עבור לתוכן

זקוק להמלצה על מחשב נייד מארה"ב עד 1500$

Featured Replies

פורסם

אחר הצהריים טובים לכולם

בעוד שבוע ויום אני טס לארה"ב למשך שבועיים וחשבתי שזאת יכולה להיות הזדמנות לקנות מחשב נייד

אני מתכוון להתחיל ללמוד מתישהו ואני אצטרך את המחשב כמחשב ראשי ומידי פעם אולי אני אקפוץ איתו לאוניברסיטה. השימושים שלי הם לא מטורפים. אינטרנט, אופיס, סרטים, אולי קצת משחקים. מה שהכי חשוב מבחינתי הוא שזה הולך להיות מחשב ל5 שנים לפחות ככה שהוא צריך להיות כמה שיותר איכותי ואמין...

מה שאני צריך במחשב:

מסך 14.1

מעבד חזק (הבנתי שמאטלאב דורשת כוח עיבוד משמעותי)

אחריות כמה שיותר רחבה וארוכה (בארץ כמובן)

אמינות/עמידות

אם אפשר כרטיס היברידי זה יהיה מצויין- אם לא אז גם ה4500 יהיה בסדר גמור

עדיפות לחיי סוללה גבוהים

משקל- עדיף כמה שפחת אבל אני מתחיל להבין שפשוט אין כזה דבר

חשבתי על לקנות את הT400 של לנובו

הבעיה היא שאני לא יודע מאיפה לקנות...

לפי החיפוש שעשיתי באתר HWZONE אם אני אקנה את המחשב מהאתר של לנובו לא תהיה לי עליו אחריות בארץ, בלי קשר לאיזה קונפיגורציה אני בונה, זה עדיין ככה? אם כן זה פוסל את האתר מבחינתי

יש איזושהם ריסיילרים מומלצים בניו- יורק? או אולי דרך מומלצת לקנות מאתר כלשהו אמריקאי?

בעיקרון 1500$ זאת תקרה עליונה מבחינת תקציב והייתי מעדיף לבזבז פחות כסף

אם יש הצעות למחשב אחר שגם יתאים לדרישות אשמח לשמוע עליו

תודה רבה על העזרה

פורסם

עשית סקר די נרחב ואכן המחשב שהכי מתאים לדרישות כולן הוא ה-T400. למיטב ידיעתי מצב האחריות על מחשבי T400 ב-CTO לא השתנה.

לצערי אין לי resellers בניו יורק להמליץ לך עליהם, בדר"כ מדובר במקום יקר יחסית בתחום המחשוב. לפחות זה היה הנסיון שלי, אולי מישהו אחר מכיר מציאות באיזור. מוכרים אינטרנטיים יש בשפע וזו שאלה של חיפוש והצלבת מחירים וקונפיגורציות. עליך למצוא קונפיגורציה שמתאימה לצרכייך וגם זכאית לאחריות בארץ ולהשוות מחירים לגביה ספציפית. יש הרבה מנגנוני חיפוש אינטרנטיים להשוואת מחירים. מומלץ לוודא כי מדובר ב-Reseller אמין. התרשמות כללית ניתן לקבל דרך דרגי שירות כמו לדוגמא resellerRatings.com.

תוכל להתפשר על ה-E6400 של דל שחסרונו המרכזי מול ה-T400 הוא בכרטיס מסך לא היברידי וחיי סוללה קצת פחות טובים (אם כי עדיין טובים מהממוצע). מצד שני, ניתן לרכוש לו אחריות ישירות דרך האתר של דל בצורה פחות מסורבלת ולעשות CTO. ה-E6400 גם כולל יציאת DisplayPort שזה דבר די ייחודי בקטגוריה (כמובן שזה רלוונטי רק אם יש לך צורך בזה).

אם אתה מוכן לבזבז את התקציב כולו אולי אפשר להסתכל גם על ה-E4300 של דל ב-13.3". זה מחשב מאד מוצלח לדעתי עם חיי סוללה טובים, איכות גבוהה ומשקל נמוך בשביל הקטגוריה. אפשר לקנות אותו ישירות מהאתר של דל עם אחריות בארץ אך הוא זמין רק עם כרטיס מסך מובנה.

פורסם

למה לא היית ממליצה על מחשב m15x של ALIEN WARE ?

איך האחריות מתבצעת בארץ של LENOVO ולכמה שנים ?

לא מומלץ לקנות DELL בארץ עם 3 שנים אחריות ?

פורסם

למה לא היית ממליצה על מחשב m15x של ALIEN WARE ?

כי הוא לחלוטין לא מתאים לצרכים שהועלו, משום בחינה.

איך האחריות מתבצעת בארץ של LENOVO ולכמה שנים ?

קרא את הסטיקי בנושא קניית מחשב בארה"ב, יש שם מידע מפורט.

לא מומלץ לקנות DELL בארץ עם 3 שנים אחריות ?

כמובן שניתן לרכוש בארץ אבל המחיר בארה"ב פשוט נמוך משמעותית.

פורסם

כמובן שניתן לרכוש בארץ אבל המחיר בארה"ב פשוט נמוך משמעותית.

עשיתי סקר קטן על ניידים בחו"ל - DELL ספציפית - והמחירים שם אכן נמוכים - אבל האחריות לשנה - אם רוצים להרחיב בעוד שנה יעלה עוד 100-200$...

במקרה הזה להערכתך שווה את הכסף עדיין ?

ראיתי גם יד שניה (ב- EBAY - ובגדר האחריות - עד שנה) לדעתך כדאי - המחירים שם נמוכים משמעותית מחדשים בכ- 40%... ?

פורסם

עשיתי סקר קטן על ניידים בחו"ל - DELL ספציפית - והמחירים שם אכן נמוכים - אבל האחריות לשנה - אם רוצים להרחיב בעוד שנה יעלה עוד 100-200$...

במקרה הזה להערכתך שווה את הכסף עדיין ?

אתה מדבר בצורה כללית לגמרי. יש מחשבים שמשתלמים ויש כאלו שלא מן הסתם. הניידים של דל שכן זכאים לאחריות בארץ (הסדרות העסקיות לרוב) בדר"כ מגיעים עם אחריות של שלוש שנים כסטנדרט ויש להרחיב אותה לאחריות מסוג NBD של שלוש שנים בעלות של כ-100-150 דולר. בכל מקרה, ברוב הגדול של המקרים זה יוצא זול מלקנות בארץ בצורה משמעותית. אין כלכך מה לדבר באוויר, אם אתה מסתכל על דגם מסויים פשוט תשווה את המחירים שלו כאן ובארה"ב.

המחשבים עליהם אתה מדבר שצריך להרחיב להם את האחריות משנה לשנתיים ברוב המקרים כלל לא זכאים לאחריות מלאה בארץ ולכן זה לא רלוונטי.

ראיתי גם יד שניה (ב- EBAY - ובגדר האחריות - עד שנה) לדעתך כדאי - המחירים שם נמוכים משמעותית מחדשים בכ- 40%... ?

כאן באמת שאין טעם לדבר בכלליות. כדאיות מחשב יד שניה תלויה בצרכים, תקציב, עלות, מצב המחשב, מצב הסוללה ועוד גורמים רבים. כל מקרה לגופו. אם אתה רוצה להכנס לנושא פתח ת'ראד משלך, זה לא רלוונטי לת'ראד הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים