עבור לתוכן

שמשה קדמית של רכב לא נשברת, החלונות נשברים לרסיסים - למה?

Featured Replies

פורסם

ישנה שאלה פילוסופית להן :" מי טיפש יותר ? הטיפש ההולך בראש , או הטיפש שהולך אחריו ?"

אני חושב שהשאלה הזו היא אקטואלית במקרה של שתי התגובות האחרונות .

ולעיניין - רק אידיוט ישאל שאלה שכזו שהתקציב הוא בבסיסה , חלונות צד נשברות באחוזים גבוהים יותר ללא קשר לתאונות פרופר - לכן אם יש לך הרבה כסף אתה יכול לעשות את החלון גם בילתי חדיר לכדורים ( לא שאצלך זה ישנה משהו ) .מה? יש לך סימוכין לטענות האלה? ומה קשור חלון בלתי חדיר לנושא?

וכן חלון קידמי של הרכב עשוי בצורה אשר אמורה למנוע פגיעה קטלנית ולכן נשאר בחתיכה אחת - החלון ישבר בדרך כלל כתוצאה מתאונה - והחלון עשוי משתי חתיכות זכוכית מודבקות על "פלסטיק". אם הבנת את זה מההתחלה, למה כתבת את ההודעה הקודמת שלך? ההיא בה בציניות שאלת מה היה קורה אם חתיכות הזכוכית היו עפות לעבר הבן אדם, אתה די סותר את עצמך..

שימעון משנת 86 - ההודעה שלך היא של טרול וספאם ( היא מכפישה ואיננה תורמת דבר לדיון - שלי לפחות מנסהנ - כניראה ללא כל הצלחה - לגרום לחשיבה עצמית ) ואת מה שאני חושב על התגובה שלך אומר באייקון - :lamer:

הבן אדם שואל למה החלון הקדמי לא נשבר, ומולבש על פלסטיק.

בעוד החלונות הצדדיים דווקא כן.

ישנה שאלה פילוסופית :" מי טיפש יותר ? הטיפש ההולך בראש , או הטיפש שהולך אחריו ?"

המשכת והמשכת ללכת, מתי תפסיק? ניסית לעורר חשיבה עצמית, כדאי שתעשה בדק בית.

פורסם

קידמי או צידי ?

צדדי של הנהג, התפורר יפה בכל האוטו...

פורסם

אכן , החלונות הצידיים נשברים יותר .

פורסם

למה כולכם מסתבכים?

קודם כל, שמשה של אוטו לא יכולה לעצור קליעים, בניגוד למשתמע ממה שאנשים מסויימים כתבו כאן

(כמובן, יש שמשות ממוגנות ירי, אבל גם זה עד מידה מסויימת, ולכם אין כזה באוטו שלכם, אז זה לא הנושא כאן)

שמשות לא מתנפצות לרסיסים קטנים כמו חלונות צד באוטו כי הם בנויית בצורה שונה שאמורה להיות בטיחותית

יותר במקרה של תאונה באוטו, ולכך שהשמשה לא תשבר מכל שטות קטנה שפוגעת בה, מה שאוטומטית היה

אומר זכוכיות שמגיעות ישר לאזור הפנים והצוואר של הנהג. חלונות לעומת זאת לא בנויים ככה, אלא בנויים כמו

סתם חלון רגיל, כנראה בגלל שיקולי תועלת/רווח (שכן היה עדיף שגם הם לא יתנפצו)

ואיך לעזאזל הצלחתם להספים דיון כזה פשוט ולגרור אותו לאן שגררתם אותו?

פורסם

זה לא שתי שכבות של זכוכית.

תראו קצת ערוץ המדע ב"איך עשו את זה"

זה שכבה חיצונית של זכוכית ופנימית של PVC שקוף שמודבקים בלחץ גבוה

כך שכאשר הזכוכית נשברת לא עפים על הנהג רסיסי זכוכית.

אחלה המצאה

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

איך עוד לא הגעתם לתשובה???

אני פותח את הנושא כחודש אחרי שפתחו אותו, ועדיין לא עניתם?

אוקיי התשובה היא פשוטה: החלונות הצידיים נשברים לרסיסים קטנים מכיוון שאם היו נשברים לחתיכות גדולות, הם היו חותכים לכם את הגוף כמו סכין.

בשמשה הקדמית אין צורך לעשות כך, שכן כרית האוויר מגינה עליכם מהשמשה.

פורסם

ובשביל זה הקפצת ?

התשובות כבר נענו עיין בתרד - קנגורו #2

פורסם
  • מחבר

איך עוד לא הגעתם לתשובה???

אני פותח את הנושא כחודש אחרי שפתחו אותו, ועדיין לא עניתם?

אוקיי התשובה היא פשוטה: החלונות הצידיים נשברים לרסיסים קטנים מכיוון שאם היו נשברים לחתיכות גדולות, הם היו חותכים לכם את הגוף כמו סכין.

בשמשה הקדמית אין צורך לעשות כך, שכן כרית האוויר מגינה עליכם מהשמשה.

אם היית קורא את הכותרת של הדיון, היית מבין שהשמשה הקדמית לא נשברת לחתיכות גדולות, כפי שאתה טוען. ליתר דיוק - כל החתיכות נשארות מודבקות יחד ולא מתפזרות.

לכאורה ישנו יתרון לעשות זאת גם עבור החלונות הצדדיים, אך ככל הנראה משיקולי עלות הדבר לא נעשה.

פורסם

לא יודע מה אתך, אבל אני יודע לקרוא. אני לא רואה איפה כתבתי שהשמשה הקדמית נשברת לחתיכות גדולות. ("כפי שאתה טוען")

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים