עבור לתוכן

המלצה למסך 22 ' בתקציב 1100 ש"ח לסרטים, ושימוש יומיומי

Featured Replies

פורסם

אהלן,

הגיע הזמן לשדרג את מסך המחשב (17 אינץ' CRT) למשהו חדש יותר.

לפי הרבה כתבות שקראתי בנושא - הבנתי שהמסך המשתלם ביותר כיום לרכישה, הוא בגודל של 22 אינץ'.

התקציב: עד 1100 ש"ח - כאשר אני גמיש ומוכן למתוח את התקציב עוד קצת במידה ותהיה לכך הצדקה.

השימושים:

1. עבודה יומיומית - הרבה גלישה באינטרנט, OFFICE וכ'ו....

2. סרטים - בשני מרחקי צפייה : 1. חצי מטר משולחן הכתיבה, 2. מרחק של 3 מטר - מהמיטה.

*ייעשה גם שימוש קטן יחסית למשחקים אך זהו גורם בעל חשיבות נמוכה יותר.

הדגמים:

לאחר קריאה של הרבה כתבות בנושא יצאתי מאד מבולבל, לכן ישנה התלבטות בין מספר דגמים:

1. Samsung 2333SW - בגודל 23 אינץ' (אופציה מעניינת) - הבנתי שהוא דיי חדש ולכן אשמח לקבל עליו את חוות דעתכם.

2. Chiemi 228D - הבנתי שעקב אכילס שלו הוא הסרטים בגלל זליגות אור וצבע שחור מלאכותי (יותר משאר המסכים בקטגוריה).

3. Samsung 2243BW - למיטב הבנתי - חביב הקהל, רק שהוא לא תומך ב HD מלא, אך הוא מפצה על כך במחיר אטרקטיבי יותר.

4. Samsung T220P - בעל הרזולוציה הגבוהה ביותר (1920X1200) אך הוא מעט יקר יותר מ ה Samsung 2333SW

השאלות:

קודם כל יש מספר דברים שחשוב לי לדעת באופן כללי על מנת לקבל החלטה נבונה יותר :

1.כמה פאנל TN פוגע באיכות הצפיה (בעיקר בסרטים) לעומת פאנלים איכותיים יותר? בהנחה שאין לי צורך בשימושים גרפיים, האם ישנה הצדקה לרכישת מסך עם פאנל איכותי ויקר יותר?

2.בהתחשב בעובדה שתתבצע צפיה בתכני Full HD ממרחק של 3 מטר (מהמיטה), האם 22 אינץ' יספיקו או שיש לכוון למסך גדול יותר?

3. כמה מהותי ההבדל בין מסכי Full HD (כמו T220P נגיד), לבין מסכים שלא תומכים ב HD באופן מלא (כמו 2243BW לדוגמא)?

4. האם מרגישים בהבדל כלשהו בין רזולוציית 1920X1200 לבין 1920X1080? האם הבדל זה נובע מיחס אורך רוחב שונה בין המסכים (16:9 לעומת 16:10)?

5. האם רזולוציה גבוהה על מסך בגודל 22 אינץ' יוצרת עיוותים או הפרעות כלשהן שלא קיימות באותה הרזולוציה במסכים גדולים יותר? (קראתי משהו כזה באחת הסקירות באינטרנט וזה נשמע לי דיי מוזר, אבל אני מוודא בכל זאת).

6. כמה יש להתחשב בנתוני כרטיס המסך והמעבד לצורך הצגת תמונת HD איכותית? במידה ויש לבצע שדרוג לכרטיס המסך (כיוון שהכרטיס שברשותי ישן מאד - GeForce FX5700) - מהי העלות הממוצעת לכרטיס שייתן מענה להצגת תכני Full HD ותו לא (אין צורך לכרטיס מסך עבור משחקים)?

7. האם לצורך של צפייה בסרטים ועבודה משרדית מרגישים בהבדל כלשהו בין זמן תגובה של 2MS ל 5MS, או שהעניין זניח?

מה פחות חשוב לי במסך

עיצוב, מותג מוכר - אין לי שום בעיה עם רכישה של מותג פחות מוכר (Cheimi לדוגמא), ארץ ייצור, יכולות ארגונומיות - PIVOT לא קריטי.

המלצות:

אשמח מאד אם תוכלו לתת המלצה רלוונטית לנקודות שהעליתי כאן.

כמו כן, חשוב לי לציין שאני לא נעול על דגם מסויים, כך שתרגישו חופשי להמליץ על דגמים (רלוונטיים) נוספים.

ולבסוף השיקול החשוב ביותר בו אני מתכוון להתחשב הוא - עלות תועלת כך שאשמח לקבל מכם נימוקים בהיבט זה.

המון תודה מראש,

רועי.

פורסם

1. ראית LCD בחיים שלך? (רטורי) - מה שראית זה TN. ממולץ ללכת לחנות ולראות את הדגם או דגם דומה, אבל רוב ה-TN (שלא "זבל") דיי זהים.

יש ל-TN את החסרונות שלו, אבל מתרגלים לזה, וההבדלי מחירים פשוט לא מצדיקים את זה לרוב ( למשתמש פשוט ).

2. 3 מטר ידרוש 24" לטעמי. לי יש בסלון את המחשב והטלוויזיה, ה-TV 32" וה-מסך 24", מרחק ישיבה של 3 מטר זקוק ל-32", 2 מטר גם ה-24" סביר, אבל זה עדיין פחות כיף.

3. השאלה איזה תוכן אתה רואה? רוב הדברים שרואים היום הם מקסימום HD READY, כלומר 1366X768 ( או 720P ), וזה גם מסך 20" מסוגל להציג ברזולוציה מקורית. אם אתה חושב שיהיה לך תוכן ב-FULL HD, 1920X1080 (1080P אז בעקרון תהיה ירידה קלה באיכות. אבל מנסיון, אין סיבה לעבוד עם משהו מעבר ל-720P על מסכים בגדלים האלה. ב-42" נדבר :)

4. ההבדל זה בדיוק מה שאמרת, ההבדל בין היחס. למשחקים / עבודה שוטפת מול המחשב עדיף 16:10 מכיוון שיש לך יותר גובה (ה"חסרון" של מסכי WIDE ).

לסרטים אפשר להגיד שעדיף 16:9 כי רוב הסדרות מגיעות בפורמט הזה ( סרטים גם ככה מגיעים באיזה 2.35 או משהו כזה ), ואז יהיה לך קצת פסים שחורים מלמעלה ולמטה - שוב, מנסיון, זה לא ממש מורגש, ומכיוון שזה כזה הפרש קטן אפשר למתוח על כל המסך בלי להרגיש ...

5. אין לי מושג על איזה עיוותים אתה מדבר. אולי אתה מתכוון שלא משתמשים ברזולוציה ה-NATIVE.

6.בעוד איך שזה משנה, צריך מחשב מאוד חזק או כ. מסך מהדור החדש שיריץ את זה במקום - בשביל 720P אני מניח שאפשר P4. ל-1080P כבר תאלץ למשהו יותר חזק. בכל מקרה (חשוב!!!) נדמה לי שהכ. מסך שלך לא מסוגל להוציא DVI ב-FULLHD, רק VGA. לא מאוד קריטי, אבל זה קצת הפסד איכות.

מה המפרט שלך?

7. 5MS זה דיי והותר ( גם למה שלא לא רק עבודה משרדית ).

כמו שאמרת בעצמך, ה-2243 מומלץ, אם חשוב לך FHD ( ורלוונטי מבחינת המחשב ) אז אני הייתי קופץ על ה-2333. אין סיבה שהוא יהיה ממש שונה, רק עוד אינטצ' ו-FHD. לא הייתי לוקח 22" FHD, זה נראה לי טיפה קטן מדי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים