עבור לתוכן

מחשב לסטודנטית שימוש משרדי רגיל עד 2500 ללא מסך ו/או צ.היקפי

Featured Replies

פורסם

מבקש מפרט למחשב הנ"ל. אותה סטודנטית צריכה את המחשב לשימושים כלליים, אינטרנט וסרטים וכאלה, וגם מאטלב. עכשיו, היא לא מריצה דברים מסובכים מדי, היא יכולה לחכות כמה דקות עד שהמחשב יסיים סימולציה, זה בסדר גמור אם ייקח לו 3 דקות במקום 1, אבל בכל זאת, עדיף מעבד חזק בתחום התקציב, ועדיף 4 ג'יגה זכרון כדי להפעיל עוד דברים בזמן שמטלב רץ

תודה! :D

עריכה: הורדתי את המטלב מהנושא של ההודעה כי זה באמת לא החלק החשוב

פורסם

מעבד:

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤374

לוח אם:

GIGABYTE GA-73PVM-S2H ¤395

דיסק קשיח:

SAMSUNG ECOGREEN F2 500GB 16MB SATA2 5400 RPM - HD502HI ¤299

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤131

זיכרון:

G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1000 CL5-5-5-15 - F2-8000CL5D-4GBPQ ¤296

מארז:

ANTEC NSK4480B II + 380W EARTHWATS PSU ¤475

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤2045

להזמנות מעל 3,000 ש"ח - משלוח חינם

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

מפרט שקט, אמין וחזק יחסית.

ניתן בתקציב לשדרג מעבד ל7300 אך הפרש הביצועים לא מצדיק את הפרש המחירים.

פורסם

.

פורסם
  • מחבר

זריזי,

תודה אבל יש עוד 500 שקל לתקציב, אני חושב שעדיף מעבד חזק יותר, ובמקביל, המארז+ספק נראה לי קצת יקר, יש טובים בפחות, לא?

סליחה על הבורות. מה זה מה זה מאטלב..........? :-\ :s05:

זו תוכנה מאוד כבדה (תלוי בשימוש כמובן) להרצת חישובים מתמטיים מסובכים. תוכנה שיודעת לעשות כמעט הכל, יש לה שפת תכנות משלה.
פורסם

MATLAB = matrix laboratory

תוכנה שבמקור כוונה לחישובי מטריצות והפכה לסטנדרט להרבה תחומים בהנדסה.

המארז+ספק מעולים והם מאד משתלמים למחירם. ניתן לקחת משהו פשוט יותר, אבל אני לא ממליץ. המארז והספק יחזיקו שנים רבות (בניגוד למעבד למשל), וחשוב לבחור כאלה איכותיים ושקטים. בקיצור אין טובים בפחות.

לגבי מעבד - ה5200 חזק מאד והוא במחיר מעולה. במחיר כפול ממנו יש את ה7300 שחזק בכ15%. שיקול שלך. אישית עשיתי לא מעט חישובים במאטלב עם מעבדים חלשים ממנו. אם כבר משדרגים שווה אולי לקחת 8400 ולחרוג במעט (כ150 שח).

פורסם

שיפור הביצועים ב-MATLAB הוא לינארי עם התדר (בקירוב טוב מאוד, עבור אותה ארכיטקטורת מעבד), כך שה-E8400 יתן כ~20% שיפור בביצועים במחיר כמעט פי 3 מה-E5200. לשיקולך.

אני פיתחתי מודמים שלמים עם MATLAB על P3 ואפילו היום ה-P4-3.2G עומד במשימה בכבוד ובמשימות לא כבדות במיוחד קשה להרגיש את ההבדל בינו לבין ה-E8500 שלי. מניסיון.

עם OC קליל הם נותנים ביצועים כמעט זהים (ומעבר לכך עם OC משמעותי) אבל אז מומלץ לקחת לוח P31 עם כרטיס דיסקרטי זול, מה שמייקר את המפרט בכ~200 ש"ח + כל הכרוך ב-OC שלא מומלץ למי שלא מנוסה בכך.

גם 4G זיכרון זה מופרז לחלוטין ל-MATLAB אלא אם מדובר במשימות מורכבות במיוחד שיותר מתאימות למעבדה לפיזיקה גרעינית ומיחשוב מבוזר מאשר לסטודנטית (אלא אם היא מומחית בכתיבת קוד בזבזני בטירוף ואז עדיף שיגמר לה הזיכרון מאשר להמשיך בפשע התכנותי הזה :lol:). 1X2G מספק מעל ומעבר.

הערה אחרונה. במחיר כמעט זהה ל-NSK4480 הנ"ל אפשר לקחת NSK6500 + ENRMAX TOMAHAWK 405W שנותנים פתרון עדיף מבחינת קירור, מרחב עבודה, יכולת שדרוג ורמת שקט. גם ה-NSK4480 בחירה מצויינת - קומפקטי יותר ומספק מעל ומעבר אך ללא חיבורים קדמיים.

לדעתי מארז/ספק זו השקעה לטווח ארוך ושווה להשקיע עוד 30-40 ש"ח לטובת היתרונות שציינתי.

אם לא חשוב במיוחד שקט ויכולות שדרוג למכונת גיימינג בעתיד, אפשר לחסוך הרבה ולקחת RAIDMAX APEX + FSP 350W ולחסוך כמעט 200 ש"ח בלי בעיה בכלל.

פורסם

גם 4G זיכרון זה מופרז לחלוטין ל-MATLAB אלא אם מדובר במשימות מורכבות במיוחד שיותר מתאימות למעבדה לפיזיקה גרעינית ומיחשוב מבוזר מאשר לסטודנטית (אלא אם היא מומחית בכתיבת קוד בזבזני בטירוף ואז עדיף שיגמר לה הזיכרון מאשר להמשיך בפשע התכנותי הזה :lol:). 1X2G מספק מעל ומעבר.

אממ לא בדיוק. תתפלא אבל אפילו בקורס בסיסי למדי כמו אנליזה נומרית יצא לנו לכתוב תוכניות שזמן הריצה שלהן היה בסביבות החצי שעה על מחשב נייד ממוצע (זה בעניין ההערות האחרות שלך) - וגם כאלה שקרסו עקב מחסור בזכרון. נכון, אפשר היה בחלקן להשתמש בפחות זכרון, אבל במחיר זמן ריצה ארוך יותר וקוד מסובך הרבה יותר.

פורסם

אם הפעלתם אלגוריתמים לא אופטימליים על מסדי נתונים ענקיים זה יכול לקרות אבל זה רק מעיד על קוד גרוע ב-99% מהמקרים.

ב-10 שנים שלי בתעשיה + 4 באוניברסיטה, עם פיתוח של כמה מודמים מלאים ואלגוריתמים שונים ומשונים מעולם לא חרגתי מעבר ל-2G זיכרון (ביחוד כשברוב הזמן הזה 512M היה הסטנדט :nixweiss:).

מצד שני, עם תנסה לעשות מניפולציות מסובכות על מטריצות ענק במקביל ברור שמתישהו תיתקל במגבלת חומרה איפשהוא.

פורסם
  • מחבר

באמת תודה רבה על כל המידע אבל אני חושב שאנחנו קצת מפריזים פה. ה-4G זכרון זה לא בשביל המטלב, זה בשביל לפתוח מלא תכניות בו זמנית, שאחת מהן היא מטלב. וההערה בקשר למעבד היתה יותר בכיוון של "אם נשאר תקציב עד ל-2500 (בערך), אז עדיף למלא אותו בכח עיבוד ולא במארז יפה".

במלים אחרות, תשכחו מהמטלב, זה לא העיקר. למישהו יש רעיון למפרט שכזה? מחשב פשוט, משהו מסקיי PC אם אפשר. תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים