עבור לתוכן

מחפש נייד, 5K, יש שלושה כיוונים אבל מתלבט. פרטים בפנים.

Featured Replies

פורסם

היי חברה,

אממ אז אחרי שנים שלא ביקרתי כאן (ממש בספק אם מישהו זוכר :) ) החלטתי לקפוץ לראות מה הולך עם הקהילה, ועל הדרך להתייעץ איתכם לגבי מחשב נייד חדש שאני מעוניין לקנות (כבר הזדקנתי, ואני לא ממש שולט בחומר המעודכן.) :s05:

התקציב שלי הוא 5000 ש"ח

הצרכים העקריים שלי הם:

• תכנות, עבודה עם צד שרת ומסדי נתונים
  • עריכת תמונה,עריכה גראפית קלה
  • מחשב חזק שיוכל להחזיק שלושה דפדפנים פתוחים + סביבת פיתוח + קליינט מייל (של מוזילה כמובן ) + כל האפליקציות הנחוצות למערכת נקייה ונוחה (חומת אש כבדה במיוחד,אנטיוירוס קליל) וכמובן קצת רוק&רול לאווירה.
  • אממ בקשר לצרכים גראפים, אני בהחלט ישמח אם יהיה ניתן להכניס כרטיס מסך נחמד [= שדווקא כן יריץ לי איזה משחק טוב מדי פעם.
  • למשקל אין משמעות - מבחינתי שזה ירגיש כמו לסחוב קרנף בתיק
  • בקשר למסך, הגודל אין לי מושג - שיהיה סטנדרטי (גדול -> יותר קוד מוצג במסך -> פחות גלגלת -> יותר נוח), ואם אפשרי שהוא לא יהיה מבריק זה יהיה ממש נחמד (אבל שוב, מותרות וממש לא הכרחי.)

דרך אגב אני מודע לעובדה שהצפיות שלי הם הרבה מעבר לתקרת התקציב אבל קיוותי שנוכל לסדר משהו :nixweiss:

עכשיו, משוטטות בקהילות כאן לאחרונה נתקלתי בשלושה מחשבים שדווקא נכנסים לי בתקציב והמפרט נראה מרשים למדי,

האופציה הראשונה והעדפה שלי עד כה היא:

LG - RD510-S.AD35E P8600 2.4GHz

http://ksp.co.il/main.php?now_snif=kspnaharia&uin=7638

האופציה השנייה היא:

Gigabyte W576V 2.4GHz

http://www.skypc.co.il/pl_product~71614~14~0.htm

והאופציה השלישית והאחרונה (ואני לא מאמין שאני אומר את זה) היא מבית היוצר של Acer:

"16 Acer Aspire 6930G 2.0GHz

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2974&CatCode=315

אז כמו שאמרתי אלו בסה"כ האופציות שאני שמתי לב אליהן בטווח מחירים שלי, אם למישהו יש משהו שיתאים יותר בבקשה לשתף אותי :)

ובמידה ואין אז מי מביניהן היא העדיפה?

(בבקשה תגידו שהLG)

בכל אופן אני באמת מקווה שאני אקבל קצת עזרה בהחלטות האלו,

תודה מראש, יהב. :jump:

פורסם

אמממ קודם כל אני מודה לך על התגובה, (יש איזה משהו בהודעות שלי שפשוט אף, אחד לא מגיב כאן)

דבר שני המפרט שהבאת לי לא היה נחות יותר מהמפרטים שהבאתי? אם זה בגלל המסך מט אז שוב אני אומר, מסך מט זה סתם מותרות, אין לי באמת צורך בזה.

אוקי אז בואו נשאר עם מסך מבריק רגיל.

מישהו?????

פורסם

אז ככה בעקרון הלנובו שהוצע לך הוא בעל איכות בנייה טובה יותר וזה מתבטא באיכות החומרים מקלדת וכו' וזה בא הרבה על חשבון מחיר מול תמורה של חומרה...אז כל אחד והעדפותיו אחד מעדיף בתקציב שהוא מעמיד לעצמו לקבל מפרט יותר טוב ופחות חושב על איכות הפלסטיקה ואחד מעדיף מחשב שישרוד נפילה ושכרטיס המסך שלו יהיה חלש יותר..לשיקולך.

בקשר למחשבים שנתת ה LG והגיגהביט חזקים קצת יותר מה ACER וגם יש להם עוד שנת אחריות למרות שהם גם יותר יקרים...אבל אני יותר נוטה לכיוון שניהם...לדעתי תחליט מבינהם מה עדיף לך יותר..הם בערך באותה הרמה, לי יש גיגהביט מהדגם הקודם W566N ואני די מרוצה ממנו ואני קורע אותו - אם בסוף תחליט ללכת עליו הייתי ממליץ לך להסתכל עליו ב KSP גם כי הוא זול בכ-100 ש"ח שם וגם כי שם אתה תקבל עליו אחריות יבואן ולא אחריות של סקי פי סי.

בהצלחה!

פורסם

תבדוק את זה:

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-d630-t8100-nvd.htm

מבצע משתלםת סדרה עיסקית, מסך מט, רזולוציה גבוהה יחסית(שורת קוד יותר רחבה),כרטיס מסך NVIDIA Quadro, אחריות 3 שנים.

פורסם

אם משחקים זו לא המטרה העיקרית אלא משהו מהצד, אתה לא בכיוון הנכון לדעתי. מפרט זה לא הכל ושתי האופציות שהועלו כאן (SL500 ובמיוחד ה-D630) נותנות גם מסך מט וגם איכות טובה יותר. כרטיסי המסך בסיסיים יותר ומתאימים לגיימינג אקראי. ה-D630 ברמה עסקית, עם מעבד חזק יותר וגם מגיע עם שלוש שנות אחריות (את ה-SL500 אפשר לשדרג). עם זאת, החסרון הוא שמדובר בכרטיס מסך מהסדרה הבעייתית של Nvidia.

אם מה שאתה רוצה זה את כרטיס המסך החזק ביותר במחיר אז המחשבים שנתת זה בדיוק האופציות האפשריות.

• בקשר למסך, הגודל אין לי מושג - שיהיה סטנדרטי (גדול -> יותר קוד מוצג במסך -> פחות גלגלת -> יותר נוח), ואם אפשרי שהוא לא יהיה מבריק זה יהיה ממש נחמד (אבל שוב, מותרות וממש לא הכרחי.)

יותר טקסט מוצג במסך לא קשור לגודלו אלא לרזולוציה. המחשבים שנתת כולם ברזולוציה נמוכה יחסית, דווקא ה-D630 ב-14.1 עם רזולוציה של WXGA+ יתן לך יותר שטח מסך. ה-SL500 נותן רזולוציה אפילו יותר גבוהה מזה (כדאי לך לברר שהיא לא גבוהה מידי בשבילך, לדעתי זו רזולוציה נוחה למסך 15.4" אבל יש כאלו שקשה להם איתה).

פורסם

אוקי נראה לי שהבנתי,

אבל איך זה מסתדר עם העובדה שבמפרטים שאני הבאתי יש 4GB זיכרון RAM, מעבד גבוהה יותר (ונדמה לי גם מסדרה טובה יותר P8600)

והרבה יותר מקום בדיסק הקשיח?

איך אפשר לאמר שה-Latitude D630 T81 יותר חזק ומתאים לצרכים שלי מהLG - RD510-S.AD35E P8600?

הרי שמחשב לצרכים כמו שלי צריך כוח עיבוד חזק ומהיר יותר (מעבד), וכמה שיותר זיכרון, אז איך מחשב עם פחות זיכרון ומעבד פחות טוב יכול להיות יותר טוב?

(שוב פעם אני אגיד, הידע שלי הוא גבולי לחלוטין לגבי חומרה בתקופה המודרנית [= ולכן חשוב שלא תראי את זה בצורת וויכוח אלה בצורה שכתבתי, שאלה.)

אני באמת אשמח להסבר בנושא.

ובקשר למסך, אמממ בואו נעזוב את המסך המט.

ד"א ח"ח (חן חן וחיזוק חיובי) על ההסבר בעניין המסך ורזולוציה, מאוד עזר ויעזור לי בהמשך.

פורסם

איך אפשר לאמר שה-Latitude D630 T81 יותר חזק ומתאים לצרכים שלי מהLG - RD510-S.AD35E P8600?

הרי שמחשב לצרכים כמו שלי צריך כוח עיבוד חזק ומהיר יותר (מעבד), וכמה שיותר זיכרון, אז איך מחשב עם פחות זיכרון ומעבד פחות טוב יכול להיות יותר טוב?

לא ניסיתי לומר שה-D630 חזק מה-RD510. כוונתי היתה שהוא חזק מה-SL500.

הנקודה שלי היתה שמפרט חזק יותר אינו בהכרח הקריטריון החשוב ביותר בבחירה ושישנם גם שיקולים אחרים. כן, ה-RD510 חזק יותר, אין בזה ספק אבל ה-D630 חזק מספיק וההפרש בהחלט שווה (לדעתי) את היתרונות האחרים שאתה מקבל. אגב, דברים כמו זכרון ודיסק קשיח פחות מהותיים בבחירה של מחשב לדעתי שכן הם ניתנים לשדרוג בקלות ובמחיר נמוך יחסית עם הקניה או בעתיד. מעבד, מסך וכרטיס מסך קשה יותר או בלתי אפשרי לשדרג ואיכות בניה לחלוטין לא ניתנת לשינוי.

מחשב יכול להיות "טוב יותר" בכמה מישורים. המחשבים שנותנים מפרט חלש יותר נותנים יותר בתחומים אחרים ואתה צריך לחשוב מה יותר "טוב" בשבילך ובאילו אלמנטים להשקיע את התקציב. להבנתי, משחקים אינם בעדיפות עליונה או חלק משמעותי מהשימוש ולכן אני לא רואה סיבה להשקיע את הכסף בכרטיס מסך חזק במיוחד. המחשבים שהועלו כאן עונים על הרבה מהדברים שציינת ונותנים גם איכות טובה ולכן הם אולי מהווים השקעה יותר חכמה של התקציב.

כפי שאמרתי, אם אתה מחליט שמה שחשוב לך זה בעיקר מפרט חזק ככל האפשר ולא דברים אחרים כמו ניידות, מסך ברזולוציה גבוהה, איכות ואחריות אז המחשבים שציינת יתאימו. לחילופין אפשר גם למצוא מחשבים דומים עם מפרט דומה במעבד אבל ללא כרטיס מסך חזק כלכך. זו שאלה של מהו סדר העדיפויות שלך.

פורסם

על מה מדובר כשאת אומרת איכות?עמידות הפלסטיקה?עמידות הרכבים האלקטרונים? תגדירי איכות?

"לחילופין אפשר גם למצוא מחשבים דומים עם מפרט דומה במעבד אבל ללא כרטיס מסך חזק כלכך. זו שאלה של מהו סדר העדיפויות שלך."

אם אפשר למצוא מחשבים דומים עם מפרט דומה \ יותר טוב, ללא כרטיס מסך חזק כל כך זה יהיה נפלא. אבל העניין הוא שאני לא חושב שאפשר למצוא משהו עם מפרט יותר מתקדם ממה שהבאתי בתקציב המדובר! או שאני טועה (טעות מתוקה) ותוכלי לכוון אותי למחשב ההוא.

פורסם

לא אמרתי מפרט יותר מתקדם, אמרתי בפירוש מפרט דומה. אפשר למצוא גם כמה מחשבים עם מעבדים חזקים יותר בתקציב אבל אני לא רואה סיבה לשים על זה דגש ספציפית, מעבד כמו ה-P8600 מספיק ל-99% מהאנשים. כרטיס מסך נפרד חזק כלכך אינו רק יתרון. הוא מקצר את חיי הסוללה ומייצר חום ולכן אם אין לך צורך בו עדיף לך לקנות משהו עם כרטיס מסך חלש יותר. תשקול מהם הצרכים שלך ותחליט אם אתה רוצה/ צריך את זה ואם זה משתלם לך.

אני אבהיר את זה - המפרט של ה- RD510 או של ה-W576V הוא מהחזקים שניתן להשיג בתקציב. כל התייחסות שלי לאופציות אחרות אינה נובעת מהעובדה שהן נותנות מפרט חזק יותר אלא מהצרכים האחרים שהן משרתות. אתה ממשיך להתמקד בעיקר בנושא המפרט אז כנראה שזה הגורם החשוב לך ביותר ושה-RD510/ W576V מתאים.

כשאני אומרת איכות אני מתכוונת לאיכות בניה. עד כמה חזקים החומרים ממנו המחשב עשוי, מהי רמת המקלדת וה-Touchpad, הצירים של המסך, כמה הוא עמיד לנפילות ומכות, כמה חזקות משענות הידיים, מהי רמת הגימור של הכפתורים ושל המחשב בכלליות וכו'.

פורסם

אני גם מצטרף להמלצה על הדל D630 למחשב הזה יש היסטוריה ארוכה של אמינות.אמנם הוא אפור ומשעמם אבל לעבודה אמיתית זה המחשב.

אתה יכול למצוא אותו עם מעבדים עד T9300 וזיכרון 4GB.אפשרות שידרוג נחמדה היא כונן SSD שאם אין לך בעיה עם כסף יכול לשפר ביצועים משמעותית.

עוד דבר שכדאי לשים לב אליו - הדל מגיע עם D-BAY ז"א שהכונן האופטי ניתן לשליפה ואפשר לשים במקומו עוד בטריה (6-8 שע' בסה"כ,בדוק!) או אפילו כונן קשיח נוסף (- דבר שלחלק מהלקוחות שלי עשה את היום.)

לגבי LG ASUS וכאלה - אין על מה לדבר בלי שלוש שנים אחריות אמיתית אחרת התקלה הכי קטנה ותגיד שלום לאלפי השקלים שהשקעת.

בנושא האמינות - חוץ ממה שכבר הוזכר למעלה, החלק הכי בעייתי בתקלות מחשבים הוא לוח האם.לטרנזיסטורים שעל הלוח יש אורך חיים ואם הם לא באיכות טובה

הלוח האם ימות ואפילו לא תדע למה. בלי שום קשר לזה כדאי לקנות מחשב שהחלפים שלו זמינים למקרה שהאחריות פגה או שקרה פגם חיצוני למחשב שאז האחריות לא מכסה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים