עבור לתוכן

מפרט למחשב משרדי עם אופציה לגיימינג עד 2400 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני גיימר לשעבר וברשותי מחשב דיי ישן שלצערי גם דיי התקלקל.

באפשרותי שתי אפשרויות:

1) לקנות מחשב חדש ("עם הכנה למזגן").

2) להשתמש במחשב עגלה (השגתי כזה) עד ש... יירדו מחירים או משהו כזה.

מכיוון שבימים אלה, אני ממש לא מוצא זמן לשחק, הייתי קונה מחשב לצורך משרדי, אינטרנט וכו' עם אפשרות לשדרג אותו, נגיד עוד שנה, בכרטיס טוב...

לכן המפרט לדעתי צריך להיות מבוסס Core 2 Quad Q8200, לוח אם של GIGABYTE וזיכרון DDRII 800Mhz.

השאלה היא האם זה יספיק בשביל משחקים (בעיקר סימולטורים) -- כמובן בתוספת כ.מסך בעתיד?

האם בכלל כדאי לא להשקיע ב Quad וללכת על מעבד Duo?

ושאלתי האחרונה: אולי בכלל כדאי לא לקנות עכשיו, להשתמש בעגלה שהשגתי ובעוד חצי שנה, שנה -- לקנות משהו טוב יותר, באותו תקציב שהייתי משקיע היום (בערך 2400 ש"ח).

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?

תשובה: 2400 ש"ח.. אפשר לחרוג טיפה... עדיף בתשלומים

2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)

תשובה: כרגע, עבודות משרדיות, הורדות מסיביות (Rapidshare, USNET). אני לא הולך להשתמש בו לצפייה בסרטים, אך אני כן עלול לערוך סרטים ביתיים ו/או סרטי Divx ו HD.

המסך שברשותי אינו HD...

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.

תשובה: לא

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי

תשובה: לא! לא צריך.... לא צריך DVD, צורב (אם כי הם זולים, אז אולי בכל זאת אקנה חדש), כוננים למינהם וכמובן לא צריך כרטיס קול.

5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?

תשובה: מעבד אינטל, לוח אם ג'גבייט או אחר טוב

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?

תשובה: לא :)

8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?

9. האם חשוב שקט? עד כמה?

תשובה: חשוב מאוד

10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?

תשובה: סליחה על הבורות. מזה OC?

11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה.

תשובה: בעתיד ארצה לשחק בסימולטור טיסה של מיקרוסופט... אני רוצה שתיהיה לי האפשרות לקנות כ.מסך בשלב מאוחר יותר בכדי שיתאים למשחקים.

שוב תודה

קובי

פורסם

באופן כללי בעולם המחשבים זמן=כסף בריבוע. ככל שתחכה יותר, גם החומרה הנוכחית יורדת במחיר וגם יוצאת חומרה חדשה שמספקת ביצועים טובים יותר באותו כסף. כך שאם אתה יכול להסתפק בחצי שנה הקרובה ב "עגלה" שלך, המחשב שתקנה בעוד חצי שנה יהיה טוב יותר באותו מחיר.

אבל מצד שני אם אין לך סבלנות, ו/או יש לך דרישות שה "עגלה" כבר לא יכולה לספק, אז אל תהסס ולך תקנה לך מחשב, כי התהליך הזה קורה כל הזמן ואפשר גם לחכות ככה לנצח.

בתקציב של 2400 ש"ח אין הרבה מקום למרובע ליבה שעולה בעצמו 1000 ש"ח בערך.

אז תחליט ואם אתה רוצה מפרט ענה בבקשה על השאלות כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=51049.0

פורסם

מה הרזולוציה של המסך שלך ? תציין את דגם המסך אם אתה לא יודע.

פורסם
  • מחבר

יש לי מסך סמסונג 19" דגם: 931C

אני חושב שהרזולוציה היא: 1280x1024 (מקסימום)

פורסם

2400 וללא ציוד הקפי ומערכת הפעלה... היכן אפשר להוריד אם אני רוצה בסכום הזה גם מערכת הפעלה מקלדת ועכבר?

בואו נגיד שאני לא צריך למשחקים את המחשב אך לצפות בסרטים בצורה חלקה.

תודה.

פורסם

מפרט ראשוני בלבד הכולל מערכת הפעלה ומקלדת עכבר. מעל ומעבר לנדרש כעת. בסיס מצויין ושקט למדי למכונת גיימינג בעתיד:

מעבד:

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤369

לוח אם:

ASUS P5KPL-CM ¤295

דיסק קשיח:

SAMSUNG ECOGREEN F2 500GB 16MB SATA2 5400 RPM - HD502HI ¤295

זיכרון:

G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT ¤242

מארז:

ANTEC NSK4480B w/o PSU ¤250

סט מקלדת ועכבר:

MICROSOFT MULTIMEDIA OPTTICAL VALUE PACK : K96-00014 ¤134

מערכות הפעלה:

WINDOWS XP HOME - ENG - OEM ¤471

ספק כוח:

SEASONIC 400W : SS-400ET- OEM ¤284

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤2415

להזמנות מעל 3,000 ש"ח - משלוח חינם

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* מארז שקט ואיכותי + ספק שקט וחזק מעל הנדרש כדי שלא יגביל בעתיד בחירה של כרטיס מסך לגיימינג כבד.

שניהם השקעה משתלמת לטווח ארוך כי הם לא מתיישנים כמעט. אם חשוב לך יותר קירור על חשבון שקט, קח ANTEC 300 במקום.

אם חשוב לך גם שקט מופתי וגם קירור טוב יותר תצטרך כמינימום להוסיף כ~200 ש"ח לסונטה3 למשל או ל-ANTEC SOLO המצויין.

* שמתי 4G זיכרון למרות שכרגע אין צורך לטובת גיימינג בעתיד - זה יוצא זול במעט.

* לגיימינג רציני בהמשך כנראה תזדקק ל-OC (המהרה או אוברקלוקינג) של המעבד או שדרוג של המעבד יחד עם כרטיס המסך.

רק שים לב שבקרוב גם תושבת המעבד מתחלפת ועוברים ל-DDR3 ולכן לא כדאי לחכות עם השדרוג הרבה זמן כי הוא לא יהיה כדאי כבר (~שנה מקסימום שבמקסימום לדעתי).

פורסם

גונן, המפרט שלך טוב אבל:

1. מדוע לקחת מארז וספק במחיר של 534 ש"ח שאפשר לקחת את הבאנדל של ה-NSK4480B+EARTHWATTS 380W שמגיע במחיר יותר זול רק עם ספק יותר שקט, יותר חדש וחזק כמעט באותה המידה (ויחזיק אפילו HD4850, וגם ככה הוא אוברקיל לגיימינג במפרט הזה)?

2. לא עדיף לקחת סיגייט ברקודה מהדור ה-12? הוא מתאפיין בביצועים גבוהים משמעותית. אמנם הסמסונג הזה הוא חסכוני, אך מדובר בוואטים בודדים וחבל לאבד ביצועים תמורת "טיפת" חשמל - במיוחד במערכות גיימינג.

פורסם

גונן, המפרט שלך טוב אבל:

1. מדוע לקחת מארז וספק במחיר של 534 ש"ח שאפשר לקחת את הבאנדל של ה-NSK4480B+EARTHWATTS 380W שמגיע במחיר יותר זול רק עם ספק יותר שקט, יותר חדש וחזק כמעט באותה המידה (ויחזיק אפילו HD4850, וגם ככה הוא אוברקיל לגיימינג במפרט הזה)?

כי הספק הספציפי הזה מסוגל אפילו להחזיק את המערכת ב-OC עם HD4870 (!) והוא מהאיכותיים שיש בשוק ברמת המחיר הזו (וגם שקט). סופר-משתלם למחירו ומהווה השקעה מאוד כדאית לדעתי למי ששוקל גיימינג כבד בהמשך ולא רוצה להיות מוגבל ע"י הספק. שווה +60 ש"ח לדעתי בתנאים הנ"ל.

2. לא עדיף לקחת סיגייט ברקודה מהדור ה-12? הוא מתאפיין בביצועים גבוהים משמעותית. אמנם הסמסונג הזה הוא חסכוני, אך מדובר בוואטים בודדים וחבל לאבד ביצועים תמורת "טיפת" חשמל - במיוחד במערכות גיימינג.

הבדלי הביצועים זניחים בפועל בעוד רמת הרעש/חום ממש לא. תוסיף לעובדה מחיר משתלם והבחירה ברורה. בכל מקרה גם WD 5000AAKS או הברקודה גם כן בחירות מצויינות.

בכל מקרה, גם הבאנדל של ה-NSK4480 + 380W וגם הברקודה לא יאכזבו.

פורסם

המפרט שהוכן כאן טוב ויפה - ואם הדרישות למערכת שכוללת חומרה ותוכנה אך מדוע כרטיס מסך O.B?????

פורסם
  • מחבר

חברה,

אני מאוד מודה לכם על העזרה ועל כל הפיבקים.

אני מסכים עם העובדה שיש להשקיע כבר עכשיו בספק טוב שייתן לי תמורה בעתיד (כשארצה לחזור לעניין הגיימינג).. זה חשוב מאוד

האם כדאי לא לקנות בשלב זה כ. מסך טוב, אלא משהו הרבה יותר פשוט שייתן לי תמיכה רק באופיס/אינטרנט ובכסף שאחסוך לשדרג מעבד או כל דבר אחר?

ואז בעוד חצי שנה, שנה לקנות את הכרטיס במחיר טוב יותר, או לחילופין כ.מסך טוב יותר...

עכשיו יש לי להשקיע 2400 ש"ח, אבל לא מן הנמנע שבעתיד אוכל להפנות עוד תקציב...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים