עבור לתוכן

לפטופ לשימושים סטודנטיאליים באיזור ה-3000 (אך אפשרי גם יותר אם צריך)

Featured Replies

פורסם

שלום,

מחפשת לפטופ אמין שישמש אותי בעיקר למשימות בסיסיות (אופיס, אינטרנט, אולי סרט מדי פעם) ויתכן שאצטרך גם

MATLAB

אני רוצה מחשב נייד, אך הוא לא ינוייד יותר מדי, כך שהמשקל לא מהווה בעיה כל כך גדולה.

האם

‎Lenovo 3000 N500 NS772IV

יעשה את העבודה בשבילי? או שתוכלו להמליץ על משהו טוב יותר לצרכים אלו?

המחיר שלו הוא טוב - סביב 2700, אך שדרוג של הזכרון ל 4 GB מקפיץ את המחיר בכ-300 ש"ח (תלוי איפה קונים ואיזה זכרון)

המליצו לי גם באופן כללי על Dell, אבל לא על דגמים ספציפיים.

השאיפה היא לא להרחיק אל סכומי ה 4/5 אלף, אלא להשאר באיזור ה-3000, אך חשוב לי יותר שהמחשב ישאר באיכות טובה לאורך זמן וישמור על מהירות.

דבר נוסף, מדברים בפורום זה גם על מקומות לקנות בהם?

מחכה לעצתכם,

תודה

פורסם
  • מחבר

תוכלו לעזור?

אף אחד לא ענה :(

פורסם

אם ללכת על מחשב תקציבי אז ראיתי ש-MSI ו-LENOVO מאוד זולים, מציעים המון למשתמש תמורת המחיר, הנה דוגמה:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3236

או דגם יותר יקר (שטח עבודה גדול אם את לומדת):

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3196&CatCode=315

אם ללכת על איכות בניה ולהיות על גבול התקציב שלך:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=717781

או

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=697756

לגילוי נאות, אין לי ניסיון עם המחשבים האלה מלבד עם MSI שהיה מאוד מוצק אבל עם זמן סוללה לא הכי טוב בעולם (שימי לב עם ערכות שבבים של INTEL ויש של SIS, שמתי רק של אינטל כי יש לי ניסיון מר עם SIS בעבר)

שימי לב למפרט היותר עשיר בדגמים של MSI.

יש כאלה שממליצים על ניידים כמה שיותר קטנים כדי שקל יהיה להסחב איתם, אבל לדעתי זה לא שווה לסטודנט בגלל שטח העבודה הקטן ולרוב מדובר במעבדים חלשים יותר.

פורסם

גודל המסך לא משפיע כלל על שטח העבודה.

הדבר היחיד שמשפיע על שטח העבודה היא הרזולוציה.

הרזולוציה בכל המחשבים האלו די דומה.

ההמלצה שלי היא ה-Dell Vostro A840.

כ-400 גרם פחות בד"כ מ-15.4, מסך מאט ולא מבריק - מה שמהווה יתרון עצום בעבודה בכיתה תחת פלואורסנטים שמשתקפים במסכים מבריקים, 3 שנות אחריות, מחשב חצי עסקי, וכמובן - זה לא אייבורי.

פורסם

ל-Nemesis

למסך של ה-16" יש רזולוציה גדולה יותר, תכנס למפרט ותראה.

ובקשר לאייבורי, הם מביאים מחירים טובים, אולי השירות של המחשבים הנייחים הוא נתון בספק (נגיד לא הייתי נותן להם להרכיב את המחשב הנייח שלי בשום פנים), אבל חלקים נפרדים ובמיוחד של MSI שהם היבואן הרשמי לדעתי בטוח לקנות שם - אבל זה גם קשור לסניף, אני קניתי רק מסניף אשדוד מחשב נייד + כמה חלקים וגם מימשתי אחריות בהזדמנות אחת והיה בסדר.

פורסם

ל-16" בדיוק אותה רזולוציה כמו ל-Vostro A840.

בנוגע לאייבורי, אני לא חולק על הניסיון שלך, אבל מספיק חיפוש כלל בפורומים ובגוגל על אייבורי כדי להבין מדוע אני אישית לא אקנה שם.

פורסם

ל-Nemesis וואלה צודק, רזולוציה זהה... טעות שלי.

יש לו חסרון שהערכת שבבים ממש חלשה (כרטיס מסך לא תומך HD כלל וידוע כחלש, לא קריטי למחשב ללימודים, אבל משפיע על מולטימדיה, בעיקרון המעבד אמור לספוג במקרה כזה עומס בעת ניגון סרטים), גם יש רק יציאת VGA שהיא לא דיגיטלית (היום עוברים ל-DVI/HDMI).

מה אתה אומר בכלל על מחשבים של MSI? אני יותר אוהב את איכות הבניה של ASUS או DELL אבל במחירים האלה לא ניתן להשיג מפרט כמו ש-MSI מציעים (בלי קשר לאייבורי).

פורסם

ערכת השבבים שהיא דור קודם, לא רלוונטית כלל לצרכים של פותח השרשור.

האחריות והניידות המשופרים לעומת זאת, כן.

אני לא חושב שניידים של MSI פחות טובים מאלה של Gigabyte למשל, אולם לא ניתן להפריד את איכותם של הניידים מנותן השירות שלהם, שהוא במקרה זה אייבורי.

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה רבה רבה למי שענה לי! עזרתכם מוערכת מאד.

אני מבינה שהכיוון הכדאי הוא ה Dell.

מהי הסיבה שהוא עדיף על הלנובו?

והאם עבור הצרכים שלי ממחשב, שהם די בסיסיים בסופו של דבר (אבל יומיומיים, ולכן חשוב לי שיעבוד טוב), יש טעם להסתכל על מחשבים יקרים יותר?

ושוב - תודה!

פורסם

הדל עדיף כיוון שהוא מגיע עם אחריות רחבה יותר.

אין הרבה טעם להסתכל על מחשבים חזקים יותר, אבל קנייה של מחשב עסקי מבטיחה בד"כ אמינות טובה יותר ושירות טוב יותר.

פורסם
  • מחבר

אני מוצאת יותר מדגם אחד מסדרת ה A860.

על איזה מהם אתה ממליץ? הם מגיעים עם מעבדים שונים.

לפי המפרט של ה A860, המחשב מגיע עם דיסק קשיח 160GB. האם צריך להגדיל את הנפח? ומה לגבי הזכרון שהוא רק 2GB?

יש מקום שמומלץ לקנות בו?

תודה!

פורסם

למה 860 ולא 840?

ה-860 הוא 15.4", גדול ומסורבל.

לגבי הזכרון, בקש את המחשב עם סטיק זכרון אחד של 2 ג'יגה. כך תוכל לשדרג ל-4 אם וכאשר תרצה.

לגבי הדיסק, זה מאוד אישי. לי למשל יש בנייד SSD של 80 ג'יגה, וחצי ממנו ריק.

החנות לא מאוד משנה, כל עוד תקבל את מה שהזמנת, והאחריות היא של היבואנים הרשמיים.

פורסם
  • מחבר

ה A840 מגיע עם סוללת 4 תאים, איך זה משפיע על העבודה לעומת סוללת 6 תאים?

פורסם

מקצר זמן עבודה בשליש, לעומת זאת המסך קטן יותר וצורך קצת פחות.

מניח שההבדל יהיה 25 אחוז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים