עבור לתוכן

מחשב נייד בתקציב של 5500 ( 1300$ ) - עיצוב גרפי, משחקים.

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לצורך עבודה עם תוכנות גרפיקה דו מימדיות עם אופציה לתלת מימדיות.

כמו כן, אשמח אם המחשב הנ"ל יוכל להריץ משחקים כבדים שקיימים כעת בשוק.

התקציב נע בסביבות ה 5500 ש"ח כאשר ישנה אפשרות סבירה שאקנה את המחשב גם בארה"ב ואביא לארץ.

לפי מיטב הבנתי קיימים כרטיסי מסך של NVIDIA שמתואמים במיוחד לעבודה עם תוכנות כמו פוטושופ ו3D למיניהם, האם ניתן לשלב כרטיס זה עם משחקי מחשב כבדים??

תודה רבה,

טום.

פורסם

איזה גודל פיזי אמור להיות המחשב? (עם מסכי,13,14,15,17"?) אני מניח שמחשב כזה אמור להיות בגודל 14-15" או אפילו 17" במידה והוא תחליף שולחני ופחות נייד?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

המחשב לא נועד להיות מחשב לתחליף שולחני, העדפה ליכולת ניידות גבוהה ( משקל של עד 3 ק"ג וזה גם הרבה ).

מחשב עם מסך מינימום של 15.4 / 17 מה טוב..

פורסם

ניידות גבוהה ומסך גדול לא הולכים ביחד, תחליט על מה להתמקד. אם אתה זקוק לרמה גבוהה של יכולת עיבוד תלת מימדי/ משחק ורזולוציה גבוהה תאלץ לקנות מחשב של 15.4" ומעלה ב-99% מהמקרים, במקרה זה אני ממליצה שתתמקד במחשבי 15.4" בלבד כי כל דבר מעל זה הוא באמת לא נייד.

אם אתה יכול להסתדר עם כרטיס מסך פחות חזק, 14.1" או אפילו 13.3" יהיה הרבה יותר נייד. אילו משחקים אתה מתכנן להריץ ועל אלו הגדרות אתה מצפה לעשות את זה?

חשובה לך אחריות בארץ?

פורסם
  • מחבר

משחקים כמו cod4, crysis, bioshock.

רזולוציה לא חייבת להיות גבוהה מאוד.

העניין של 15.4' הוא חובה מבחינתי.

והאחריות משחקת תפקיד אבל אם מדובר במחשב שיכול להתאים בדיוק לצרכיי ובארה"ב הוא נכנס בתקציב בדיוק ובארץ הוא חורג בהרבה אז אני אעדיף לקנות משם.

פורסם

http://www.zol.co.il/Product.aspx?ProductID=274

אומנם טיפה חורג מהתקציב אך כולל בתוכו את כרטיס המסך 9700M GTS, ללא ספק המחשב הכי חזק בתקציב.

אני אישית לא ממליץ לקנות מחשבים מח"ול,

למחשב הזה יש אחריות בארץ, 320GB, 3GB RAM, מעבד חזק וטוב עם כרטיס מסך מעולה.

מסך 15.4 איכותי במיוחד, וכרטיס רשת אלחוטי התומך בתקן ה802.11N.

וכמובן מערכת הפעלה חוקית וכלולה-windows vista home premium

ב5950 ש"ח זה אחלה מחשב, שוקל 2.8 ק"ג

מה עוד, מסך ה15.4" Trubrite WXGA של Toshiba בעל רזולוציה מירבית של 1440X900, מה שיאפשר לך הרצת משחקים באיכות גבוהה במיוחד.

פורסם

ישנם מספר כיוונים למפרטים/ סוגים שונים של מחשבים לצרכים כאלו ובתקציב הזה. אתה יכול להסתכל על מחשבים שנותנים גם איכות טובה וגם כרטיס מסך מקצועי כמו ה-W500 של לנובו (זכאי לאחריות בארץ בקניה דרך לנובו ארה"ב בדר"כ, בעל כרטיס מסך היברידי ומסך מאט ברזולוציה גבוהה עד מאד גבוהה) שמחירו משתלם למדי. יש גם את ה-Dell M4400 שנותן כרטיס מסך קצת יותר טוב ואופציה לשדרג לכרטיס מסך עוד יותר טוב עם חריגה מהתקציב. גם לו יש אחריות בארץ בדר"כ והוא נותן איכות גבוהה ומסך מאט. ה-8530w של HP נותן הנחה די גדולה כרגע ב-CTO דרך האתר ויש סיכוי טוב שהוא זכאי לאחריות בארץ.

למחשבים אלו כרטיסי מסך של Mid-Range שאינם ברמה של 9700m GTS אבל הם נותנים איכות הרבה יותר טובה ופונקציות נוספות כמו כרטיסי מסך מקצועיים, תמיכה בתחנת עגינה, trackpoint, מסכי מאט עם רזולוציה מאד גבוהה וכו'.

לחילופין, אפשר גם לקנות מחשב עם כרטיס מסדרה של משחקים אבל עם כל היתרונות האחרים של מחשב עסקי (לדוגמא ה-T500), זה תלוי בהאם באמת יש לך צורך בכרטיס מסך כזה או לא.

האופציה השלישית, שכבר הועלתה, היא של מחשבים צרכניים עם כרטיסי מסך של משחקים בהם אתה מקבל את המפרט החזק ביותר על חשבון שאר האלמנטים. תחליט לאיזה כיוון אתה רוצה ללכת ומה חשוב לך יותר - מפרט או איכות/פונקציות.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה עד כה על העזרה. כבר אני מרגיש מעט יותר בעיניינים :).

אשמח לדעת עוד בנושא המפרט לעומת איכות ופונקציות.

לפי מה שהבנתי עד כה, הטושיבה הנ"ל מספק מפרט חזק לצרכי GAMING בלבד. ואילו יש כרטיסי מסך ומפרטים ככלל שמעניקים מעבר.

השאלה שלי היא מה זה בעצם המעבר שאקבל, אותן פונקציות בעצם.

כמו כן, נוכחתי לדעת שישנם מחשבים על כרטיס מיוחדים לעיבוד גרפי כמו ב DELL M4400 שבארץ , לצערי, לא נכנס בתקציב שציינתי ( ואפילו לא קרוב ).

פורסם

ישנם מה שנקרא כרטיסים לגרפיקה מקצועית (אליהם אתה מתייחס בדוגמא של ה-M4400). הם קיימים בכל המחשבים שציינתי מלבד ה-T500 (הטושיבה שהועלתה גם היא מכילה כרטיס מסך של גיימינג ולא של גרפיקה) ומיוצרים גם על ידי Nvidia וגם על ידי ATI. ההבדלים בין כרטיסים אלו לכרטיסים של גיימינג הם בדרייברים שאמורים לספק אופטימיזציה לתוכנות עיבוד גרפי תלת מימדי. זה לא אומר שלא ניתן לעסוק בגרפיקה עם כרטיסי מסך של גיימינג. [table][tr][td][/td][/tr][/table]מכיוון שאני לא עוסקת בתחום עיצוב גרפי כלל ולא משתמשת בתוכנות כאלו אני לא יכולה לומר לך עד כמה זה מהותי בשבילך (מה גם שזה תלוי מאד בתוכנות הספציפיות בהן מדובר ובשימוש שאתה עושה בהן) ועד כמה זה משתלם לך (כרטיסים אלו יקרים מכרטיסי גיימינג).

אני ממליצה שתתייעץ ראשית בפורום שעוסק במחשוב של עיצוב גרפי (לדוגמא פורום עיצוב וגרפיקה ממוחשבת כאן או בפורומים ייעודיים בנושא באנגלית) תוך פירוט הצרכים המדוייקים שלך. אחרי שתגיע למסקנה האם יש לך שימוש בכזה כרטיס מסך תוכל לצמצם את האפשרויות בתחום הניידים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים