עבור לתוכן

מפרט למחשב חזק, כולל OC, ללא ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

נתחיל בתקציב, ונעזוב אותו במנוחה. אינו רלוונטי כרגע.

הדרישות הן יותר עליה מהירה, ואפשרות שדרוג קדימה.

כרגע יש לי את אותו המחשב כבר שנתיים, Q6600 שנמצא כבר שנה ב OC ל 3.2 על לוח אם של G35, והגיע הזמן להחליפו.

בנוסף יש לי מארז kandalf, שמשרת אותי לא רע כולל איורור נוסף, אבל אני לא בטוח האם כדי להחליפו כי כבר היום עם שני כרטיסי מסך בפנים (4850 ו 3870x2), הוא נראה לחוץ מבחינת רוחב.

ספק כוח יש לי היום 650 של HEC שנראה שמתחיל להיגמר לו הכוח.

בנוסף אני מריץ בתוך המחשב היום עוד 2 מחשבים ב vmware, ותוך כדי היום אם אני פותח משחק, מרגישים את העצבים של המחשב (ושלי).

מסך יש לי שניים כרגע של 22", כשבעתיד כנראה אחליף אחד מהר ב 24" לרזולוציות גבוהות יותר.

אז נתחיל במה שאני מתכוון כרגע, ונראה באיפה אפשר להשתפר במחיר / באיכות.

מעבד : Intel Core I7 920 - יהיה ב OC ל 3.3 או 3.6 - ודווקא מבחינת מחיר אני מעדיף אותו על האחים הגדולים. 5000+ שקל על מעבד, כמה כמה שאני דפוק בראש, אני לא עד כדי כך.

מאוורר : Thermaltake SpinQ - כנראה שגם אעשה קצת lapping לשיפור הקירור, אם יצא לי לעשות את זה קודם למחשב הנוכחי. ל CPU אני עדיין מפחד לעשות.

זכרון : Mushkin 6GB XP 1600 (או שניים ל סה"כ 12GB) - כנראה גם פה יהיה קצת OC עד כמה שיהיה אפשרי.

לוח אם : Asus P6T6 WS - בשביל SLI/Crossfire בעתיד ועם מקום ספייר

דיסק עליה : WD raptor 160GBx2 או ocz Vertex 30GB x2 או seagate 32GB sas 15K x2 - כאשר הם יעבדו ב raid0 ואין לי מושג מה יהיה עדיף מבחינת ביצועים ו/או מחיר.

דיסק נוסף להתקנות ותוכנות ושמירת מידע : seagate barracuda 1.5TB

כרטיס מסך : GTX 295 או HD4890x2 כאשר יצא, או לחכות להורדות מחירים ולקחת HD4870x2? פה כבר אין לי מושג.

ספק כוח : פה אני חלוק. האם למשל coolmaster M850 יספיק או שבמקרה וארצה להוסיף עוד כרטיס מסך, אז הוא כבר יצעק "הצילו הצילו". כמובן שחייב שיהיו חיבורי 8pin לכרטיסי מסך החדשים.

אז עד כאן הכל טוב ויפה.

אבל האם עדיף לעזוב את ה i7 ולהישאר ב Qים?

או להשתמש רק בדיסק אחד במקום שניים בדיסק אתחול? מה מבחינת אחסון על דיסק שכזה?

כלומר איפה בעצם עדיף לחסוך ואיפה עדיף להשקיע בשביל להחזיק מחשב חזק למשך שנתיים שידרוש שדרוגים מינימאליים בלבד.

תודה לכל העונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים