עבור לתוכן

איך המפרט הזה?? תקציב 3K-+ המחשב מיועד למשחקים וסרטים

Featured Replies

פורסם

חיסול מלאי לפני שהכרטיס נהיה ישן מדי.

היה את אותו הדבר עם איזה כפול ליבה של נוידיה לפני כמה חודשים(GX2 או משהו אם אני לא טועה).

פורסם
  • מחבר

דווקא המפרט הראשוני לא רע בכלל, אם כי 1G ל-HD4850 זה מיותר לחלוטין, במיוחד כשיש את ה-GTX260-SP192 במחיר כל כך נמוך כיום.

צריך לזכור שלמסך 19' גם ה-HD4850 ובוודאי ה-GTX260 הם אוברקיל רציני אך מצד שני על CRT אפשר לשחק בכל רזולוציה שרוצים בלי מגבלה או אובדן איכות... עם המחיר של ה-GTX260 הזה קשה לא לקחת אותו, למרות היותו אוברקיל. הוא לא רק חזק יותר מה-HD4850 אלא גם ידע לנצל את הזיכרון הגדול יותר שלו ולכן גם ישרוד זמן ארוך יותר.

עם זאת, כדי להכניס כרטיס מסך של 900 ש"ח בתקציב שלך תאלץ להתפשר מעט בנפח האחסון ורמת השקט.

הנה הצעה ראשונית כמעט ללא פשרות:

מעבד:

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤374

לוח אם:

ASUS P5KPL-CM ¤295

כרטיס מסך:

INNOVISION PCI-EX 2.0 GeForce GTX260 SP192 CORE 896MB GDDR3 - RETAIL ¤897

דיסק קשיח:

SAMSUNG 640GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD642JJ ¤349

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤129

זיכרון:

G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT ¤259

מארז:

ANTEC SONATA III w/o PSU ¤380

ספק כוח:

ENERMAX TOMAHAWK 405W : ETK405 ¤254

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤3012

להזמנות מעל 3,000 ש"ח - משלוח חינם

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* הבדל הביצועים בין ה-E7400 ל-E5200 בגיימינג לא גדול ולא מצדיק את הפשרות במפרט שלמעלה.

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core2duo-e7300-pdc-e5200_6.html#sect0

* כנ"ל לגבי לוח האם, אם כי ה-E5200 הוא OCר מעולה וכדאי אולי היה לקחת לוח P31 שיאפשר OC בהמשך אם המעבד יגביל.

* הסונטה מארז שקט בהחלט והשימוש במאווררי 120 מ"מ מאפשר לקחת מאווררים חזקים ושקטים.

קודם כל תודה רבה על היחס וההשקעה עכשיו יש לי כמה שאלות שלא כל כך הבנתי לגבי המעבד והלוח אם מז"א שהוא יהיה בעתיד oc זה בעצם ללחוץ את המעבד עד מעבר ליכולת שלו עד שהוא נשרף לפי מה שאני הבנתי ואם זה באמת מה שזה עושה איך זה קשור ללוח אם ,ובקשר למאוורר אמרת שהמארז מאפשר לשים מאווררים חזקים ושקטים למה התכוונת שמה ששמת במפרט הזה הם לא חזקים ושקטים ? ואני יעדכן אתכם בקשר למסך כי ביררת עם חבר ויש לו מסך lcd 19 אינץ' בבית ואולי אני יקח אותו ממנו אבל אני לא יודע מה בידיוק הדגם .

ועוד שאלה אחרונה כמה אני יצטרך עוד להשקיע כדי שרמת השקט תיהיה יותר גבוהה אני לא מדבר על משהו מטורף פשוט שאני יוכל לישון איתו בחדר המחשב הנוכח שלי ממש מרעיש כמו מנוע של מוסטנג

ממש תודה רבה על היחס וההשקעה מכולם אתם תותחים כל הכבוד לכם באמת !!

פורסם

להבא, אנא נסה להפריד קצת בין המשפטים...

קודם כל תודה רבה על היחס וההשקעה עכשיו יש לי כמה שאלות שלא כל כך הבנתי לגבי המעבד והלוח אם מז"א שהוא יהיה בעתיד oc זה בעצם ללחוץ את המעבד עד מעבר ליכולת שלו עד שהוא נשרף לפי מה שאני הבנתי ואם זה באמת מה שזה עושה איך זה קשור ללוח אם

קרא פה. לא מומלץ למי שלא מתעסק בעצמו בחומרה.

,ובקשר למאוורר אמרת שהמארז מאפשר לשים מאווררים חזקים ושקטים למה התכוונת שמה ששמת במפרט הזה הם לא חזקים ושקטים ?

המארז איכותי ושקט מאוד וכולל מאוורר אחד מאחור עם 3 מהירויות. על LOW הוא חרישי אך דוחף מעט אוויר. על MID הוא כבר נשמע ורמת האיוורור סבירה. על HIGH הוא כבר רועש מאוד. יתרונו של המארז הוא ברמת השקט הגבוהה שלו והשימוש בשני מאווררי 120 מ"מ (רק אחד כלול במחיר) במקום 92 או 80 מ"מ - הם דוחפים יותר אויר ברמת רעש פחותה בהרבה.

ואני יעדכן אתכם בקשר למסך כי ביררת עם חבר ויש לו מסך lcd 19 אינץ' בבית ואולי אני יקח אותו ממנו אבל אני לא יודע מה בידיוק הדגם .

על LCD 19 אינטש כבר קשה בהרבה להצדיק כאן GTX260 כי בניגוד ל-CRT, ה-LCD מוגבל לרזולוציה מקסימלית של 1280X1024 ושם אין כמעט הבדל ביצועים מורגש בין GTX260 לבין HD4830 או 9800GT שעולים פחות מ~600 ש"ח.

ועוד שאלה אחרונה כמה אני יצטרך עוד להשקיע כדי שרמת השקט תיהיה יותר גבוהה אני לא מדבר על משהו מטורף פשוט שאני יוכל לישון איתו בחדר המחשב

הנוכח שלי ממש מרעיש כמו מנוע של מוסטנג

גם ללא שינוי מדובר בהחלט במפרט ברמת שקט טובה בהחלט. ניתן להחליף את המאורר הקיים בשני מאווררי S-FLEX 800RPM ולקחת דיסק SAMSUNG F1 או WD GP EADS במקום מה שבמפרט (אם כי גם הוא סביר בהחלט). קירור שקט למעבד יעלה כ~150 ש"ח (KAMA CROSS למשל) אבל לא הכרחי למעבד הנ"ל. תמיד אפשר להוסיף בהמשך אם יהיה צורך.

ממש תודה רבה על היחס וההשקעה מכולם אתם תותחים כל הכבוד לכם באמת !!

פורסם
  • מחבר

אוקיי חברה תודה רבה נראה לי שאני ילך על המפרט של טמפסור אבל עדין יש לי שאלה אחת שמציקה לי נראה לכם שבקרוב ימאו המון כרטיסי מסך חדשים כמו שאחד הכותבים רשם פה אולי כדי לחכות קצת עם הקניה ואז היא תיהיה הרבה יותר משתלמת ??

תודה רבה על העזרה !!

פורסם

אוקיי חברה תודה רבה נראה לי שאני ילך על המפרט של טמפסור אבל עדין יש לי שאלה אחת שמציקה לי נראה לכם שבקרוב ימאו המון כרטיסי מסך חדשים כמו שאחד הכותבים רשם פה אולי כדי לחכות קצת עם הקניה ואז היא תיהיה הרבה יותר משתלמת ??

תודה רבה על העזרה !!

אתה יכול גם להמשיך לחכות לנצח, תמיד יהיו חידושים... אבל לבינתיים ה GTX 260 הוא ממש משתלם וכדאי ללכת עליו.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול גם להמשיך לחכות לנצח, תמיד יהיו חידושים... אבל לבינתיים ה GTX 260 הוא ממש משתלם וכדאי ללכת עליו.

זה ברור לי אבל אם החידושים ממש קרובים ליציאה אם אני יקנה עכשיו את המחשב ועוד שבועיים אני יוכל לקנות את אותו המחשב בחצי מחיר אז אולי כדאי לחכות קצת

פורסם

^

אין חיה כזו...

מקסימום ירדו קצת המחירים של כרטיס מסך או מעבד.

אין ירידות מחיר כאלה בטווח זמן כל כך קצר.

פורסם
  • מחבר

טמפסור ממש תודה רבה על הכל נראה לי שאני ילך על המפרט שלך הוא נראה לי הכי טוב מבין מה שהציעו פה אבל חבר שלי עכשיו הלחיץ אותי ואמר שיכול להיות שהספק לא יספיק יש משהו בדבריו ??

ועוד דבר אחד שכחת לשים כרטיס קול במפרט שלך

תודה רבה

פורסם

הספק אמנם לא משאיר הרבה מאוד ספייר אבל יחזיק בלי בעיה.

כרטיס הקול מובנה בלוח האם.

פורסם
  • מחבר

אה אוקיי תודה רבה על הכל מחר בעז"ה אני ילך עם המפרט הזה לכמה מקומות לבדוק הצעות תודה רבה לכל העוזרים !! אתם פשוט תותחים כולם עזרתם לי מאוד תודה רבה !!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים