עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט ב-1950 ש"ח

Featured Replies

פורסם

המפרט לילד בן 11 למשחקי מחשב, הוא לא גיימר מטורף אז רזולוציות נורמליות והגדרות בינוניות למשחקים יספיקו, אבל כמובן שאם זה יספק יותר אז אשמח לדעת...

יש מסך lg2252tq - 22 אינץ'. אין צורך בעוד ציוד היקפי מלבד מה שמצויין למטה.

האם יש צורך בקירור נוסף?

מעבדי אינטל Pentium E5200, Bus800Mhz, s775, 2MB, DualCore

לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE G31M-ES2L s775 C2D 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, VGA, PCI-E

זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value

דיסקים קשיחים Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II

כרטיסי מסך MSI HD 4670 512MB GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E

צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA

מארזים CoolerMaster Elite 335 Black (No PSU)

ספקי כוח Thermaltake TR2 Power W0070 430W Silent (24pin

המפרט מ-KSP ויוצא 1950 ש"ח? מה דעתכם? המפרט בסדר? יש משהו לא מאוזן?

פורסם

מפרט בסדר גמור, אלא אם חשוב מאוד שקט ויכולות שדרוג למכונה כבדה משמעותית בהמשך.

על 22' לילד בן 11 יתכן וכדאי להשקיע מעט יותר על כרטיס מסך... 9800GT/HD4830 כמינימום לדעתי בסביבות 600 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

כרגע יש לו מחשב בן 6 שנים עם כרטיס מסך משולב שאני אמנע לציין את שמו מרוב בושה... :kopfpatsch: אז כל שידרוג יהיה סופר משמעותי בשבילו בכל מקרה...

השקט קצת חשוב כי זה שני מטר מהראש שלו, אז יש הצעה יותר טובה? אבל ללא חריגה או חריגה משמעותית מהתקציב!

אולי כדאי להוריד מהמעבד ולהוסיף לכ. מסך ומארז? או שזה יצור צוואר בקבוק?

ומה אתה ממליץ על מנת לאפשר שידרוג עתידי? אולי כדאי להשקיע מעט עכשיו על מנת לחסוך לאורך זמן בעתיד?!

פורסם

* במעבד כבר אי אפשר וממש לא כדאי לרדת. זה מעבד מעולה במחיר מצחיק ממש.

* לוח האם יאפשר שדרוג לכל כרטיס מסך בהמשך בלי בעיה אם כי הוא תומך עד 4G. מספק בהחלט לדעתי ומשתלם מאוד.

* זיכרון של 1X2G יספק מעל ומעבר בינתיים וקל לשדרג בהמשך עם סטיק 2G נוסף.

* מארז/ספק אי אפשר לשדרג - רק להחליף.

הם משפיעים לא מעט על שקט (מארז בעיקר) ויכולת שדרוג (ספק בעיקר) וכמעט ולא מתיישנים. השקעה כדאית לדעתי.

עדיין, מדובר במארז סביר בהחלט (אך לא שקט במיוחד) וספק שיחזיק גם מערכת גיימינג בינונית-פלוס בלי בעיה (אבל גם לא שקט).

* נפח איחסון קל לשדרג מצד אחד, מצד שני יחס המחיר לנפח לא משתלם בנפחים קטנים יותר ודיסק נוסף מוסיף חום, רעש והספק למערכת.

מפרט מעט יקר יותר אבל שקט יותר ובעל ספק חזק משמעותית, איכותי ושקט יותר

מעבד:

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤376

לוח אם:

GIGABYTE GA-G31M-S2C ¤274

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 Geforce 9600GT 512MB GDDR3 - RETAIL ¤489

דיסק קשיח:

SAMSUNG ECOGREEN F2 500GB 16MB SATA2 5400 RPM - HD502HI ¤289

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S202B x20 IDE BLACK ¤126

זיכרון:

ADATA GANIMG 2048MB (2048MBX1) DDR2 800 CL5 ¤121

מארז:

ANTEC NSK4400 w/o PSU ¤194

ספק כוח:

ENERMAX TOMAHAWK 405W : ETK405 ¤254

ללא הרכבה

מחיר סופי: ¤2123

להזמנות מעל 3,000 ש"ח - משלוח חינם

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* מארז איכותי יותר ושקט בהרבה. מצד שני פחות מומלץ למערכות כבדות הדורשות קירור רציני (גודל המאוורר הקדמי 80 מ"מ לעומת 120 מ"מ ב-335. צריך להיות מאוורר רועש מאוד כדי לייצר זרימת אוויר משמעותית).

המארז הזול ביותר שעדיין בעל פוטנציאל מסויים גם לשקט וגם לקירור טוב הוא ה-HEC6A19 שיקר רק במעט (ושקט פחות).

הזול ביותר שעומד בשתי המשימות בכבוד הוא ה-SONATA3 במחיר כמעט כפול (אך זכור שזו השקעה לטווח ארוך והוא יחזיק בקלות 2-3 מפרטים לאורך השנים).

* ספק איכותי, משתלם מאוד וחזק מעל ומעבר לנדרש אך כמעט ולא יגביל אותך בשדרוג עתידי (וגם שקט כבונוס). גם כן השקעה מצויינת לטווח ארוך.

* כרטיס מסך מעט חזק יותר שכדאי ל-22'. אם אתה יכול להוסיף 110 ש"ח קח את ה-HD4830 של PALIT במקום. מומלץ.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

לצערי יש לי אילוץ על KSP בת"א...

יש מצב לקבל מפרט משם שאתה חושב שיתאים? ניסיתי להרכיב את מה שבנית שם, אבל זה יוצא לי מעל התקציב.

בכמה ה-4670 נחות מה-9600GT? כלומר, באיזה מקומות זה יבוא לביטוי בעיקר? אם זה ישפיע על לשים GTA על HIGH או MEDIUM אז זה בסדר... (מקווה שאני לא אומר שטויות, למרות שאני בטח כן :lol:).

פורסם

ב-KSP מבחר המארזים/ספקים דל ופחות מתאים לדעתי.

אם אתה מדבר על משחקים ברמה של GTA ולא GTA4 אז ההבדל באמת לא משמעותי.

הנה השוואה מקיפה בכותרים עדכניים בין HD4670, 9600GT ו-9800GT/HD4830 (מיוצגים בקירוב טוב מאוד ע"י ה-8800GT שם):

Tom's Hardware - Benchmark World in Conflict v1.05

במגבלות ובתנאים הנ"ל המפרט הראשוני שלך בסדר גמור אם כי לא מהשקטים.

פורסם
  • מחבר

חחח, התכוונתי ל - 4 מן הסתם... למרות שאני מדור הGTA הראשון...

בכל מקרה קראתי קצת ובאמת עדיף 9600GT.

בכל מקרה, רק מבחינת שקט, מה עדיף ב-KSP? המארז הראשון ששמתי עם מאוורר 120 אחד מאחורה יהיה רועש?

פורסם

GTA4 משחק תובעני במיוחד, גם מהמעבד וגם מכרטיס המסך - ודאי על 22'. היום ילדים בני 11 לא מתפשרים כל כך מהר על גרפיקה (חצי מהפורום פה בני 13-15 לדעתי).

שקול הגדלה של התקציב אלא אם אתה מראש מוכן להתפשר על הגדרות/רזולוציה.

אני אחפש משהו ב-KSP מאוחר יותר - הבחירה המקורית שלך ברמת שקט סבירה. לא יותר.

פורסם
  • מחבר

אני מודע שזה יגביל את החוויה, אבל יש תקציב ויש חוויה, ולצערו של אחי הקטן, החוויה מסופקת על-ידי אבא והוא מוכן להתפשר עליה :smile1:

בכל מקרה, אשמח אם תוכל להסתכל ב-KSP כשיתאפשר ולומר לי מה דעתך.

ושוב, תודה.

פורסם
  • מחבר

עידכון של המפרט.

איך זה?

מעבדי אינטל Pentium E8400, Bus800Mhz, s775, 2MB, DualCore

לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE G31M-ES2L s775 C2D 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, VGA, PCI-E

זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value

דיסקים קשיחים Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II

כרטיסי מסך Zotac 9600GT Synergy 512MB GDDR3 DX10 HDTV DVI PCI-E - זה PCI-E2? כי אם לוחצים על הקישור בKSP אז כתוב שכן, אבל אם עושים COPY PASTE אז זה מה שיוצא....

צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA

מארזים CoolerMaster Elite 335 Black (No PSU)

ספקי כוח Thermaltake TR2 Power W0070 430W Silent (24pin

האם הלוח אם יצור בעיה עם המעבד והכרטיס מסך?

פורסם

* הייתי יורד במעבד לטובת כרטיס מסך.

* אין שום בעיה במפרט

* אין כמעט שום משמעות ל-PCIE 2.0 כאן ממילא.

* שאר המפרט בסדר גמור אם כי לא מהשקטים כפי שכבר ציינתי.

פורסם

יש לך שם טעות - המעבד זה E5200 ולא E8400 (לא היה נכנס לך בתקציב וגם הנתונים הם של E5200)

בכל אופן המפרט נראה בסדר. לא תוכל להוציא יותר מזה מ KSP בתקציב. וכנראה גם לא מחנויות אחרות כי KSP בדר"כ יותר זולים.

הכרטיס מסך הוא PCI-E 2 , וללוח יש חריץ PCI-E , אבל זה שטויות. אין הבדל בביצועים והם תואמים אחד לשני.

פורסם
  • מחבר

חח, לא, זה 8400, פשוט עשיתי הדבקה ושיניתי את השם... אז שאר הפרטים נשארו אותו דבר....

פורסם

אז אני לא מבין איך נכנס לך E8400 בתקציב אם כך.

חוץ מזה אם באמת התכוונת ל E8400 אז כמו ש tmpuser אמר זה די מיותר. עדיף לך לרדת במעבד ולשפר כאטיס מסך.

פורסם
  • מחבר

סליחה, כמובן שלא רשמתי את המחיר המעודכן!!! ברור שזה יקר יותר, אין free lunches!!!

זה יוצא 2567..... נראה לי, אני לא זוכר בדיוק חחח...

בכל מקרה, המחשב הוא לטווח ארוך כי לא נראה לי שיקנו לאח שלי מחשב חדש בשלוש שנים הקרובות ומעלה אחרי זה, אז אולי עדיף תשתית חזקה של מעבד - לוח אם ועליה יהיה ניתן לשפר כ מסך? איך הגישה הזאת? אולי כן עדיף 9600 עכשיו כי זה התקציב עם 8400. כרטיס ב-700 שקל עוד שנה וחצי יראה פחות נורא מאשר מחשב חדש עוד שנתיים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים