עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנטית, מסך 13.3" בסביבות 4,500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש מחשב נייד לחברה שלי. היא סטודנטית שלומדת 5 ימים בשבוע כמעט כל היום ולכן חשוב שהנייד יהיה קל. לכל היותר 2 ק"ג.

חשבנו על מסכי 12.1-13.3, סוללה של 6 תאים, זכרון 2 גיגה, גודל הרדיסק פחות משנה אך רצוי שיהיה במהירות 7200RPM.. ובנוסף כל הדברים הרגילים (צורב, Buletooth,WiFi).

ראיתי את 2 הדגמים האלו -

http://www.lenovo-israel.co.il/Product.asp?Pid=2738-52G&Cat2Cat1ID=8&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE

או

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1310-t5870.htm

מה אתם אומרים? יש המלצות נוספות? ואשמח לשמוע גם חוו"ד כללית של אנשים שיש להם את אחד המחשבים..

בנוסף ראיתי גם את הנייד הזה, http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2459&CatCode=315

לכאורה נראית עסקה טובה, מסך 12.1, שוקל רק 1.9 ק"ג, סוללת 8 תאים וכל זה במחיר סביר - 3990 ש"ח. אבל החברה (MSI) קצת מפחידה אותי..

פורסם

מהם השימושים במחשב?

פורסם

יש לי את ה- MSI PR200 (ואני מוכר אותו כרגע בטריידזון) ואני יכול להגיד לך שאין לך מה לחשוש, זה מחשב שנותן תמורה מעולה ביחס למחיר.

פורסם

אם ככה למה אתה מוכר אותו?

פורסם
  • מחבר

מהם השימושים במחשב?

סטודנטית.. אינטרנט, אופיס, סרטים מוסיקה. אבל חשוב לנו שיהיה מחשב טוב ועמיד לאורך זמן.. סוללה חזקה ושיהיה עד 2 קילו, רצוי פחות.

אשמח לקבל גם המלצות ל 12.1 שעונה לדרישות..

פורסם

מה הצורך בHD של 7200?

הפרש הביצועים הוא מינימלי, ולא בהכרח שווה את תוספת החשמל והחום שהמחשב יפלוט... (במיוחד לא שווה את הפרש המחירים)

דרך אגב, אין לך מה לפחד מMSI... אתה צריך לפחד מIVORY, שהם נותנים את האחריות :D

והMSI הוא רק שנתיים אחריות ולא 3 כמו ההצעות האחרות. (למרות שאפשר לשדרג לעוד שנה, אבל לא יודע מה הטעם שם)

פורסם

ה-SL300 שציינת הוא אפשרות טובה ב-13.3", האיכות מעל לממוצע ויש לו גם trackpoint וחיי סוללה טובים יחסית. הלינק הספציפי מציין אחריות לשלוש שנים. יש סיכוי טוב שמדובר כאן באחריות שהיא לפחות בחלקה של היבואן ולא אחריות רשמית של IBM ישראל, לחילופין אולי מדובר בשאריות מהתקופה הקצרה בה המחשבים הללו נמכרו עם אחריות שלוש שנים כסטנדרט. מומלץ לברר שכן האתר האתר עצמו הציג בעבר לא מעט אי דיוקים. אם אכן מדובר בשלוש שנות אחריות זה דיל טוב.

ה-Vostro 1310 גם הוא מחשב נחמד מאד, האיכות מעל לממוצע ויש לו מסך מט. הוא מגיע עם שלוש שנות אחריות כסטנדרט ואפשר אפילו לשדרג לחמש במחיר נמוך שזה דבר חריג למדי.

אני הייתי מעדיפה את המחשבים הללו על פני ה-PR201 בגלל איכות הבניה והאחריות (הציפיה שלי היא גם שחיי הסוללה יהיו פחות טובים ב-PR201 בהתבסס על הממוצע במחשבי MSI מסוג זה. יתכן שמדובר במקרה חריג כמובן, אני לא יודעת. אולי מישהו שיש לו את המחשב כמו Jay K יכול להתייחס לנושא) ואצל ה-Vostro גם מסך מט הוא יתרון משמעותי, מצד שני ה-PR201 קצת יותר קל ויאפשר גם שילוב סוללה מורחבת ביתר קלות.

יש גם את ה-HP 2230s ב-12.1", איכות הבניה אינה ברמה חצי עסקית למרות שהמחשב משדר עסקיות באופן עקרוני כך שאין לו יתרון על ה-MSI בתחום הזה. מצד שני המקלדת טובה והוא קל. הדגם גם קיים עם מסך מט אז יש סיכוי שניתן להשיג את זה. החסרון הוא באחריות לשנה בלבד (אבל לא של אייבורי, לשיקולך).

אישית הייתי הולכת על ה-Vostro 1310. איזון טוב של תכונות לעומת מחיר (והוא גם אחד היחידים שיציע דיסק של 7200rpm בתקציב).

פורסם

אם ככה למה אתה מוכר אותו?

כי הצרכים שלי השתנו - אני עובר לנטבוק (ואולי אף עוזב את העולם הנייד). אם יש בשאלה רמיזה לאי תקינות או אי שביעות רצון - זה פשוט לא נכון.

לגבי מה ש- tgolin כתבה: לא התנסיתי עם הניידים האחרים כך שקשה לי להשוות. כל מה שאני יכול להגיד זה שאני מרוצה מאיכות הבנייה. כל אחד והסטנדרטים שלו, יכול מאוד להיות שאיכות בנייה שנראית לי משביעת רצון תהיה פתטית בעיניי אדם אחר. את האחריות לא הייתי צריך לממש (0 בעיות/תקלות חומרה), אבל אני לא רואה בעיות בנושא זה במידה וצריך לממשה וזאת למרות המוניטין הרע שיש לאייבורי (זו גם הסיבה שהחלטתי לקנות מלכתחילה). לגבי עניין הסוללה - סוללת ה- 8 תאים נתנה לי 4 שעות וכיום היא ירדה ל- 3 שעות. מדובר במצב של חסכון שיא כמובן. יכול להיות שזה אחרת ב- PR201 ויכול להיות שזה בדיוק אותו דבר, איני יודע. את המשקל קל להשוות, בין הקלים ביותר אם לא הקל שבהם, וזה עוד אחד הדברים ששיחקו מבחינתי תפקיד מרכזי בבחירה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים