עבור לתוכן

מעסיק שמשלם משכורות מהטיפים בניגוד לחוק, איך מתלוננים? איך מוכיחים?פרטים בפנים.

Featured Replies

פורסם

אם הוא לא רושם את הטיפ כהכנסה של העסק יש פה העלמת מס.

• תגובות 62
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אם הוא לא רושם את הטיפ כהכנסה של העסק יש פה העלמת מס.

אמת ויציב,לאחר בירור עם "קו לעובד" עלתה היום המסקנה הבאה:

יש רק דרך אחת השהוא יכול לעשות את מה שהוא עושה לי - שני תנאים:

*להכניס את הטיפים שלי לקופה ולשלם עליהם מס הכנסה כמו כל הכנסה אחרת שלו.

*להסכים איתי מראש על צורת העבודה הזו.

הוא בפירוש גונב את מס הכנסה בכך שהוא לא מספר להם על ההכנסה הזו של הטיפים (וזו בהחלט הכנסה).

פורסם

למה? הוא יכול להגיד שזה הטיפים שלך, על טיפים כמובן שהוא לא צריך לשלם מס הכנסה כי הם כמובן לא קשורים אליו בכלל - אתה מקבל אותם ישירות.

ואז העבירה שלו היא "רק" שהוא משלם לך פחות משכר מינימום, כלומר מוציא לך תלוש משכורת על מינימום אבל בפועל משלם לך פחות (ההפרש בין הטיפים לתלוש) - וזאת הלנת שכר אבל לא העלמת מס.

פורסם

דיווח כוזב למס הכנסה על משכורות שהמעביד משלם (=הוצאה מוכרת), מהווה עבירת מס. לדעתי העלמת מס עונה להגדרה.

פורסם
  • מחבר

למה? הוא יכול להגיד שזה הטיפים שלך, על טיפים כמובן שהוא לא צריך לשלם מס הכנסה כי הם כמובן לא קשורים אליו בכלל - אתה מקבל אותם ישירות.

ואז העבירה שלו היא "רק" שהוא משלם לך פחות משכר מינימום, כלומר מוציא לך תלוש משכורת על מינימום אבל בפועל משלם לך פחות (ההפרש בין הטיפים לתלוש) - וזאת הלנת שכר אבל לא העלמת מס.

*במידה ואלו הטיפים שלי והם לא קושרים אליו בכלל - עליו לשלם לי 22 ש"ח לשעה בלי שום קשר לטיפים. מה שלא קורה בעצם.

*במידה ואלו לא הטיפים שלי והוא לוקח עליהם בעלות (מה שקורה בפועל) מחובתו (ע"פ חוקי מס הכנסה) לדווח עליהם (לתקתק אותם בקופה בעצם), מה שגם - לא קורה בפועל.

השאלה היא בשורה התחתונה אם זו עבירה נגדי, או נגד מס הכנסה? או שניהם גם יחד?.

פורסם

הוא יכול להגיד,אבל הבחור פה אם הוא יתלונן מין הסתם יספר להם בידיוק איך הוא עובד ולא תהיה להם יותר מידי בעיה לעלות על זה לבדם...

פורסם

*במידה ואלו הטיפים שלי והם לא קושרים אליו בכלל - עליו לשלם לי 22 ש"ח לשעה בלי שום קשר לטיפים. מה שלא קורה בעצם.

*במידה ואלו לא הטיפים שלי והוא לוקח עליהם בעלות (מה שקורה בפועל) מחובתו (ע"פ חוקי מס הכנסה) לדווח עליהם (לתקתק אותם בקופה בעצם), מה שגם - לא קורה בפועל.

השאלה היא בשורה התחתונה אם זו עבירה נגדי, או נגד מס הכנסה? או שניהם גם יחד?.

אני לא מבין יותר מדי בדברים האלה, אבל לפי איך שזה נשמע העבירה היא או נגדך או נגד מס הכנסה. (הוא אשם בלפחות אחת מהעבירות)

במקרה כזה המעסיק בטח יעדיף שהעבירה תהיה נגדך ולא נגד מס הכנסה כי אז באמת הלך עליו, מה שאומר שהרווחת.

אבל שוב פעם, אני לא מבין בזה יותר מדי :-\

אולי תוכלו לסגור את זה ביניכם בצורה יפה?

כמה זמן אתה עובד במקום? אם הוא יפטר אותך הוא יצטרך לשלם לך פיצויים (משכורת ממוצעת של חודש על כל שנה שעבדת במקום).

אם הפיצוי יהיה גבוה, אז או שתרוויח את הפיצוי, או שהוא לא ירצה לפטר אותך ואז תוכלו לדבר על העניין של הטיפים והמשכורת (לדרוש לעשות הפרדה, משכורת הוא משלם - והטיפים בלי קשר אליו)

פורסם

המעסיק שלו לא מעלים הכנסה, מבחינת החוק הוא "פשוט" לא משלם לו אפילו שכר מינימום.

זה חמור (במיוחד אם מתייחסים לזה בתור "לוקח לו את הטיפים"), אבל אין לזה קשר להעלמת הכנסה...

אם הוא לוקח את הטיפים לעצמו ולא מוציא להם חשבונית מע"מ ו/או קבלה עבור הלקוח - כן, הוא מעלים מס.

כעקרון גם מלצר שמשלשל לכיסו טיפ בלי לדווח לאף אחד זה סוג של העלמת מס - בערך ברמה של מורה פרטי שלא מדווח למס הכנסה. אבל אני חושב שמקרים כאלה(כמו של הטיפ) לא מעניינים את מס הכנסה כ"כ. לפחות לא באותה רמה שמעסיק מעלים מס.

ואגב, לא מדובר באי תשלום מס הכנסה במקרה של הטיפ(כשמדובר בעסק), אלא בהעלמת מע"מ - שהעבירה הזאת כרוכה במאסר בפועל גם. העסק מקבל כסף, מכניס אותו לקופה הקטנה או הגדולה של העסק, בלי לגבות עליו ולהפריש עליו לרשות המסים מע"מ.

תראו, העסק היום מאוד פשוט - לפחות עד שדה ליברמן יכנס לממשלה(שדורש שהמכס יועבר למשרד לבטחון פנים, שזה השטות הכי גדולה שיכולה להיות) - כי כשביבי היה שר אוצר הוא הקים את רשות המיסים שאחראית לגביית כל המיסים בישראל(מס הכנסה, מע"מ מכס וכיוב') ובכך גם הביא להתייעלות בתחום וגם לאפשרות ללבחון את אי תשלומי/תשלומי המיסים של אנשים/עסקים תחת קורת גג אחת ולבדוק העלמות מס הכנסה, מע"מ ומכס ביחד.

פורסם

כעקרון גם מלצר שמשלשל לכיסו טיפ בלי לדווח לאף אחד זה סוג של העלמת מס

אני בספק.

מדובר בטיפ = מתנה.

זה כמו שאני אלך למישהו ברחוב, אגיד לו שחסר לי שקל בשביל אוטובוס לבאר שבע, הוא יתן לי, ואז תגיד שהעלמתי מס על השקל הזה.

פורסם

לא, כי השקל הזה הוא לא שכר. הטיפ הוא כן חלק מהשכר, והוא לא סתם "מתנה". מבחינה טכנית, מלצר שמשלשל את הטיפ לכיס הוא "מעלים מס". מצד שני, אף אחד לא ירדוף אחריו (חוץ מבעל העסק), וגם כנראה הוא גם ככה יהיה מתחת למדרגת המס.

פורסם

עמרי, שוב, המקרה פה הוא שהאדם מקבל רק חלק מהמשכורת באופן ישיר מהמעביד, בעוד שבסוף החודש מדווח כאילו המעביד שילם את השכר במלואו. זאת העלמת מס ואתה יכול להמשיך להתחכם עד מחר.

פורסם

אם הלקוח לא קיבל חשבונית על הטיפ הוא מעלים מע"מ. זו העבירה המתבצעת פה, לא העובדה שהוא לא משלם שכר מינימום מלא

פורסם

זה גם. הרי הוא אומר שהוא משלם שכר מלא, והוא לא. על סמך המידע השגוי הזה הוא גם מקבל החזרים מהמדינה.

פורסם

אם הוא מקבל את השכר בתלוש שמופרש כל מה שהוא זכאי לו בחוק, עם שכר מעל למינימום שמתאים לכמות השעות שהוא עבד, אין כאן שום עברת עבודה.

פורסם

אם הוא מקבל בחודש אלף שקל. 500 מתוך האלף מגיעים מטיפים שהמעסיק לא רושם בשום מקום ו500 נוספים מגיעים מהמעסיק עצמו. בתלוש החודשי ירשם שהמעסיק שילם לעובד אלף שקל, למרות שהוא שילם לו רק 500 שקלים. זוהי העלמת מס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים