עבור לתוכן

עזרה בבחירת מגבר (הכותרת נערכה)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

כתבתי ..

רכיבים = 10ש"ח

הג'וק בהזמנה = 60ש"ח

• תגובות 54
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה דבר נחמד לפעם הראשונה (אני את המשחקים שלי התחלתי עם ה-Mini^3 ומאז שיחקתי עם עוד כמה דברים).

אני לא ממליץ לך לחבר את זה לרמקולים. זה מגבר אוזניות (ולא סתם, אלא אחד שמיועד לעכבות גבוהות) לבקש ממנו להוציא זרם רב יותר ממה שהוא מסוגל לא יעשה לו טוב.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

סיימתי חצי .. איבדתי 2 נגדים אז אני יסיים עד סופש או שבוע הבא ..

יש למישהו מושג איפה אני דוחף נגד משתנה ? (ברח לי השם בלועזית)

פורסם

סיימתי חצי .. איבדתי 2 נגדים אז אני יסיים עד סופש או שבוע הבא ..

יש למישהו מושג איפה אני דוחף נגד משתנה ? (ברח לי השם בלועזית)

אתה מתכוון לפוריאטרצר?

סתם סתם, פוטנצומטר. או אם זה הקטנים זה טרימר

פורסם
  • מחבר

פטנציומטר בדיוק ..

אז.. איפה ?

לא לשכוח שהמעגל כפול (עשיתי אותו סטריאו ולא מונו כמו בתמונה)

פורסם

אחרי שקצת השתעממתי (אתמול סיימתי עם כל ההלחמות שהיה לי לעשות לבינתיים). חשבתי לנסות לבנות דבר כזה גם כן.

אחרי בדיקה קצרה ראיתי שאת הנגדים אין לי בעיה להשיג. יש לי בארון שילוב גדול מאוד של ערכים שונים שיאפשר לי לקבל דיוק מצוין (שילוב של כמה נגדים לכל ערך) ואיזון טוב בין הערוצים ובסימטריות של ספק הכח (חשוב כי מדובר על מגבר עם ספק "צף" שלא מחובר באמת לאדמה, וגם בכדי לקבל גיין זהה בשני הערוצים).

בכל אופן, בדיקה קצרה בארון העלתה שיש לי את הנגדים, הדיודה (לד), והקבל שמסנן DC מה-OPA. גם מגבר מוצלח יש לי (National LM4562 - אומנם לא בדקתי לעומק אבל ה-datasheet שלו מראה שהמתח של ה-CMOY מתאים, וה-gain שלו הוא 140DB שאמור להתאים כל עוד הגיין לא נמוך מדיי) שהוא מגבר סטריאו. הבעיה היחידה היא שאין לי POT (נסתדר, נגד קבוע יעשה את עבודת ההגבלה, ווליום דיגיטלי מהרמה הקודמת ייתן שליטה על העוצמה), וקבלים לספק הכח. קבלים נמצא היום ואז המגבר כבר יוכל לעבוד כנראה.

השאלה שלי היא כזו, יש מישהו שיש לו סוקט DIP8 מיותר בבית ויוכל לתרום לי? בחנות ליד הבית אין את זה, ולהזמין ולחכות למשלוח לוקח יותר מדיי זמן.

כמו כן, אשמח לראות עד כמה הבחירה של ה-OPA משפיעה על המגבר הזה, אז אם למישהו יש OPA אחרים שמתאימים ורוצה לראות איך זה משפיע על הסאונד אשמח שיקפוץ איתו לביקור.

Anatoli.

פורסם

למקרה שזה מעניין מישהו. עשיתי את הניסוי הקטן שלי (תודות לאחד מחברי הפורום שתרם לי את החיבורים מיני ואת הסוקט ל-OPA).

זה אומנם בלי פוטנציומטר אז הווליום נשלט על ידי המקור שלי (SB3), ואין חיבורים לסוללות אז סידרתי כבלים מולחמים שמוחזקים עם קצת נייר דבק (זמני עד שהחנויות ייפתחו מחר).

עשיתי מספר שינויים קלים עקב היעדר חלקים מדויקים. מספר נגדים שונו (ונעשו על ידי שילוב נגדים). הגיין נקבע על 7 בתקווה שזה ימנע מה-4562 להיכנס לאוסילציות (לא עזר), והקבל בכניסה הוגדל בכדי להוריד את תדר הברך של המגבר.

לצערי הרב למרות שהכל עובד, המגבר כן נכנס לאוסילציה ושומעים את זה. מעבר לזה הוא עובד יפה מאוד, ואם מתעלמים מהזמזום בתדרים הגבוהים, הוא דווקא דוחף יפה. אם למישהו יש איזה OPA2134 או משהו אחר שמתאים שזרוק בארון ומוכן לתרום לי, אשמח :)

img0360l.jpg

כאמור העובדה שלא היו ערכים מדויקים של נגדים אומרת שיש שילוב של נגדים אז נראה שיש הרבה חלקים.

Anatoli.

פורסם

הלוח הז הוא עם ציפוי נחושת בשתי הצדדים?? או שסתם החלטת לעבוד הפוך?

פורסם

הציפוי הוא TH. אבל זה לא משנה כי ממילא הכל מולחם למטה עם מוליכים קשיחים אז הכל גם מולחם טוב וגם יציב לחלוטין.

אגב עינבר, אולי לך יש איזה OPA מיותר שיתאים לי?

Anatoli.

פורסם

המגברים של TI כמו סדרת הOPA הם מאוד יקרים יחסית .

חבל להשקיע במגבר כזה אם המעגל שעשית - הנגדים לא מתאימים לאודיו ,אתה צריך נגדי פילם עם דיוק של 1% .

אם כבר אתה בונה את המעגל על לוחפרוייקטים , נסה לשם את הרכיבים כמה שיותר קרוב אחד לשני כדי לקצר את החיווט.

דרושים קבלי סינון ל +/- של המגבר.

פורסם

sstephan, תודה על העצות. לשמחתי יש לי קצת ניסיון עם בנייה של מעגלים אפילו "קצת" יותר קשים.

כמו שאמרתי, המגבר נבנה מחלקים שהיו זרוקים בארון, והסיבה היחידה שאני בונה אותו היא משיעמום. יש לי מגברים טובים יותר משמעותית בבית. הסיבה שאני רוצה את ה-OPA2134 היא פשוט כדי לראות מה בכלל אפשר "להוציא" ממעגל בסיסי כל כך. עד עכשיו המגבר שהכי הרשים אותי ביחס לעלות המחירים שלו היה ה-M^3. אבל הוא כלל OPA627/OPA637 (אחד לערוצים ואחד לאדמה האקטיבית), וביציאה עמדו 6 MOSFET. מיותר לציין שהוא יקר הרבה יותר והחלקים שם הגיעו לכמה מאות טובות של שקלים. לא כולל ספק הכח.

אגב, לא הבנתי על איזה קבלים אתה מדבר. יש 2 קבלים 1מיקרו ביציאה ועוד 2 קבלים של 220מיקרו בספק הכח. אני לא רואה שום דבר שחסר.

Anatoli.

פורסם

הציפוי הוא TH. אבל זה לא משנה כי ממילא הכל מולחם למטה עם מוליכים קשיחים אז הכל גם מולחם טוב וגם יציב לחלוטין.

אגב עינבר, אולי לך יש איזה OPA מיותר שיתאים לי?

Anatoli.

לא אין לי, פעם התעסתי עם מגברים וכל מיני כאלה, אבל מאז אני בקוש מלחימה וחבל..

דרך אגב מה זה "ציפוי TH"

אני מחפשת אקסלרומטר אם מישו מוכן לתרום לי..

פורסם

הכוונה הייתה through hole דהיינו לכל האורך.

Anatoli.

פורסם

sstephan, תודה על העצות. לשמחתי יש לי קצת ניסיון עם בנייה של מעגלים אפילו "קצת" יותר קשים.

כמו שאמרתי, המגבר נבנה מחלקים שהיו זרוקים בארון, והסיבה היחידה שאני בונה אותו היא משיעמום. יש לי מגברים טובים יותר משמעותית בבית. הסיבה שאני רוצה את ה-OPA2134 היא פשוט כדי לראות מה בכלל אפשר "להוציא" ממעגל בסיסי כל כך. עד עכשיו המגבר שהכי הרשים אותי ביחס לעלות המחירים שלו היה ה-M^3. אבל הוא כלל OPA627/OPA637 (אחד לערוצים ואחד לאדמה האקטיבית), וביציאה עמדו 6 MOSFET. מיותר לציין שהוא יקר הרבה יותר והחלקים שם הגיעו לכמה מאות טובות של שקלים. לא כולל ספק הכח.

אגב, לא הבנתי על איזה קבלים אתה מדבר. יש 2 קבלים 1מיקרו ביציאה ועוד 2 קבלים של 220מיקרו בספק הכח. אני לא רואה שום דבר שחסר.

Anatoli.

לדעתי האישית , אם אתה רוצה מגבר אוזניות רציני , עדיף לחפס מעגל שבנוי מטרנזיסטורים בודדים ולא עם מגבר שרת .

גם ייצא לך הרבה יותר זול , וברוב המקרים יהיה הרבה יותר איכותי .

ממליץ לך לחפס באתר הבא diyaudio.com ,אם אתה עדיין לא מכיר אותו .

פורסם

כמו שאמרתי, יש לי מספיק מגברים בבית. טרנזיזטוריים, שפורפרתיים, וגם כאלה שמבוססים על op-amps.

זה המגבר היחיד שאני יכול לבנות מחלקים שזרוקים לי בארון, וזה נעשה רק משיעמום, לא מצורך כלשהו.

ואם כבר בנושא אתרים, DIYaudio דיי חלש בעניין הזה. Headwize חזק הרבה יותר בעניין של מגברי אוזניות (רק שלמשהו בזמן האחרון הוא עושה בעיות).

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים