עבור לתוכן

מפרט מחשב כללי - [תקציב: 5000] - OC

Featured Replies

פורסם

תקציב: 5000

חריגה מקסימלית: 150

הערה חשובה: במקרה ואפשרי, מעדיף לרדת כמה שיותר מהתקציב המקסימלי.

למה משמש המחשב? משחקים קלים וכבדים, משחקי רשת, עבודה משרדית, עבודה גרפית, עריכת מוסיקה, עריכה וקידוד וידאו, עבודה בתלת-מימד, מולטיטאסקינג, צפיה בסרטים, הורדות, תכנות ועוד. בגדול מחשב כללי.

הערה חשובה בקשר למשחקים: אני לא בנאדם שמשנה לו כל פיפס, ככה שאין לי בעיה לשחק במשחקים אפילו על LOW, אבל שזה לא יהיה LOW עכשיו ולא אפשרי מחרתיים...

OC: כן. על המעבד, אולי גם על כרטיס מסך, מעדיף כרטיס מסך מומהר מראש אם אפשרי. כפי שתראו למטה, מתכנן לעשות OC בינוני+ זה למה בחרתי מעבד מכפלה פתוחה...

מידע כללי נוסף: כונן קשיח 500GB.

העדפה: ל-AMD, ולכרטיס מסך מומהר מראש, כמובן במחיר הגיוני ומתאים.

שקט: אין צורך ממשי. סבלתי עם מחשב שהיה לו חלק שבור קטן במאוורר מקורי אינטל. התרגלתי. עדיף שקט, אבל זה ממש לא שווה השקעה כספית כלשהי מכל סוג.

עיצוב: העדפה לשחור, כמובן לא לתקוע כונן לבן על מארז שחור >< התלבטות בין CM590 / CM690 (מה ההבדל ביניהם?) ועוד 2-3 מאווררים, מול V9 או אפילו Armor+MX.

ציוד היקפי לקנייה: אם אתם מוצאים רמקולים X540 בפחות מ-570 שקל תביאו קישור xD

ציוד היקפי מועבר: מסך: LCD בגודל 20' (רזולוציה: 1024*1680). מקלדת: Logitech Wave. עכבר: Logitech G5. רמקולים: Logitech 2.0 לא זוכר בדיוק, כנראה משדרג לX540. מדפסת: משדרג למשולבת Canon. ראוטר: מבוסס כבל רשת כמובן, TP-Link. כל מה שכתבתי פה לא קשור לאשכול רק שתדעו מה צריך מהמחשב...

מערכת הפעלה: אין צורך.

הרכבה: אין צורך.

חנות: KSP או IVORY, אזור השרון.

צורת תשלום: לא קריטי.

הרכבה: אין צורך. אפשרי אם יוצא מחיר נמוך יחסית.

עכשיו המפרט שבניתי. השקעתי בו! אני הולך לחפור לא קצת... אני חושב :| (שמעתי עליו כמה תגובות לא משהו... תגידו איך, מקסימום תראו לי אחד יותר טוב ואני אלמד לפעם הבאה! xD)

הערה על הערה שקיבלתי: אמרו לי להוריד בדברים אחרים ולהעלות בכרטיס מסך. קודם כל, המסך שלי לא עצום והוא יחסית חדש ככה שלא מתוכנן שדרוג שלו בקרוב. כפי שאתם רואים למעלה חשוב לי עבודה עם קבצים גדולים, מולטיטאסקינג וכו', מה שפחות עובד עם כרטיס המסך, ומעדיף מעבד (4 ליבות כמובן) יותר טוב, וכן זכרונות. אני לא מבין בהכל אז אם אני טועה (ויש סיכוי גבוה שכן) אז תגידו. כל יום אני שמח ללמוד דברים חדשים :)

מעבד: Phenom II x4 Quad-Core 940 Socket AM2+ 3.0Ghz 45nm - מכפלה פתוחה. 945 / 950 לא מגיעים עם מכפלה פתוחה.

לוח אם: GIGABYTE MA790GP-UD4H AM2+, 790GX, DDR2 1066, 2xPCI-E, HD3300, HDMI - לוח עם צ'יפסט מקצועי לOC. אני יודע שיש כרטיס פנימי, אבל אין לוח אחר ברמה שלו בלי. זה גם יכול להיות שימושי. תמיכה במעבד AM3 בעתיד (כן יש תמיכה, מי שרוצה שיכנס לאתר של Gigabyte ויראה בעצמו. אין תמיכה לDDR3 אבל במעבדים עצמם יש תמיכה).

זכרונות: Corsair 2x2GB DDR II 1066MHz Dominator TwinX CL5 - תדר לאוברקלוק, Corsair חברה מצוינת.

דיסק קשיח: Seagate 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II - מחיר זול במספר שקלים מול מתחריו בחנות :|

כרטיס מסך: Zotac GTX 260 896MB GDDR3 DX10 HDTV DVI PCI-E - מתלבט בינו לבין HD4850 TOXIC / HD4870 512MB

צורב: Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata - אין מה לפרט.

מארז: CoolerMaster Centurion 590 Black Case - גם פה אין הרבה מה לפרט, רק רוצה לדעת אם עדיף ה-690?

ספק כוח: Thermaltake ToughPower W0116 750W PFC - עשיתי בירור ויצא שהוא הספק הכי משתלם במחיר. מולו עומדים באותו המחיר Corsair620W וEnermax625W...

סיכוי גבוה שיותר מאוחר אני מוסיף את הקירור הבא: Arctic Cooling Freezer Xtreme CPU Fan

סה"כ בלי הקירור למעבד יצא 4935 ש"ח, שעל זה מוסיפים כמה מאווררים למארז.

המפרט נבנה ב-KSP.

תודה לכל המגיבים, ואני יודע שחפרתי ברמות מההתחלה של הנושא ועד לפה, אבל לא נורא :)

אהה ד"א אני באמת מקווה שלא עברתי על אף חוק הפעם :\

פורסם

כמה הערות..

1. אני לא מסכים עם ההחלטה ללכת על AMD.. כי דווקא Q6700 הוא אוברקלוקר הרבה יותר טוב, אבל אני לא אריב על זה.

2. אם אני במקומך אני קונה שני חלקים בנפרד, דברים שאין ב-KSP

זכרונות - G.Skill DDR2 4096MB 900MHZ Dual Channel 4GBPI CL4-4-4-12 BLACK EDITION

דבר ראשון הם זולים משמעותית מהקוראסייר והם מאוד מאוד טובים מניסיון..

כרטיס מסך - חפשת משהו טוב, עם OC מהמפעל ומשתלם למחיר שלו, זה הכרטיס שעונה על הכל:

Gainward Bliss GeForce GTX260 896MB 216SP Golden Sample

בשני המקרים מדוברים בחלקים שההרכבה שלהם פשוטה וקלה ולכן לא אמורה להיות לך בעיה לקנות אותם ולהרכיב בנפרד.

3. לא משתלם היום לקנות AC Freezer. יש ב-KSP ב-190 שח את ה-Mugen 2 של scythe שמגיע עם מאוורר.

הגוף הזה נחשב יותר טוב מה-TR Ultra120 extreme, ככה שאתה מקבל עסקה מצויינת.

4. ספק כוח מוגזם.. קח אנרמקס או קורסאייר בסביבות 500 ואט בראש שקט

תתחדש!

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

רק תגיד

איך הזכרונות של OCZ? הם טובים?

ומה שנתת לי זה 900MHZ ואני צריך 1066... לא?

אני עדיין מוטרד מהספק... אבל אם כבר מכמה אנשים שמעתי שהוא טוב אז בסדר...

הנה מפרט לפי מה שאמרת:

מעבדי ‏AMD Phenom II x4 Quad-Core 940 Socket AM2+ 3.0Ghz 45nm

לוחות אם למעבדי ‏AMD GIGABYTE MA790X-UD4 AM2+, 790X, DDR2 1066, 2xPCI-E, ATI CrossFireX, HDAudio, 1394a

זכרונות DDR II 800Mhz 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition

זכרונות none

דיסקים קשיחים Seagate 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II

כרטיסי מסך Sapphire HD 4870 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E

כרטיסי עריכה וטלויזיה none

כרטיסי קול none

צורבים Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata

ציוד רשתות none

מאווררים וגופי קירור Scythe Mugen II 5 Heat Pipes CPU Cooler

מארזים CoolerMaster Centurion 590 Black Case (No PSU)

ספקי כוח Enermax PRO82+ 525W Active PFC 12cm Fan

מקלדות none

עכברים none

רמקולים none

מסכים none

תוכנות none

כוננים- ‏‎1.44, CD-ROM, DVD‎ none

מחירון עבודות במעבדה w/o Assembly Computer

מחיר 4735 ¤

יש שומרי מקום בכרטיס מסך ובזכרונות - כדי להראות מחיר סופי.

פורסם

אתה מצחיק.. אתה אומר לי שאתה מחפש זיכרונות 1066 ושם לעצמך זיכרונות 800..

ה-G.skill גם יותר מהירים (900) וגם בתזמונים נמוכים מאוד. ויתרון נוסף שהציפים בשימוש שם מאוד איכותיים ויתנו OC נוסף.

מעבר לזה, 900 זה מספיק כי בד"כ הלוח יגביל אותך קודם

דבר יותר חשוב, למה לקחת 4870!?!? ועוד 512mb?

ה-GTX260 216sp 55nm שנתתי לך חזק מ-4870 עם 1 גי'גה זיכרון.. אז את זה הוא אוכל בלי מלח.

ובנוסף לכל זה והוא גם זול ממנו (ה-4870 הזה עולה 1050 מול 1000 שעולה ה-GTX260).

לאוברקלוקר יש ל-GTX260 יתרונות נוספים:

- הוא צורך פחות חשמל וע"י כך מוריד את החום של הספק, ואת חשבון החשמל שלך..

- הוא קר ושקט בהרבה מ-4870 (גם אחרי אוברקלוק של הכרטיס)

evga260_power.png

evga260_temp.png

פורסם

איך הזכרונות של OCZ? הם טובים?

זיכרונות של OCZ מצויינים אבל יש איתם בעייות תאימות לזיכרונות מחברות אחרות מכיוון שהם עובדים במתחים גבוהים מהרגיל. אז קח בחשבון שבמידה ותרצה בעתיד להוסיף זיכרון יכול להיות שתהיה חייב להוסף זיכרונות של OCZ בלבד.

פורסם
  • מחבר

ציטוט של עצמי:

יש שומרי מקום בכרטיס מסך ובזכרונות - כדי להראות מחיר סופי.

>< כנראה לא הספקת לקרוא. לקחתי פשוט זכרונות וכרטיס מסך שהם כמעט באותו מחיר רק כדי לראות את המחיר שזה יוצא!!! xD

לאחר מחשבה ארוכה והשוואה (עוד לא בדקתי באייבורי :\ הם מחייבים להגיע לסניף בשביל מחיר למפרט) הנה המפרט. בניתי את זה באקסל זה הכי נוח כמו שאתם רואים זה נראה כמו טבלה :)

Panda	KSP	Item	
1370 AMD Phenom II X4 940 Black Edition CPU
195 Scythe Mugen II 5 Heat Pipes CPU Cooler
610 GIGABYTE MA790X-UD4 AM2+, 790X, DDR2 1066, 2xPCI-E, ATI CrossFireX, HDAudio, 1394a Mother-board
315 G.Skill DDR2 4096MB 900MHZ Dual Channel 4GBPI CL4-4-4-12 BLACK EDITION Memory
995 Gainward Bliss GeForce GTX260 896MB 216SP Golden Sample GPU
265 Seagate 500GB HDD
115 / 120 LG / Samsung SATA X22 Black DVD Burner
290 CoolerMaster Centurion 590 Chasis
500 Enermax PRO82+ 525W Active PFC 12cm Fan PSU
135 Case fan 12CM * 3 Chasis Cooler
1310 3365 Final Price ¤
4675

נו אז מה אתם אומרים? תגובות עכשיו בבקשה~

ד"א:בבאנצ'מקרס שנתת יש את הכרטיס של EVGA ולא של Gainward שלפי מה שהבנתי זו חברה יותר טובה ><

פורסם

דבר ראשון, אחלה מחשב.. תתחדש

אני לא מכיר את יכולות ההמרה של ה-940, אבל פה אני סומך עליך

בנוגע לגרף - מה שחשוב שם שהליבות זהות.. כדי שתבין את סדרי הגודל של ההבדלים מול 4870

בסופו של הדבר הקירור של ה-Gainward עדיף ולכן יהיה אפילו יותר שקט וקר ממה שיש בטבלה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה עזרת לי מאוד!

רק דבר אחרון לפני הסוף.

בהנחה שלא ירשו לי להזמין משתי חנויות, או בכללי באינטרנט (בכל זאת, אני עוד לא בן 13 :\), זכרונות - אני לוקח? את מה? 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel?

ובכרטיס מסך - עדיף לקחת את ה192SP של ZOTAC ב880 (לפי מה שהבנתי יש הבדל של משהו כמו 5% בין ה192 ל216, ונגיד וזה נכון אז המחיר פחות 5% של ה216 הוא 946 - ועוד זה במבצע כביכול - אז מבחינה של משתלם זה יותר לא?), או לחכות קצת לירידת המחירים ולקחת HD4870 512MB?

פורסם

אני במקומך משכנע את מי שצריך להזמין בטלפון אפילו את שני הרכיבים היותר טובים.. תסביר שזה חוסך כסף

ופשוט תביא את הרכיבים ל-KSP ותגיד להם שיכניסו את זה למחשב.. לא סיפור

פורסם
  • מחבר

טוב תודה רבה!

אולי אני אשיג אותם לעבור בסניף קיסריה מתישהו :\

טוב נו.

אני בתקווה שאזמין את המחשב בקרוב! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים