עבור לתוכן

עזרה בבחירת מגבר (הכותרת נערכה)

Featured Replies

פורסם

60 שקל למגבר שרת זה נשמע ממש יקר לא היית חייב דווקא את הרכיב הספציפי הזה. יכלת להשתמש בכל רכיב של מגברי שרת לדוג' LM124 שהוא מאוד נפוץ.

• תגובות 54
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בלי קשר לזה נראה לי ש-60 שקלים זה יקר לרכיב הזה. אני מזמין מ-hohodiy בחצי מזה בערך.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

בסדר קניתי בלי להתיעעץ ... חוצמיזה, אני אומר שוב .. באתר זה היה 20 דולר .. ככה שאני יצאתי בזול ..

בכל מיקרה אני כבר בפרויקט שני ומתחנן על :

http://www.redcircuits.com/Page33.htm

כבר יש לי רמקולים וקופסת פרויקטים מוכנה עם הרמקולים (עשיתי עם הדרמל משו פצצה, תמונות בקרוב)

אם אני עושה את המגבר הנ"ל בסטריאו, אני אצטרך שני חיבורים של 12 ? או אפשרי חיבור אחד ?

אני מתכוון להזמין 3 כאלו :

http://cgi.ebay.com/18650-RECHARGEABLE-3-7V-2400mAh-3-7V-Li-ion-Battery-US_W0QQitemZ400039224777QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item5d243225c9&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2|65%3A15|39%3A1|240%3A1318|301%3A0|293%3A3|294%3A50

מדובר על זוג רמקולים של כל אחד 2W 4R

פורסם

לא יודע אם שמתה לב אבל המגבר שאתה בונה הוא מונו ויהיה טוב רק לאזניה אחת..

אני באופו אישי ממליץ לך להשתמש ב TDA2822 סטריאו, זול, נפוץ ומעולה ;)

135-a0a7ea117f.gif

פורסם

ברור שהוא מונו. אבל הערוץ השני הוא בדיוק העתק של זה, אז פשוט מכפילים הכל מלבד ספק הכח וזהו.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

חבל שאתם לא קוראים ומבינים שקניתי כבר..

אפשר בבקשה תשובה חוות דעת על המגבר של ה2W ?

פורסם

החלטה שלך =]

שיהיה בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

החסרון ש ה2W זה שהוא זרם ישר..

פורסם

אני לא מבין גדול.. מה הבעיה במגבר זרם ישר ?

בכל מקרה מצאתי בג'נקיה TBA820 (לא הM, הגדול..)

http://www.datasheetcatalog.org/datasheets/228/499901_DS.pdf

אני התחלתי לבנות צעצוע חמוד יותר

לא בכיוון של מגבר אוזניות אבל מגבר מבוסס tda 2003

10 וואט כפול 2 רכיבים

שזה יצא בסוף 20 וואט בסטיראו עם פוטנציומטר כפול !

פורסם

עשיתי מספר שינויים קלים עקב היעדר חלקים מדויקים. מספר נגדים שונו (ונעשו על ידי שילוב נגדים). הגיין נקבע על 7 בתקווה שזה ימנע מה-4562 להיכנס לאוסילציות (לא עזר), והקבל בכניסה הוגדל בכדי להוריד את תדר הברך של המגבר.

לצערי הרב למרות שהכל עובד, המגבר כן נכנס לאוסילציה ושומעים את זה. מעבר לזה הוא עובד יפה מאוד, ואם מתעלמים מהזמזום בתדרים הגבוהים, הוא דווקא דוחף יפה. אם למישהו יש איזה OPA2134 או משהו אחר שמתאים שזרוק בארון ומוכן לתרום לי, אשמח :)

מעניין אותי לדעת למה LM4562 גורם לאוסילציות ו- OPA2124 לא?

מה הפרמטר ב- Data-sheet שאפשר ל"עלות" על הבעיה?

פורסם

האמת היא שגם אני ניסית לברר מה הבעיה שם, ואיך אפשר לסדר אותה. היה לי ניסיון בעבר עם OPA אחר (ה-627 של BB אם זכור לי נכון, במגבר M^3) שגרם לאוסילציה במעגל. שם העלאה של הגיין של המגבר פתרה את זה (זהו שבב שלא מומלץ לעבוד איתו עם גיין של פחות מ-5. גם 5 מאוד גבולי איתו). עם זאת, אני לא יכול להיות בטוח לחלוטין שמדובר על אוסילציה (מה לעשות שאין לי אוסילוסקופ בבית). ולכן אני אנסה לבדוק בסופ"ש את צריכת הזרם של המעגל. אם אכן יש שם אוסילציות היא צריכה להיות דיי גבוהה, וגם השבב אמור להתחמם.

אני כן מתכוון לשבת על זה בסופ"ש (עד עכשיו הייתי בלימודים ולכן לא הייתי ליד המגבר), ולנסות לסדר את זה. ניסיתי לבדוק כמה דברים, מדידות של המתחים במעגל הראו שהכל דיי מאוזן, וניסיתי לבדוק גם חלקים חלופיים (קבלים בעיקר). עכשיו נשאר לעבור לדברים קצת פחות "קונבנציונליים". אני אראה האם נגד נוסף ישירות ביציאה של המגבר שרת תשנה משהו, ועוד כמה טריקים שהם "עבודה ערבית".

הדבר הטוב ביותר היה לבדוק עם שבב אחר, לצערי אין לי שבב מיותר שזרוק בבית, לכן אם יש למישהו אחד שהוא יכול לתרום לבדיקה אני אשמח לשמוע. כי מלבד השבב הזה אין שום דבר שצריך להכניס רעשים למעגל. הרי מדובר על על משהו שעובד על סוללות ומנותק מהסביבה החיצונית (בלי הארקה), ומלבד זה יש רק קבלים ונגדים, לא משהו שצריך להכניס רעשים שמיעים בצורה שכזו.

כמובן שאני אעדכן בעניין.

עריכה:

ניסיתי כמה מהטריקים עכשיו (כולל נגד ביציאה). זה אומנם הפחית את הרעשים אך עדיין מדובר על רעשים ברמה גבוהה יותר מהרצוי. לצערי כמו שאמרתי אין לי OPA כלשהו לבדוק איתו. אז אני מניח שבינתיים המשחק עם הצעצוע הזה ייפסק עד שאני אעשה הזמנה נוספת מ-HOHODIY מה שייקח כנראה עוד חודש לפחות. אם בכל זאת יהיה לי כח בסופ"ש ואני אצליח למצוא את הגורם לבעיה/לסדר אותה אני כמובן אוסיף כאן.

אגב, בנוגע לאוסילציה. הגורם לזה הוא מה שהיית מצפה. המגבר שרת מנסה ליצור מתח זהה בשני הדקי הכניסה שלו. אם מסיבה כלשהי התיקון יהיה מוגזם ולא ירוסן, זה ייגנס לאוסילציות. הבעיה הזאת מקשה בדר"כ על עבודה בתדרים גבוהים של מגהרצים, ופחות מעניינת בסאונד. בתדרים גבוהים מאוד (היכן שתאורית המעגלים המקובצים כבר לא עובדת), אתה יכול לקבל אות סינוס בכניסה אשר ביציאה יהיה בפאזה הפוכה (עקב אורך הגל המאוד קצר). זה אומר שמה שאמור להיות פידבק שלילי יהיה למעשה פידבק חיובי (או הפוך, אבל זה פחות נפוץ). ואז כמובן שתקבל אוסילציה. הפיתרונות הם כמובן ספק כמה שיותר טוב (ככל שהמתחים יציבים יותר, פחות סיכוי שתקבל אוסילציה), ויש אפשרויות נוספות שכוללות תיקון פאזה/מיקום של נגד או השראות כלשהי ביציאה.

קח בחשבון שהידע שלי כרגע דיי בסיסי, וזה מה שאני יודע בעניין הזה. אני בטוח שיש גורמים נוספים לאוסילציות, ודרכים נוספות לתקן אותן.

Anatoli.

פורסם

יהיה נחמד לדעת מה הבעיה אם וכאשר תמצא אותה.

אני חשבתי לבנות את ה- Mini^3 עם מגברי שרת אחר (LME49710) - אבל לא חשבתי ששינוי המגבר, במגבר שרת אחר המיועד לאודיו, יגרום לעיוותים.

פורסם

אני לא יודע עד כמה המיני הוא בנייה ששווה את ההשקעה. הוא נחמד אבל לא יותר מזה. לדעתי PIMETA נשמע טוב יותר משמעותית.

ואם כבר אתה בונה אותו, למה לשנות את ה-OPA?

Anatoli.

פורסם

אנטולי, איפה אתה לומד? אתה תכל'ס יכול לקפוץ למעבדה באלקטרוניקה אצלכם ולבקש מאיזה מישהו שלוקח את המעבדה לתת לך איזה מגבר שרת...

שנית, איך בדיוק אתה מבצע בדיקה של המעגל? רק חישובי מתחים? איך אפשר לתקן את המעגל בלי לראות עם סקופ את האותות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים