עבור לתוכן

מפרט גיימינג ללא OC חוו"ד לפני קניה 4K

Featured Replies

פורסם

שלום לפורום

הייתי מעוניין בחוו"ד למחשב שבניתי לחבר שבעיקרון משדרג את המחשב הישן(מאוד מאוד ישן) בשביל לתת ביצועים אופטימלים למשחקים(בבסיסו של דיאבלו החדש שאמור לצאת ומשם הלאה), אין מאיפה להביא חלקים, הכל נקנה חדש, למעט מסך שישודרג בהמשך לטובת רזולוצית משחק אופטימלית.

כמובן שכסף הוא גורם חשוב(למרות שהגענו להסכמה במחיר של המפרט הנ"ל) הייתי מעוניין לראות איפה אפשר להוזיל את המפרט אם בכלל, וקצת לשפץ אם הרכיב לא ממש תואם את דרישות מערכת גיימינג ממוצעת.

הצעת מחיר למערכת מחשב

IE8400ay

מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray

811

1

39470

לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L

463

1

WDC1210

כונן קשיח Westren Digital WD6400AAKS 3.5" 640GB SATA2 16MB

420

1

F2-6400CL4D-4GBPI-B

זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI Black

262

1

TT-GTX260-896D3E-XT

כרטיס גרפי TwinTech nVIDIA GeForce GTX 260 896MB (216) DDR3 PCIe

1,140

1

GSA-GH22L

צורב LG GSA-GH22L X22 SATA DVD

159

1

GZXX1CASNB

מארז ללא ספק GIGABYTE Triton Black

378

1

EPR625AWT

ספק כח Enermax Pro82+ 625W

705

1

תודה מראש

טל

פורסם

אתה יכול להוזיל במספר דברים ולא לאבד ביצועים כלל :

1. בכמה חנויות כמו NAOCOMP/PANDA/IQPC/KSP נמכרים כרטיסי מסך כאלה ב 150 ש"ח פחות.

2. אפשר להחליף את המארז ל CM590/690 או ANTEC 300

3. הספק מיותר לגמרי, גירסת ה 425WATT של אותו הדגם תספיק לך מעל ומעבר.

הכל ביחד חוסך לך בערך 500 ש"ח.

פורסם

מאיפה אתה קונה את הרכיבים הנ"ל? אני שואל כדי שאבדוק אם יש משהו עדיף.

בכלליות, המפרט מעולה בעיקר למסכי 20-22", רק מספר הערות:

-ספק כח תוריד לקורסאייר 550VX או אנרמקס פרו 525. ניתן אפילו לקחת 450VX או פרו 425 הם גם יחזיקו את המפרט.

-לקחת מעבד TRAY כלומר מגיע ללא מאוורר. אם אתם רוצים עם קירור סטוק של אינטל קחו BOX, מה שאני ממליץ זה להשאיר את ה TRAY וקירור לקחת AC FREEZER 7 PRO.

-תבדוק אם אין כונן קשיח עם נפח/עלות משתלמים יותר (אולי של סמסונג).

-במידה ויש מסך 19" ומטה, ניתן לקחת כרטיס מסך שלא יהיה אוברקיל כגון 9800GT.

-יש עוד מארזים איכותיים כמו קולרמסטר 590 או 690, ואנטק 300.

עריכה: mickl_kl קצת הקדים אותי פה :)

פורסם
  • מחבר

קיבלתי על המארז, נציע לו וכמובן לגבי המאוורר למעבד- אדיוט ששכחתי בכלל)

לגבי הספק, אתם מורידים אותי כאן להספקים של 425-550 מה שדרישות הבסיס של נבידיה היו בכלל 500 במינימום- ששאלתי בפורום של כרטיסי מסך, אמרו לי שספק טוב(אנרמקס,סיסוניק) בהספק של 400-450 יגמור את חייו מוקדם מהצפוי(הבן אדם לא מחליף מחשבים כל שני וחמישי, ועדיף כרטיס מסך אוברקיל עכשיו שיש תקציב מאשר להחליף כל תקופה מסויימת למשהו חדש)- אז בוא נגיד שאני אשב על 2 HDD פנימי לפחות במהלך חייו של המחשב, כרטיס מסך במקס' צריכה(180 וואט לפי נתוני קופסא), ועוד חיבורי מדפסות ועוד HDD חיצוני שיש לו, ועוד צורב, ולדעתי ההספק לפי נתוני ניצולת עומד על 80 אחוז, מה שאומר שאני צריך לפחות 550 אם לא טיפה יותר- ובבקשה נא לתקן אותי אם אני טועה, אני לא צריך מחשב ש"סוחב" אלא דווקא שישאיר לי אקסטרא חשמל אבל לא בטרוף(וכמובן עם בקרת חשמל).

כוננים הוא נאמן לגבי WD וזה כרגע הכי משתלם לו.

לגבי המסכים אני אציין לו, לא ידעתי שיש משמעות, אני מבין שלמסכי 24 כבר הרזולוציה לא ממש מיטבית ויש צורך בSLI... מה שלא ממש קריטי-סתם להבנה כללית.

כרטיס מסך נוסף שחשבנו עליו היה ה4780 בודד, עם 1GB זיכרון...

המפרט נבנה בSKYPC, אם יש לכם חנות שיושבת בראשון ודרומית(תל אביב גם טוב, אבל לא מומלץ) אשמח לשמוע.

פורסם

Enermax 425 מעיף את המחשב הזה באוויר, לא יודע מי אמר לך שהוא יכול למות מוקדם.

אם אתה ממש מתעקש אתה יכול להתייעץ בפורום ספקים.

בכל אופן אין לך טעם ב 625WATT

פורסם
  • מחבר

אמרתם אמרתם, עם כל המחשבונים האלה בסוף לא יצא לי כלום,, אני מניח שהניסיון עושה את שלו.

ירדתי לאנרמקס פרו 525W,

נשארתי עם אותו מארז של GB, הCM590 עולה אותו הדבר נראה פצצה אבל לבן אדם עם בית מלא שטיחים ופחד מלפתח מחשב ולנקות אותו, נראה לי יותר מדי פתחים ללא פילטרים.

הוספתי את פריזר 7 פרו ששכחתי.

כרטיס מסך לעולם ישאר הויכוח מי יותר טוב ולאיזה אפליקציה, ונישאר עם הGTX260 לאור ההמלצות מTOMS HW.

יצא 4200, יצא פחות 150 שקל בסוף...(להוריד מחיר ספק ולצרף קרור מעבד).

אגב הHDD של סמסונג שווים משהו?? או שלהשאר עם הישן והמוכר WD(סיגייט נכוותי, לשם לא מחזירים אותי)??

פורסם

סמסונג עושים עבודה מצויינת ונותנים אחלה פייט עם כל חברה מתחרה ואפילו תמיד מנצחת בגל יחס עלות/תועלת.

חוץ מזה אחלה בחירה למרות שאם אתה שואל אדם גדוש ניסיון עם ספקים (אני :P) ,לא היתי לוקח מעבר לPRO425 שיסחוב כזה מפרט עם OC בכלל. ספק מאוד איכותי. חבל.

פורסם

בנוגע לספק הכח, נצילות זה לא כמה W ממה שרשום על האריזה הספק יכול להפיק (לא 80% מ 550W לדוגמא), אלא עד כמה הוא חסכוני מ"שאיבת" החשמל מהקיר (תקע). המודו/פרו 425 וקורסאייר 450VX יחזיקו לך את המערכת אפילו עם 4 HDD, ומכשירים המתחברים דרך הUSB צורכים חשמל רק כדי להעביר את המידע. בכל מקרה, אם אתה מתכוון לשדרג את המערכת ניתן לקחת 550VX/525 (ברוב החנויות דווקה הקורסאייר זול יותר, לכן אתה יכול לחסוך עוד קצת כסף אם תקח אותו).

בנוגע למארז- ניתן לקנות פילטרים נפרדים בכמה עשרות שקלים.

בנוגע לכונן הקשיח, כפי שאמרו מעלי- סמסונג חברה מעולה ומבחינת ביצועים/איכות כמעט ואין הבדל בינה לבין WD.

בנוגע לחנות, יש לכם את SKYPC וFOX בראשון, ובדרום יש לכם את פנדה וIQPC (אשדוד).

בנוגע לגודל המסך- ככול שגודל המסך גדול יותר->הרזולוציה הטבעית גבוהה יותר->יש צורך בכרטיס מסך חזק יותר.

GTX260 ו HD4870 יכולים להריץ משחקים בצורה טובה גם על 24" (אני מדבר אך ורק על רזולוציה טבעית, משום שרזולוציה נמוכה יותר לא מומלצת והורסת את כל החויה, ורמה גרפית גבוהה ללא פילטרים).

פורסם

בגדול אני חושב שהמפרט הזה בן-זונה... (כמובן לצרכים שהוצגו)

מה שכן, מה הקטע עם הספק ? למה Enermax pro425 יעמוד בזה בצורה יותר טובה מהליברטי 400 ?

ד"א - אני באופן אישי בעד WD בכל מה שקשור ל HDD

פורסם

הליברטי ישן וכבר פחות מומלץ, ה 82+ עדיף עליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים