עבור לתוכן

אם סוללות נגמרות אחרי כמה זמן, איך זה שהמכשיר ממשיך לעבוד?

Featured Replies

פורסם

נגדי הסוללה מלאה, אז יש לה X וולט

לאחר כמה זמן כמות הוולט יורדת, איך זה שהמכשיר ממשיך לעבוד?

או ששינויים קטנים בוולט לא משפיעים?

שאלה שנייה מאיזה חומר בנויות סוללות?

פורסם

נתחיל מהשאלה השנייה, רוב סוללות (הלא נטענות) בנויות מפחם עם מוט אבץ בפנים. הנטענות היו בנויות לרוב מ-Ni-Cd (ניקל וקדיום), אבל בשנים באחרונים מתחילים להשתמש בסוללות Ni-MH (ניקל - מתכת היברידית - לא בטוח מה זה :)...), ולרוב הסוללות לפלאפונים הן Lithium - Ion.

עכשיו לשאלה הראשונה, בסוללות נגיד יש 1.5 וולט וקיבולת כלשהי (כמה אנרגיה יש בתוכה). כשהסוללה מתרוקנת, האנרגיה שיש בה יורדת, אך הוולטים נשארים עדיין על 1.5V (אולי אולי עם טיפה ירידה). רק לקראת הסוף, כשבקושי נשארת אנרגיה בסוללה, המתח שלה מתחיל לרדת.

בכל מקרה, רוב המכשירים יכולים לעבוד ב 10-20% פחות מהמתח שהם צריכים, כך שרק לקראת סוף חיי הסוללה המכשיר ייכבה.

פורסם
  • מחבר

אז הסוללה שומרת על מתח קבוע ובסוף הכל יורד במכה?

ראיתי סירטון ביוטיוב שהם מראים איך שהוא מפרק מצבר ויוצא לו שם אלף סוללות AA, זה בכל מצבר ככה?

גי אם אתה כותב שזה עשוי ממה שזה עשוי, אז למה עושים הפרדה?

פורסם

ראיתי סירטון ביוטיוב שהם מראים איך שהוא מפרק מצבר ויוצא לו שם אלף סוללות AA, זה בכל מצבר ככה?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

נראה לי שעדיף שתחזור לFXP

פורסם
  • מחבר

חחח מגניב

יש לי מודד מתח - מה ההבדל בין DCV ACV וDCA?

אני יודע ש-DCV זה זרם ישיר

מה השאר?

פורסם

בסוללות אלקליין (הלא נטענות), המתח מתחיל מ-1.6V ויורד. בסוללות אלו המתח ממש לא נשאר קבוע אלא יורד אפילו עד 1V. מה שקורה הוא שירידת המתח היא מעין סימפטום לכך שהסוללה אינה יכולה לספק עוד אנרגיה, ולכן בשלב מסוים הסוללה תפסיק פשוט לספק זרם, או שלא תוכל לספק את הזרם הדרוש למכשיר וכתוצאה מכך הוא יפסיק לעבוד. סוללות נטענות (NI-MH) הן בעלות מתח נומינלי של 1.2V, ולמיטב זכרוני מתנהגות בצורה זהה. סוללות ליתיום יון מתחילות ממתח של 4.2V, רוב הזמן מספקות מתח של 3.8V, ויורדות למתח של כ-3.2V. מתחת למתח זה אם מנסים למשוך מהן זרם, הדבר יכול להביא להתחממות מסוכנת של הסוללה ולפיצוץ. במכשירים שמשתמשים בסוללות כאלו, ישנו מעגל הגנה שברגע שהסוללה יורדת ממתח מסוים, המכשיר מפסיק למשוך ממנה זרם.

לגבי רב מודד - DC ו-AC מתייחסים לישר או חילופין בהתאמה (בין אם זרם ובין אם מתח).

V - למתח, A - לזרם.

שים לב שבשביל מדידת מתח או זרם יש לך חורים שונים לחבר את החוטים ברב מודד, אם תנסה למדוד מתח בחור שמיועד לזרם תשרוף את הפיוז במכשיר.

(במידה ואין פיוז במכשיר, ותחליט לבחון זאת על השקע בבית, תראה ניצוץ ענק מול הפנים, הפרוב המתכתי ימס מעט, ובמידה והמפסק בלוח חשמל תקין הוא יקפוץ ותשאר בחיים. המכשיר ימשיך לעבוד עוד שנים רבות :silly:)

פורסם
  • מחבר

אז איך אני יודע מה מתח ומה זרם?

ואני עובד על זרם נמוך בהרבה

תאמת יש לי סוללות נטענות שמסרבות לעבוד ואני מנסה בכל מיני דרכים לבדוק מה הסיפור שלהם ולמה התקלקלו

פורסם

לרוב ישנם 3 חורים - אחד שהוא משותף, כלומר את אחד מהפרובים (חוטים שמשמשים למדידה) אתה מחבר לשם. משני החורים שנותרו - האחד מיועד לזרם, והשני למתח והתנגדות. איך אתה יודע מה הוא מה - אמור להיות כתוב ליד כל חור.

אזהרה - למרות שאי אפשר להתחשמל מסוללה (עד כמה שידוע לי), סוללות יכולות להיות דבר מסוכן ואם אינך בטוח מה אתה עושה (כך זה נשמע), אל תתעסק עם זה.

פורסם
  • מחבר

זה המודד שיש לי:

1044-1267_medium.JPG

חור ראשון- 10 ADCת 10A max,

שני- V(סמל אוזניות) mA

שלישי- COM

השני והראשון מתחברים בקווים לשלישי

פורסם

מוסיף שאלה לנושא : לחבר שלי היה nokia 6230 ופעם אחת הוא היתעסק איתו שהפנאל היה פתוח ואז נפלה הסוללה והפלאפון המשיך לפעול עוד איזה דקה דקה וחצי :o.

איך זה הגיוני ?

פורסם

החור הראשון הוא לזרם של עד 10A.

החור השני הוא למתח, וסימן ה"אוזניות" הוא האות היוונית אומגה, שמסמנת אוהם - היחידות בהן מודדים התנגדות.

החור השלישי הוא Common, כלומר אחד הפרובים מתחבר אליו, והפרוב השני תלוי במה שאתה רוצה למדוד.

alexbmw

זה לא הגיוני - או שמה שנפל הוא לא הסוללה, או שהפלאפון לא המשיך לפעול, או שנוקיה פיתחה מכשיר עם צריכת זרם אפסית עבור התצוגה כך שקיבול המכשיר היה מספיק גדול לספק זרם במשך דקה וחצי. אם הייתי צריך לשים כסף - הייתי מהמר על אחת משתי האפשרויות הראשונות.

פורסם

תקשיב אני יכול להגיד לך בודאות שמה שנפל זה הסוללה ,כי סיבבנו ולא היה כלום בבית הסוללה ,ואם הוא ימצא אותו אז ננסה גם לצלם את זה קורה .

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אינני מבין גדול בחשמל, אבל מה דעתך שיש שם קבל?

פורסם

הפלפאון בדוק לא עבד עוד דקה דקה וחצי אחרי שהוסללה קפצה החוצה.

אבל זה מזכיר לי "קסם" ישן עם שלטים (הישנים לפחות מזמן לא עשיתי את זה) אפשר היה להוציא את הוסללות וזה היה עובד עוד 2 לחיצות...

זה היה מין קסם שמוציאים את הסוללות ומראים שזה עדין עובד ונותנים למישהו אחר לנסות ומכובן זה לא עובד לו ואז מראים את הכול מחדש

(זה מה שקורה כשילדים משועמים ובטלויזיה יש רק ערוץ 1 )

פורסם

אינני מבין גדול בחשמל, אבל מה דעתך שיש שם קבל?

אין בפלאפון קבל בכזאת קיבולת שיחזיק את המכשיר לעוד דקה , ייתכן שישנו קבל או תכונת קיבול שגורמת לו להישאר חי עוד כשנייה אבל לא מעבר.

אני אשמח אם פותח הת'רד יצלם בוידאו אותו מציא את הסוללה ומראה שהמכשיר עובד עוד דקה-דקה וחצי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים