרדה נעשתה רק בשביל שתהיה מוגן יותר, ממילא כל מי שטס למדינה כלשהיא לא יקנה בדיוטיפרי שלה אלא במדינה עצמה.

גם הסיכויים שמשהו (חומר נפץ או דברים כמו אנטרקס) יעבור (לפחות מגרמניה) לארץ קטנים. כשחזרתי מגרמניה לקחו לנו כל דבר לבדיקות כמו איזה אבק יש עליו, סרקו אותו הרבה פעמים. בסך הכל הטרמינלים של ישראל בסך הכל נועדו לגרום לך להרגיש בטוח. אני חושב שזה עדיף מאשר להיות ביחד עם כולם ואז אם יהיה פיגוע יהרגו הרבה אנשים, מאשר שלא יקרה פיצוץ, או שאם יהיה לא יהיו הרבה נפגעים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים