עבור לתוכן

מחפשת מחשב נייד ללימודים + עיצוב גרפי בערך 4000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

המחשב הנייח אצלנו בבית הפך באופן לא רשמי למחשב הבלעדי שלי אחי ולכן אני צריכה מחשב לעצמי. אני מחפשת משהו מתאים כבר הרבה זמן, בדקתי באינטרנט, בחנויות אבל כולם רק הצליחו לבלבל אותי עוד יותר.

אני מתכננת להתחיל ללמוד במכללה באוקטובר הקרוב, הנדסאית אדריכלות ועיצוב פנים אז אני צריכה מחשב שיתאים ללימודים וגם לתוכנות עיצוב גרפי כמו פוטושופ החדש ואם הוא יצליח להפעיל משחקים זה גם טוב (כמו סימס STORIES)

אחריות, מסך של 15" ומעבד טוב הם הדרישות העיקריות + כרטיס מסך טוב.

בהתחלה בחרתי בקומפק:

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6954&perur=2&t=1&c=320

והאמת שעכשיו הוא נראה לי די בינוני. המחיר שלו בסדר ויחד עם הרחבת אחריות היו יעלה לי 4200 בערך.

יש גם את לנובו:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3202&CatCode=315

הוא נראה לי הכי חזק בטווח המחירים שלי אבל הרחבת אחריות תעלה לי עוד 600 שקל (סה"כ 4600 בערך)

יש גם את MSI:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3194&CatCode=315

המחיר שלו נמוך ויש אחריות לשנתיים שזה טוב. המסך מעט קטן יותר אבל במחיר הזה אני אסתדר.

אבל:

* שמעתי שהמחשבים האלה מתחממים מהר

*האם ההבדל בין כרטיסי הזיכרון של ATI ונ-וידיה משמעותי?

*אין יציאת HDMI. עד כמה זה קריטי?

אשמח לשמוע עוד הצעות למחשבים וגם תגובות אם אתם יודעים על איזו חברה עדיף לסמוך מבחינת אחריות.

ויש לי עוד שאלה: למרות שני נוטה למחשב נייד, האם יהיה עדיף לקנות מחשב נייח לא יקר (נגיד 2500 יחד עם מסך) + מחשב נייד שישמש רק ללימודים (אופיס ואינטרנט), מחשב חלש יותר, מעט קטן יותר אבל גם זול יותר ונייד יותר (משקל נמוך יותר)?

נראה לי שאני לא אוהב במיוחד להסתובב עם 3 קילו עם הגב כל הזמן ועוד המשקל של הספרים וגם, מחשב נייח יוכל להפעיל משחקים כבדים יותר (כמו סימס 3) שמחשב נייד בטווח המחירים הזה לא יוכל. הבעיה היחידה כאן היא שאין לי הרבה מקום בחדר למחשב נייח.

אם יש כן סטודנטים שיוכלו להמליץ על המחשבים שהם משתמשים בהם ללימודים זה יהיה נהדר.

תודה מראש :)

פורסם

שלום נליה,

אם את מתחילה ללמוד באוקטובר אני ממליצה לך להמתין. לקנות כעת נייד בשביל אוקטובר זו טעות, יש עוד המון זמן וניידים מתפתחים ומתיישנים מהר. אין טעם להמליץ בשלב זה כי עד אוקטובר כל ההמלצות האלו יהיו לא רלוונטיות.

ברמה יותר כללית, מחשב 15.4" זה רחוק מאידיאלי אם את מתכננת לקחת אותו איתך ללימודים. אלו מחשבים כבדים ומסורבלים ורבים מהסטודנטים שאני מכיר התייאשו מלהסחב איתם די מהר. ניתן למצוא בתקציב גם ניידים קטנים וקלים יותר.

קשה לומר מהו הפתרון המתאים ביותר לצרכים שלך שכן זה תלוי גם באיזה סוג של עבודה את עתידה לעסוק במהלך הלימודים. אם יש לך צורך ביכולת להרצת תוכנות גרפיות תלת מימדיות תזדקקי ברוב המקרים לכרטיס מסך נפרד (תוכלי לרכוש אחד חזק יותר בתצורה של נייח). כמו כן, איכות המסכים והרזולוציה שלהם בניידים (ובמיוחד בתקציב כזה) אינה מהמשובחות והדבר אינו אידיאלי לעוסקים בגרפיקה. מהבחינה הזו נייח יתן לך איכות עבודה גבוהה יותר וגמישות עתידית לשדרוגים (כמו גם יכולת משחק כדברייך). תוספת של נטבוק קטן וזול יכולה לשמש אותך להקלדה וגלישה בסיסית בזמן הלימודים (אך לא תוכלי לעשות עבודה ממשית כלשהי בתחום הגרפי על כזה מחשב). שילוב כזה, כולל מסך ברמה סבירה, עשוי לחרוג קצת מן התקציב שלך. תלוי בצרכים ובדרישות.

לחילופין, אם אין לך צורך ביכולת גרפית מרשימה או איכות מסך טובה, תוכלי למצוא מחשב של 13.3"-14.1" שיתן לך ניידות הרבה יותר סבירה בחבילה אחת.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאת צודקת ועדיף לחכות עד אוקטובר, מה גם שהמחירים ירדו עד אז ואפשר יהיה לקנות מחשב טוב יותר ממה שתכננתי. בכל מקרה, אני אקנה בינתיים מחשב נייח כי זה שיש לי נמצא במצב גסיסה. מקסימום אני אמכור אותו אחר כך אם אני לא אצטרך.

תודה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים