עבור לתוכן

בעיה עם port ו firewall

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מקווה שאני בפורום הנכון ואם לא, אבקש לנתב אותי לפורום המתאים לשאלתי הבאה:

יש לי רשת ביתי עם 2 מחשבים. הרשת מחוברת באמצעות router. ב 2 המחשבים מותקן שרת SQL ו 2 השרתים לא מצליחים לתקשר אחד עם השני בשום אופן !

נועצתי עם יודעי דבר בתחום ה SQL ונאמר לי שהסיבה היחידה שהם יכולים להעלות בדעתם היא שיש איזשהו firewall בנתב ו\או במחשבים והם חוסמים את הפורט לו מאזינים 2 השרתים.

שאלתי:

איך אני יכול לדעת אם הנתב שלי מכיל חומת אש ?

איך אני יודע אם האנטיוירוסים שרצים ב 2 המחשבים מכילים חומת אש ?

בהנחה שקיימת חומת אש, איך אני מסדיר איתה שתאפשר לפורט 1433 לקבל ולהוציא מידע (אני מקווה שניסחתי זאת נכון, נושא פורטים לא כ"כ נהיר לי...)

תודה !

פורסם

אתה יכול לבדוק אם הפורט "חסום" ע"י בדיקה פשוטה עם פקודת telnet.

למשל:

telnet <computername> 1433

אם יש מסך ריק זה אומר שהפורט פתוח לתקשורת ואם מתקבלת הודעה שאי אפשר ליצור את התקשורת בפורט המבוקש אז יש בעיה.

לגבי תוכנות אתה בעצמך צריך לדעת מה מותקן לך במחשב.

גם אם לנתב של יש חומת אש היא עדיין תהיה רק בין הWAN לLAN ולא בתוך הLAN שלך.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לבדוק אם הפורט "חסום" ע"י בדיקה פשוטה עם פקודת telnet.

למשל:

telnet <computername> 1433

אם יש מסך ריק זה אומר שהפורט פתוח לתקשורת ואם מתקבלת הודעה שאי אפשר ליצור את התקשורת בפורט המבוקש אז יש בעיה.

לגבי תוכנות אתה בעצמך צריך לדעת מה מותקן לך במחשב.

גם אם לנתב של יש חומת אש היא עדיין תהיה רק בין הWAN לLAN ולא בתוך הLAN שלך.

תודה multicore,

סילקתי את כל האנטיוירוסים בסביבה ושני המחשבים בהם אני עוסק נקיים מאנטיוירוסים. הפעלתי: telnet laptop 1433 וקיבלתי:

connecting to laptop

could not open connection to the host on port 1433

connection failed

אם הראוטר לא חוסם, אין לי אנטיוירוס והרשת תקינה (אין לי שום בעיה לצפות בתיקיות משותפות ב my network places) מדוע אי אפשר ליצור התקשרות שרת לקוח SQL דרך פורט 1433 ?

אגב, הרצתי telnet laptop ללא מס. פורט וקיבלתי את הודעת השגיאה:

could not open connection to the host on port 23 connection failed

ללמדך שהבעיה איננה בפורט הספציפי אלא בכלל בהתקשרות דרך טלנט

פורסם

אין שום צורך לצוטט תגובה מעליך.

האם בזמן הבדיקה בצד השני היתה תוכנה שמאזינה לאותו פורט?

בפורט הדיפולטיבי של telnet כמובן שלא צלחת להתחבר כי אין שום שרות שנותן לך shell של telnet בצד השני.

אני לא אמרתי להיפר מהאנטיוירוס, רק ציינתי לצריך לדעת איך להשתמש בו ולא לקוות שהוא יעשה הכל אוטמטית וכנ"ל לגבי חומת אש.

פורסם
  • מחבר

איזו תוכנה מאזינה ל telnet ? כתבת לי לבדוק התקשרות באמצעות telnet וכך עשיתי. ההתקשרות דרך telnet לא הצליחה אך ישנה תקשורת כלשהי, עובדה שאני יכול לצפות ולהפעיל קבצים של המחשב השכן. מדוע telnet איננה יוצרת תקשורת? איזו תכנה עלי להפעיל שתאזין ל telnet ?

פורסם

אני סביר שוב ומקווה שתבין.

Telnet הוא פרטוקול חיבור ל terminal session אבל מכיוון שהtelnet client של חלונות נותן לך את האפשרות לבחור באיזה פורט tcp/udp אתה מתחבר למכונה המרוחקת זאת גם הדרך הכי פשוטה והמהירה לבדוק אם הפורט לא חסום במכונה שלך והמכונה המארחת וגם שיש יישום שמאזין לפורט במכונה המארחת על מנת ליצור תקשורת.

תחשוב על זה שאם יש לך מכשיר קשר ואתה משדר בערוץ שלא תואם לצד שני אז אף אחד לא ישמע אותך וגם לא יוכל לענות לך.

לכן שאלתי אם במקביל בצד השני הפעלת יישום שמאזין לאותו פרוט רלוונטי כדי לקבל תשובה.

אגב שיתוף קבצים מתבצע באמצעות פרוטוקול שנקרא SMB ו NTB ויש להם פורטים משלהם לעברת נתונים ברשת

פורסם
  • מחבר

ok, נניח שהבנתי.

הפעלתי telnet במארח ומהמחשב שלי שלחתי: telnet xxx 1314

xxx מחליף את מס ה ip. קיבלתי הודעה ש telnet נכשל ביצירת התקשורת עם ה ip הנ"ל. אח"כ שלחתי: telnet xxx ללא מס. פורט ושוב זה נכשל. להזכירך, בצד השני (המחשב שמס. ה ip שלו הוא xxx) היה מחשב שנמצא במודול telnet ואני מניח שלכך התכוונת כשכתבת אודות "האזנה באותו תדר".

בקיצור, פרוטוקול telnet שלי חסום שלא כמו הפרוטוקולים smb ו ntb.

מכיוון שאין לי אנטיוירוס במחשבים והראוטר חוסם זרמים שבאים מחוץ לרשת המקומית, מה יכול לגרום לחסימת התקשורת ברשת המקומית שלי ?

תודה.

פורסם

אני חוזר שוב, telnet הוא פרוטוקל חיבור למסוף. אם המחשב שלך לא מארח הוא לא מארח שום שרות Telnet לא תקבל שום תשובה לכן פורט 23 לא רלוונטי פה בכלל.

אתה עדיין לא כתבת אם במכונה בצד השני רץ שרות של SQL שמאזין לפורט 1314?

פורסם
  • מחבר

אז לא הבנתי... היה בו (במחשב המרוחק) שרת SQL (היו לי איפוא 2 שרתי SQL ב 2 מחשבים) ומכיוון שלא הצלחתי ליצור תקשורת בין שניהם הורדתי את שרת ה SQL המרוחק וונכון לעכשיו אין מי שיאזין שם לתדר 1433. אנסה להתקין "לקוח" SQL (ולא שרת, כפי שזה היה מקודם) ואז אוכל לבדוק זאת. אתה סבור שבגלל שבמחשב המרוחק הותקן שרת ולא לקוח לא היתה תקשורת ?

הערב אנסה להתקין client ואנסה שוב.

תודה

פורסם

צריך להיות מותקן שרת SQL שפועל ומאזין באותו זמן לפורט הזה.

אתה יכול לראות אם הוא מאזין עם פקודת

netstat -nb

כאשר תראה את שם התהליך שלו ומספר הפורט שהוא פתח לתקשורת.

לדוגמא:

TCP  10.0.0.3:35832     38.114.196.10:80    ESTABLISHED   1600
[firefox.exe]

התהליך של פיירפוקס פתח תקשורת בפורט 80 עם הכתבות של של האתר mediafire.

במקביל אתה יכול להשתמש בתוכנה כמו zenmap כדי לסרוק את הפורטים הפתוחים במחשב המרוחק מראש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים