עבור לתוכן

מחפש מחשב נייד ב 1500$

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש מחשב נייד שישרת אותי לצורך לימודים ובכללי הרצה של אפליקציות לא כבדות במיוחד (פוטושופ, סוני וואגס וכו').

המחשב נקנה בארה"ב כך שאשמח אם זה יהיה לפי המחירים שיש שם ולא בארץ.

הדרישות הכלליות:

1. מעבד חזק

2. זיכרון RAM 4GB (אפשר בבסיס 2GB ולהוסיף ידנית תמיד אפשר)

3. סוללה זה בין הפרמטרים הכי חשובים ככל שיותר, יותר טוב

4. משקל - כמה שיותר קל (2.5 ק"ג ומטה)

5. מסך 15-17 (עדיפות ל17)

אשמח לקבל הצעות, אם צריך להוסיף תקציב אני גמיש עד 2000$, אני לא מעוניין בפלטפורמות מבוססות MAC.

מסיור קצר וחקירה קטנה, חשבתי על המפרט הבא המבוסס על מחשב DELL Studio XPS 16

Intel® Core 2 Duo T9550 (6MB cache/2.66GHz/1066Mhz FSB)

Edge-to-Edge HD Widescreen 16.0 inch WLED LCD (1366x768) W/2.0 MP

4GB Dual Channel DDR3 SDRAM at 1067MHz (2 Dimms)

320GB 7200 RPM SATA Hard Drive

8X DVD+/- RW(DVD/CD read/write) Slot Load Drive

ATI Mobility RADEON® HD 3670 - 512MB

Intel® 5100 WLAN Wireless-N (1x2) Half Mini Card

6-Cell Battery

ExpressCard Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio Sound Card

Dell Wireless 370 Bluetooth Module (2.1+EDR)

כל זה יוצא 1354$ כולל אחריות של שנתיים ע"י DELL.

יש אופציות לשידרוג, מה שהכי הקפיץ את העין זה שידרוג המסך ל:

Edge-to-Edge FullHD Widescreen 16.0 inch RGBLED LCD (1920x1080)

זה בתוספת של 250$, האם כדאי/משתלם?

כמו כן יש עוד שידרוג שנצץ לי זהו כרטיס הרשת בתוספת של 45$

Intel® 5300 WLAN Wireless-N (3x3) Mini Card

תודה לעוזרים :xyxthumbs:

פורסם

אין דבר כזה מחשב של 17" עם משקל של 2.5 ק"ג. גם ב-15.4" המשקל הוא מינימום של 2.7 ק"ג כאשר אולי מחשב אחד או שניים מגיעים לקצת פחות מזה (והקל ביניהם הוא MAC). באופן כללי לקנות נייד כלכך גדול זה לא הגיוני לדעתי אלא אם כן יש לך צורך חיוני בכזה דבר. כמו כן, ניידי 17" וגם ניידי 15.4" בדר"כ לא מספקים חיי סוללה מרשימים, מסך זה דבר שגוזל הרבה חשמל.

פורסם
  • מחבר

היי תודה על התשובה המהירה,

עשיתי קצת מחקר ערכתי את ההודעה המקורית, משקל המחשב 2.91 ק"ג קצת מעל ממה שציפיתי אבל סביר אפשר לחיות עם זה, אשמח לתגובה על המפרט.

לגבי הסוללה ב80$ נוספים מציאים שם סוללה 9 תאים נוספת ל6 תאים שמקבלים עם המחשב, מה דעתך?

פורסם

זה בהחלט לא מה שהייתי קונה בתקציב כזה. אפשר למצוא משהו איכותי יותר, עם חיי סוללה טובים יותר ושמאפשר אופציה לאחריות בארץ. בנוסף, אין לך צורך במעבד כזה מטורף בשביל השימושים שציינת, לא תרגיש בהבדל משמעותי אם בכלל. חבל על הכסף. גם בכרטיס מסך כזה אין לך ממש צורך לצרכים שהעלית.

אני מאד לא ממליצה ללכת על מחשב כלכך גדול לצרכים שהעלית שכן אין לך שום סיבה הגיונית למה מחשב של 14.1" לא יתאים לך ותוכל לקבל משהו במשקל נסבל. אם יש לך כוונה לסחוב את המחשב ללימודים אתה תסבול מהמשקל לדעתי. לפחות זו ההתרשמות שלי מרוב האנשים שיצא לי לפגוש, כמובן שיש אנשים שזה לא מפריע להם אבל באופן סטטיסטי הרוב שאני תחקרתי מתחרטים שלא קנו מחשב קל וקטן יותר.

אם אתה רוצה מחשב גדול אני הייתי מסתכלת על ה-T500 של לנובו או E6500 של דל. ל-T500 יתרון של כרטיס מסך היברידי שמאפשר חיי סוללה טובים יחסית. אם אתה לא רוכש מחשב עם כרטיס מסך חיצוני, שניהם מוצלחים. ה-W500 של לנובו גם הוא אופציה אם אתה קונה עם כרטיס מסך נפרד. הוא יותר יקר ואינו חיוני לצרכייך אבל הגיוני רק אם יש לך רצון לאחריות בארץ שכן האחריות עליו הרבה יותר פשוטה. יש גם את ה-8530p של HP אבל הוא זמין רק עם כרטיס מסך חזק למדי שאינו היברידי ומחירו גם קצת יותר גבוה.

פורסם
  • מחבר

השימוש יהיה מעט משחקים (בין פעם לפעמיים בשנה כשיוצא משהו "ואוו"), לכן חשבתי על משהו שכזה. (שיתחבר למסך LCD יותר גדול כמובן, בין היתר תיהיה צפייה בסרטים HD 1080P בין היתר)

בגדול האחריות בארץ לא מעניינת אותי כי למחשב הזה כנראה לא יהיה שימוש בארץ, את האמת לומר שאין לי מושג מה זה ללכת עם מחשב ששוקל 3 קילו למחשב ששוקל 2 ק"ג זה נשמע לי כל כך מעט רק 1 ק"ג משקל, לא יודע כמה זה יפריע לי.

בכל מקרה במצב הנוכחי של המפרט הזה לכמה שעות לערך תספיק הסוללה? אני לא מתכנן על יותר מ5-6 שעות.

בקשר למסך, אני לא מסוגל לשבת מול מסך שקטן מ15 אינץ אני מתחיל לאבד את עצמי וקשה לי להתרכז ככה ניסיתי בעבר אבל זה היה בלתי נסבל במיוחד עם מסמכים.

בקשר לדגמים שאמרת, הלנובו T500 עולה 1250$ (הפרש של 100$ פחות) מגיע עם מסך 15.4 אינץ בניגוד ל16 אינץ ב XPS ושוקל ב300 גרם פחות מהמחשב שציינתי.

כמו כן מגיע רק עם 2GB זיכרון מול 4GB ב XPS, מעבד 8400 מול 9550 שאני הצגתי, ו160GB זיכרון (בניגוד לפי 2 שהוצג ב XPS 16).

איפה היתרון במחשב הזה?

ה E6500 של DELL כמו שציינת עם מפרט דומה לXPS חוץ ממעבד P8700 מול T9950 ב XPS ופחות 80GB זיכרון, מסך 15.4 מול 16, זיכרון DDR2 בניגוד לDDR3 וההפרש מחירים 250$ יותר זול מה XPS שהצגתי, איפה היתרון בסוללה? משקל?

תודה רבה.

פורסם

כל זה יוצא 1354$ כולל אחריות של שנתיים ע"י DELL.

אם אתה קונה את המחשב בארה"ב עם אחריות של dell שם, האם כשאתה מביא אותו לארץ האחריות תופסת?

פורסם
  • מחבר

אם אתה קונה את המחשב בארה"ב עם אחריות של dell שם, האם כשאתה מביא אותו לארץ האחריות תופסת?

באתר של DELL אתה יכול להרכיב לך מחשב לפי בסיס מסויים, באחד מהמקומות שם אתה בוחר את האחריות אפשר לבחור אחריות בינלאומית של DELL ל3 שנים התוספת מחיר דיי משמעותית (250$)

פורסם

בכל מקרה במצב הנוכחי של המפרט הזה לכמה שעות לערך תספיק הסוללה? אני לא מתכנן על יותר מ5-6 שעות.

זה בהחלט מעל לממוצע. לא תגיע אפילו קרוב לזה. חיי הסוללה של ה-XPS 16 עושים רושם של נמוכים מהממוצע ורוב הביקורות מצביעות על סביבות 3-3.5 שעות עם סוללת 9 תאים.

בקשר לדגמים שאמרת, הלנובו T500 עולה 1250$ (הפרש של 100$ פחות) מגיע עם מסך 15.4 אינץ בניגוד ל16 אינץ ב XPS ושוקל ב300 גרם פחות מהמחשב שציינתי.

כמו כן מגיע רק עם 2GB זיכרון מול 4GB ב XPS, מעבד 8400 מול 9550 שאני הצגתי, ו160GB זיכרון (בניגוד לפי 2 שהוצג ב XPS 16).

איפה היתרון במחשב הזה?

אני לא יודעת היכן אתה מסתכל אבל המחירים של שני המחשבים הללו אינם קבועים ותלויים בקינפוג/מפרט. אם אתה לא מעוניין באחריות בארץ ה-T500 יצא אפילו עוד יותר משתלם שכן ניתן לרכוש אותו דרך האתר של לנובו. המחיר שלו אינו 1250$ אלא מתחיל ב-960$ עם כרטיס מסך נפרד. המחיר הסופי תלוי לחלוטין בפונקציות/ מפרט שתבחר. בהתאם, גם ה-XPS 16 אינו מגיע במחיר קבוע אלא תלוי במפרט. נסה להסתכל על מחיריהם באתר של לנובו ובאתר של דל במפרט דומה ואז יהיה ניתן לערוך איזושהי השוואה רלוונטית.

ללא קשר, ה-T500 נותן יתרונות שמתמקדים בתחום איכות הבניה והפונקציות (כמו תחנת עגינה, מסך מאט, Trackpoint) ולא בתחום המפרט דווקא (בו אין לך צורך למשהו מיוחד) ובהחלט יתן לך חיי סוללה טובים בשביל מחשב בגודל כזה (ל-6 שעות על סוללת 6 תאים לא תגיע עם הגדלים האלו מלבד מחשבים חריגים ביותר). אם אתה רוצה לחבר לטלוויזיה שים לב שאין לו יציאת HDMI אלא יציאת DisplayPort או DVI בתחנת עגינה.

ה E6500 של DELL כמו שציינת עם מפרט דומה לXPS חוץ ממעבד P8700 מול T9950 ב XPS ופחות 80GB זיכרון, מסך 15.4 מול 16, זיכרון DDR2 בניגוד לDDR3 וההפרש מחירים 250$ יותר זול מה XPS שהצגתי, איפה היתרון בסוללה? משקל?

שוב, אין כאן מפרט קבוע. גם כאן מדובר במחשב עם איכות גבוהה מזו של ה-xps 16. חיי הסוללה פחות טובים מאלו של ה-T500 שכן אין כאן פונקציה של כרטיס מסך היברידי.

באתר של DELL אתה יכול להרכיב לך מחשב לפי בסיס מסויים, באחד מהמקומות שם אתה בוחר את האחריות אפשר לבחור אחריות בינלאומית של DELL ל3 שנים התוספת מחיר דיי משמעותית (250$)

בדר"כ, לרוב המחשבים אין אופציה לאחריות מלאה. זה משתנה בין דגמים ותלוי בסוג המחשב. יש סטיקי בנושא בו ניתן להתעדכן במידע (מדריך קניה בארה"ב) ומולץ לפנות לדל על מנת לוודא בכל מקרה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אוקי תודה, אז מה שנעשה נפריד את העניין בין משחקים לבין מחשב נייד משרדי (לצערי אבל אין ברירה)

ב T500 ראיתי לפי האתר שלהם עשיתי למחשב Customize הוספתי רק ל4GB זיכרון, כרטיס רשת אלחוטי חזק יותר ול320GB מחיר המחשב יצא 1500$, מה משקל המחשב? לא רשום (רשום רק בין 5-6 ליברות)

הסוללה שמקבלים 6 תאים, כמה זמן לערך זה מספיק? האם כדאי לרכוש בנוסף 9 תאים?

מה את אומרת על הדגם M2400 של DELL? משקל המחשב לקח את צומת ליבי רק , 2.16kg החיסרון שהמסך 14.1... המחיר אותו דבר 1500$ (עם 4GB זיכרון, מעבד פחות טוב מהT500 אבל הרדיסק 7200RPM לא יודע כמה זה משנה).

ולגבי האחריות, שוב לא מעניינת בארץ האחריות מעניינת רק בארה"ב.

יש עוד דגם שראיתי HP dv5tse עולה 1000$ מעבד P8600 זיכרון 4GB הר דיסק 320GB מסך 15.4 סוללה 6 CELL מורחבת (כנראה גימיק), עולה 1000$ משקל המחשב 2.65KG

ד"א מה הכוונה ב "כרטיס מסך נפרד" ?

תודה.

עריכה: מצאתי עכשיו קופון לT500 שמביא 15% הנחה זה מה שיצא:

Intel Core 2 Duo Processor P8600 (2.40GHz 1066MHz 3MBL2) 25W1

Genuine Windows Vista Business 6412

15.4" WSXGA+ TFT, w/ CCFL Backlight

ATI Mobility Radeon 3650 with 256MB with Intel Advanced Management Technology

4 GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1067MHz SODIMM Memory (2 DIMM)8

UltraNav (TrackPoint and TouchPad)

320 GB Hard Disk Drive, 5400rpm4

DVD Recordable 8x Max Dual Layer, Ultrabay Slim (Serial ATA)5

Integrated Bluetooth PAN

Intel WiFi Link 5300 (AGN) with My WiFi Technology10

Integrated Mobile Broadband upgradable65

6 cell Li-Ion Battery60

2081: 1 Year Depot Warranty - TopSeller7

סה"כ 1320$

פורסם

אין טעם להסתכל על ה-M2400. אם אתה הולך לכיוון של 14.1" כמו שלדעתי כדאי אפשר לבחור במחשב כמו ה-E6400 של דל או ה-T400 של לנובו (שלו חיי סוללה מעולים). ה-M2400 הוא ה-E6400 עם כריס מסך מסדרה מקצועית - משהו שאין לך בו צורך - והוא יקר יותר עקב כך.

פורסם
  • מחבר

טוב נראה לי חפרתי פה קצת, אני אעשה שיעורי בית ואחזור עם דגמים ודרישות יותר מובנות,

תודה רבה לך על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים