עבור לתוכן

מישהו יודע איך מכינים תצוגת spectrum analyzer?

Featured Replies

פורסם

שלום אני רוצה להכין spectrum analyzer ואני צריך סכמה של המעגל... אם מישהו יודע איפה יש או שעשה כבר משהו דומה עזרה תעזור לי.

כמו זה בעקרון

תודה על העזרה!!

פורסם

ראיתי שהוא מוכר קיטים אבל יותר פשוטים אני הבנתי איך הוא עשה את זה וזה לא כלכך מסובך.

הוא השתמש בADC המובנה של הPIC כנראה כדי לדגום את האודיו וממש בקוד FFT או DFT שבוא מחלקים את הספקטרום לטווחי תדרים ומחשבים מה האנרגיה בכל אחד מהן . זה לא כזה מסובך פעם עשיתי משהו כזה בעבודה בשביל לבדוק עיוותי אודיו (השוואה של עוצמת RMS לעוצמת ה DFT ) בתדר מסוים . כל מה שעשיתי זה:

1 דגמתי מה ADC כמה דגימות

2 חישבתי את האנגרגיה בתדר שבדקתי (עובד ממש כמו קורלציה) וככה עשיתי את זה

מרווח בין זוויות = תדר בדיקה *( 2pi לחלק לתדר דגימה (sample rate ) . אם המרווח הוא x והדגימות הן במערך a בגודל n אז עשיתי for מ 0 ל n-1 וחישבתי שני סכומים. אחד הוא של a*sin x*i והשני אותו דבר בCOS . מחלקים ל משהו כמו 2*n והשורש סכום הריבועים נותן את האנרגיה בתדר.

3. עושים נורמליזציה לרמה של כל תדר ומתרגמים את זה להדלקת מספר מסויים של לדים .

שים לב שהמעבד שהוא משתמש אין floating point unit הוא עשה FFT/DFT על fixed point וגם שהוא בטח שמר את הערכים של sin בנקודות שונות ועשה הכפלות. FFT משתמש בעובדה שהנקודת בsin בתדרים שונים משותפות לפעמים. אני לא מבין גדול נתנו לי הסבר של מה שאני צריך לעשות ועשיתי וזה עבד. את הקוד לצערי אני לא יכול לתת לך מה גם שתצתרך לעשות בו הרבה שינויים .

פורסם
  • מחבר

אחי תודה על העזרה... אבל אני לא מבין גדול בחשמל... אני אוהב אות זה אבל לא הרחבתי את ידיעותי בבית ספר או מוסד אחר ולכן מה שאמרת זה כמעט ג'יבריש בשבילי... קיוויתי שקיימת איזושהי סכמה שלפיה אני עוד יכול לעבוד... ואם אני אתקל בבעיות אני יעזר במומחים לתכנון חשמל אבל לא תכננתי לתכנן את המעגך מ0!

פורסם

יש לך שם רכיב מחברת אטמל שאתה צריך לצרוב אותו,

אם אתה לא מבין בזה לא הייתי נכנס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים