עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנט מתכנת עד 5500

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

הייתי פה לפני איזה חודש וחצי אבל עכשיו אני חוזר כי הזמן יותר קרב ומתאים.

אני שנה הבאה אתחיל ללמוד לתואר ראשון בהנדסת מחשבים. התואר הוא 4 שנים.

אף פעם לא היה לי מחשב נייד אך אני מעוניין להתחיל להשתמש באחד שיקל עלי בעבודה באוניברסיטה (גם בהנחה שיש סיכוי שאהיה במעונות ואז זה די חובה...)

בלי קשר אני מתכנת גם בתוכנות כמו VISUAL STUDIO שלאו דווקא קשורים לתואר.

אני מחפש מחשב שבתקווה יחזיק 4 שנים ולא יגסוס עם שדרוג אפשרי ל WINDOWS 7 בעתיד... כרגע מעוניין ב VISTA SP1 או SP2 אם יצא.

המחשב בעיקר יהיה גלישה באינטרנט, עבודה משרדית, אופיס (יש סיכוי למסמכים גדולים אבל לא איזה אקסל מטורף), MATLAB ו VISUAL STUDIO 2008.

משחקים לא מעניין אותי כלל אז זה לא שיקול. לגבי סרטים, אני לא חייב לנגן HD והכרטיס מסך לא צריך להיות משהו מטורף. יכול להיות שאצפה בסרטי XVID אבל פה ושם, לא בשביל זה, ככה שזה גם לא מהווה שיקול למקום בכונן קשיח.

חשוב שיהיה צורב DVD אם אפשר ושתהיה יותר מיציאה אחת של USB2 (עדיף 3 אם אפשר).

לגבי כונן קשיח, פה האמתי אין לי מושג, מאה אחוז זה 160GB ומעלה, השאלה, האם צריך עוד? אני יודע שכל הויסטה וזה וכל התוכנות שאתקין כבר יתפסו איזה 50GB לפחות ככה שזה משאיר לנו 100GB פנוי, השאלה האם אתם חושבים שיהיה קריטי לקחת 250GB? או שאפשר להסתדר עם 160? לי במחשב הביתי יש 1.5TB אבל זה בגלל שיש לי הרבה סרטים וזה..

נראה לי ש5400RPM מספיק, אין צורך ב7200 רק בשביל תכנות נכון? זה לא שאני מריץ פרוייקטים ענקיים ב VISUAL STUDIO... בד"כ לא משהו גדול.

מבחינת ביצועים: 2GB זכרון מינימום (לא חובה יותר, מה אתם אומרים? עד כמה זה קריטי יותר?)

יכול להיות שארצה להתקין DUAL BOOT אבל כרגע לא נראה שכן. הייתי רוצה לפחות VMWARE ללינוקס כמו UBUNTU, אתם יודעים אם מחשב כזה יוכל להריץ את זה ברמה סבירה? מה צריך בשביל זה?

מעבד האמתי שפה אין לי מושג אבל נראה שעדיף שיהיה CORE 2 DUO אך לא צריך דגם רצחני. מה ההבדל בין ה T ל P? משהו מוכן להסביר? עד כמה זה קריטי?

התקנים: בלוטות' לא צריך, WIFI חובה, עדיף N אך גם G טוב. שתהיה גם יציאת ETHRNET. רמקולים לא קריטי האיכות.

מסך: 14.1" לא פחות אך גם לא צריך יותר. (מה הרזולוציה הטבעית של מסך כזה?) חשוב לי שיהיה רחב. אני רגיל לעבודה ברחב.

מה הקטע עם מבריק לא מבריק? אין לי בעיות ראיה אבל חשוב שיהיה נוח להסתכל על המסך זמן רב, לא לצפיה בסרטים..

סוללה: עדיף 4 שעות ומעלה

תקציב: עדיף לא יותר מ5000 אבל אם אתם אומרים שזה קריטי וזה מה שישפיע על המחשב להיות טוב במהלך ה4 שנים (מצדי שאחרי זה יתפגר) אז אולי נשקיע טיפה יותר.

עכשיו אחרי שכתבתי את כל הדרישות, הקאטצ'...

אני נוסע עוד חודש בדיוק לארה"ב, ומתלבט האם לקנות שם... הבנתי את הסוגיות (קראתי את הפוסט) של מע"מ ואחריות בינלאומית...

האם יש לכם המלצות למחשב בדרישות הנ"ל עם אחריות בארה"ב שאתם מכירים? אני אהיה בניו יורק בעיקר... יש לי כתובת שאפשר לשלוח אליה..

או שאולי כדאי לחסוך את הכאב ראש ולקנות בארץ... באמת שאני לא יודע, כי כל פעם שאני מתחיל לחשב אני רואה שההבדלים יוצאים רק בסביבות ה400 שקלים ואז האם זה באמת כדאי.

אם אני קונה מחשב נייד בארה"ב, אני חייב להצהיר על כך ולשלם מע"מ נכון? אני חייב לעבור במסלול האדום בעצם, לא? הבעיה היא שאני רוצה לקנות עוד איזה כמה מוצרים כמו מכשיר סלולרי אישי ככה שלא יעשו לי בעיות במסלול האדום... אם הם בודקים הכל אז זה בעיה..

ד"א לגבי מקלדת לא קריטי שלא יהיה לי עברית כל עוד המקלדת עצמה כותבת ב QWERTY עברית אז זה בסדר (אני מקליד עיוור).

אם למשהו יש דגמים שאני יכול לבדוק..

ראיתי את ה E6400, משהו יודע אם יש לו אחריות בארץ? והאם יש דרך לקנות אותו פיזית ולא דרך האתר של DELL? מקום שאפשר לשלם במזומן? אני יכול אולי להשיג משהו לשלם אבל אני מעדיף שהוא לא יחוייב ב1000$ באשראי שלו ושאני אחזיר לו אלא פשוט לשלם בעצמי...

תודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

לגבי כונן קשיח, פה האמתי אין לי מושג, מאה אחוז זה 160GB ומעלה, השאלה, האם צריך עוד? אני יודע שכל הויסטה וזה וכל התוכנות שאתקין כבר יתפסו איזה 50GB לפחות ככה שזה משאיר לנו 100GB פנוי, השאלה האם אתם חושבים שיהיה קריטי לקחת 250GB? או שאפשר להסתדר עם 160? לי במחשב הביתי יש 1.5TB אבל זה בגלל שיש לי הרבה סרטים וזה..

נראה לי ש5400RPM מספיק, אין צורך ב7200 רק בשביל תכנות נכון? זה לא שאני מריץ פרוייקטים ענקיים ב VISUAL STUDIO... בד"כ לא משהו גדול.

אישית לי אף פעם אין מספיק מקום ותמיד אני קונה בסוף דיסקים חיצוניים כך שמבחינתי גודל של הארדיסק של נייד צריך להספיק לתוכנות שאני צריכה שם ולא לכל אוסף הסרטים/ תמונות ושטויות אחרות שיש לי על המחשב. זה עניין של אופי שימוש, תחליט כמה חיוני לך. לי אין בעיה להסתדר גם עם 80gb. רק אתה יכול לדעת כמה אתה צריך. בכל מקרה התקציב יאפשר לבחור משהו מספק בארה"ב.

מבחינת ביצועים: 2GB זכרון מינימום (לא חובה יותר, מה אתם אומרים? עד כמה זה קריטי יותר?)

יכול להיות שארצה להתקין DUAL BOOT אבל כרגע לא נראה שכן. הייתי רוצה לפחות VMWARE ללינוקס כמו UBUNTU, אתם יודעים אם מחשב כזה יוכל להריץ את זה ברמה סבירה? מה צריך בשביל זה?

אפשרי בהחלט להסתפק ב-2gb של זכרון. מצד שני, זכרון עולה גרושים (במיוחד ברכישה בנפרד).

מעבד האמתי שפה אין לי מושג אבל נראה שעדיף שיהיה CORE 2 DUO אך לא צריך דגם רצחני. מה ההבדל בין ה T ל P? משהו מוכן להסביר? עד כמה זה קריטי?

מעבדי T - בעלי TDP של 34W-35W, מעבדי P - בעלי TDP של 25W. הבדלים אחרים תלויים במעבדים הספציפיים שאתה משווה. מעבדי P יכולים לתרום לחיי סוללה טובים יותר.

מסך: 14.1" לא פחות אך גם לא צריך יותר. (מה הרזולוציה הטבעית של מסך כזה?) חשוב לי שיהיה רחב. אני רגיל לעבודה ברחב.

מה הקטע עם מבריק לא מבריק? אין לי בעיות ראיה אבל חשוב שיהיה נוח להסתכל על המסך זמן רב, לא לצפיה בסרטים..

אין היום כבר כמעט אף מחשב שנמכר עם מסך לא רחב למרבה הצער כך שאין לך מה לדאוג בנושא, רזולוציות עכשוויות שמקובלות למסכי 14.1" הן WXGA או WXGA+.

עכשיו אחרי שכתבתי את כל הדרישות, הקאטצ'...

אני נוסע עוד חודש בדיוק לארה"ב, ומתלבט האם לקנות שם... הבנתי את הסוגיות (קראתי את הפוסט) של מע"מ ואחריות בינלאומית...

האם יש לכם המלצות למחשב בדרישות הנ"ל עם אחריות בארה"ב שאתם מכירים? אני אהיה בניו יורק בעיקר... יש לי כתובת שאפשר לשלוח אליה..

או שאולי כדאי לחסוך את הכאב ראש ולקנות בארץ... באמת שאני לא יודע, כי כל פעם שאני מתחיל לחשב אני רואה שההבדלים יוצאים רק בסביבות ה400 שקלים ואז האם זה באמת כדאי.

בהחלט כדאי לקנות בארה"ב בתקציב שלך. בארץ אתה לא נכנס לקטגוריית המחשבים האיכותיים באמת בעוד בארה"ב תקנה כזה בקלות בתקציב של 5000 ש"ח. אם אתה רוצה בכל זאת לקנות בארץ תסתכל על ניידים מהדור הקודם שנמכרים במבצע כמו ה-D630 ב-Notebookclub.

אם אני קונה מחשב נייד בארה"ב, אני חייב להצהיר על כך ולשלם מע"מ נכון? אני חייב לעבור במסלול האדום בעצם, לא? הבעיה היא שאני רוצה לקנות עוד איזה כמה מוצרים כמו מכשיר סלולרי אישי ככה שלא יעשו לי בעיות במסלול האדום... אם הם בודקים הכל אז זה בעיה..

על פי החוק, כן, אתה חייב לעבור במסלול האדום. מה זאת אומרת בעיות? תצטרך לשלם מכס בנפרד על כל הפריטים שתקנה. אין הגבלה על כמה מוצרים מותר לך להביא (מלבד לדברים מוגבלים מסויימים). מן הסתם אם תחליט לעבור במסלול האדום הם יבדקו מה קנית. מעבר במסלול האדום פירושו "יש לי מה להצהיר". אי אפשר סתם לעבור במסלול האדום מבלי להצהיר על קניות. אם כוונתך היא שאתה מעוניין להצהיר על המחשב אבל לא על שאר המוצרים (כוונה מוזרה קצת למען האמת), אז אין לי מושג מה הסיכוי שהם יבדקו את שאר הכבודה שלך.

ראיתי את ה E6400, משהו יודע אם יש לו אחריות בארץ? והאם יש דרך לקנות אותו פיזית ולא דרך האתר של DELL? מקום שאפשר לשלם במזומן? אני יכול אולי להשיג משהו לשלם אבל אני מעדיף שהוא לא יחוייב ב1000$ באשראי שלו ושאני אחזיר לו אלא פשוט לשלם בעצמי...

זה דגם מוצלח ואחד המומלצים בתקציב. אני ממליצה כן לרכוש דרך דל עצמה, אפשר גם טלפונית, שכן המחירים שלהם בדר"כ טובים יותר, ניתן לבחור את סוג האחריות המתאים לארץ (NBD) וקשה להשיג את המחשב בחנויות פיסיות בלי הזמנה מראש בכל מקרה. מבחינת שיקולים לוגיסטיים וקניה קלה זה יהיה הדגם המתאים ביותר בשבילך לדעתי.

ה-T400 של לנובו גם הוא מוצלח וחיי הסוללה שלו קצת יותר טובים אבל בשביל לקבל עליו אחריות בארץ יש לרכוש מ-Reseller ובדר"כ מחיריהם גבוהים יותר. אתה יכול לערוך חיפוש באינטרנט ולברר האם יש הצעות משתלמות שנותנות אחריות בארץ (הסבר על זה בסטיקי שקראת על קניה בארה"ב).

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

כן ראיתי באתר של DELL ועולה 1100 דולר כולל מע"מ ארה"ב להארד דיסק 250GB. אני רואה שהאחריות NBD עולה עוד 99$, זה שווה אתה אומר? מה הקטע עם החצי שנה שצריך לחכות כדי לממש את האחריות שמעתי..? זה נכון?

אם אני לא משלם מע"מ בארץ אז ברור שזה שווה לאללה.

השאלה היא האם יש לי חשש שיבדקו אם אני עובר במסלול הירוק? מה ההנחיות שלכם כדי שלא "יתפסו" אותי? ובמקרה ואני עובר במסלול הירוק וכן מגלים בדרך כזאת או אחרת, מה יעשו לי? רק יחייבו אותי לשלם מע"מ או משהו יותר מזה?

ד"א יש להם באתר ב FEATURED מפרט שהוא זהה אך יקר יותר ולא הבנתי למה.. כתוב משהו REGATTA BLUE, מה המסך כחול ולא שחור? לא ברור לי..

המסכים הם LED נכון? וראיתי יש שם אופציה ל1440X900 ברזולוציה, אני אישית מעדיף את זה, מה ההבדל אבל באיך שזה נראה? הרי גודל המסך בשניהם הוא 14.1" אז איך זה שאפשר שתי רזולציות שונות..?

פורסם

תודה על העזרה.

כן ראיתי באתר של DELL ועולה 1100 דולר כולל מע"מ ארה"ב להארד דיסק 250GB. אני רואה שהאחריות NBD עולה עוד 99$, זה שווה אתה אומר? מה הקטע עם החצי שנה שצריך לחכות כדי לממש את האחריות שמעתי..? זה נכון?

זה שווה לדעתי. לא בהכרח אתה חייב גם להגיע למחיר הזה, זה תלוי במפרט שתבחר. לא שמעתי על מישהו שאכפו לגביו את העניין עם החצי שנה אבל אני לא יכולה להתחייב שהם לא יתחילו איתך.

אם אני לא משלם מע"מ בארץ אז ברור שזה שווה לאללה.

השאלה היא האם יש לי חשש שיבדקו אם אני עובר במסלול הירוק? מה ההנחיות שלכם כדי שלא "יתפסו" אותי? ובמקרה ואני עובר במסלול הירוק וכן מגלים בדרך כזאת או אחרת, מה יעשו לי? רק יחייבו אותי לשלם מע"מ או משהו יותר מזה?

אני לא רוצה לעסוק כאן בפרטי רמאות מכס ונושאים בלתי חוקיים. אפשר להגיד שבמציאות הסיכוי שתצטרך לשלם מכס על מוצר כמו נייד הוא נמוך ביותר אם אתה פועל על פי כללי הגיון בריא ולא מתייצב שם עם המוצר בניילונים.

ד"א יש להם באתר ב FEATURED מפרט שהוא זהה אך יקר יותר ולא הבנתי למה.. כתוב משהו REGATTA BLUE, מה המסך כחול ולא שחור? לא ברור לי..

המסכים הם LED נכון? וראיתי יש שם אופציה ל1440X900 ברזולוציה, אני אישית מעדיף את זה, מה ההבדל אבל באיך שזה נראה? הרי גודל המסך בשניהם הוא 14.1" אז איך זה שאפשר שתי רזולציות שונות..?

לא המסך כחול, כיסוי המסך כחול. זה עניין קוסמטי. לדעתי זה נראה מזעזע אבל זו שאלה של טעם אישי.

גודל המסך לא קשור לרזולוציה. גודל המסך הוא הגודל הפיסי של הפאנל (במקרה הזה 14.1 אינצ'ים) ואילו הרזולוציה היא מספר הפיקסלים לרוחב ואורך המסך. ניתן לייצר מסך בעל הרבה פיקסלים קטנים (רזולוציה גבוהה) או פחות פיקסלים שכל אחד מהם גדול יותר (רזולוציה נמוכה יותר). בהתאם, אובייקטים במסך עם רזולוציה נמוכה (כלומר, מספר פיקסלים קטן יותר) יראו גדולים יותר מאובייקטים במסך זהה בגודלו עם רזולוצייה גבוהה יותר (יותר פיקסלים=כל אחד מהם צריך להיות קטן יותר על מנת "להכניס" יותר). שטח העבודה של מסך עם רזולוציה גבוהה גדול יותר מזה של מסך עם רזולוציה נמוכה ללא קשר לגודלו.

פורסם
  • מחבר

אוקי נראה לי שאני אלך על ה E6400. נחליט כבר בדיוק מפרט עוד מעט.

כמה זמן לפני אתם חושבים שכדאי להזמין? בגדול אני אהיה בארה"ב במקומות אחרים לפני שאני אגיע לניו יורק (רק אחרי שבוע וחצי בארה"ב בערך אגיע לניו יורק).

אז כמה זמן לפני מומלץ להזמין?

הוא באמת שוקל רק 2KG? זה די קל ח

שאלה אחרונה לגבי המפרט, המעבד, יש טעם לשדרג מעל P8400? עד כמה זה משפר את הביצועים? עוד 3 שנים אתם חושבים שעדיין הוא יריץ את הדברים נורמלי?

עכשיו רק נשאר להשיג משהו שיהיה מוכן לקנות לי בכרטיס אשראי אמריקאי ואני אחזיר לו כסף ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים