עבור לתוכן

מעוניין בחוות דעת למחשב משחקים, כ-2500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

תקציב: כ-2500 ש"ח, אפשר לחרוג קצת...

מטרה: משחקים, Matlab ושימוש ביתי כללי

אין צורך בציוד הקפי

לא חשוב עיצוב או קירור. שקט יהיה נחמד.

אין כוונה לעשות OC

יש לי מסך רחב 22 אינטש, 1680x1050

חשבתי על המפרט הבא:

מעבד Q6600

לוח אם Gigabyte GA-EP43-DS3L

זכרון 4GB - 2x2GB DDR2 800, Kingston/Ceon

כרטיס מסך Gigabyte 9800GT 512MB DDR3 או MSI HD4830 512MB DDR3

דיסק קשיח 500GB SATA2 16MB של Seagate או Hitachi

DVD-RW X22

מארז וספק ג'נרים, 500W

המחיר באייבורי למחשב דומה (עם 2GB זכרון וכרטיס מסך 9400GT) הוא 2245 ש"ח, אני מעריך ששדרוג הזכרון וכרטיס המסך יעלו 300-400 ש"ח נוספים.

הערות ושאלות:

1. נראה לי שעדיף Q6600 על פני E8400 כי הפער לטובת E8400 במשחקים די קטן, והפער לטובת Q6600 בריבוי ישומים גדול.

2. האם המפרט מאוזן באופן סביר? האם יש משהו שכדאי לשנות?

3. איזה כרטיס מסך עדיף? מה השיפור בביצועים של HD4850 או 9800GTX (בתוספת של כ-200 ש"ח אני חושב)?

3. האם יש צורך בקרור מיוחד אם אני לא מתכוון לעשות OC?

4. בהערכה גסה, כל המערכת, בתוספת HD נוסף צריכה בערך 300W (לפי המאמר המצוין של Tom's Hardware). כך שנראה לי שספק 500W 25A ג'נרי צריך להספיק. האם זה נכון?

אשמח לשמוע הערות והצעות.

תודה רבה,

נמרוד

פורסם

בהערכה גסה, כל המערכת, בתוספת HD נוסף צריכה בערך 300W כך שנראה לי שספק 500W 25A ג'נרי צריך להספיק. האם זה נכון?

לא נכון בעליל. המערכת כולה תצרוך יותר מ300W, נתחיל מזה, אבל העניין החשוב יותר הוא שלא כך בודקים ספקים! הצריכה העיקרית של המערכת היא על מסילת ה12V (ובפרט המעבד, כרטיס המסך וכל המאווררים). זו גם המתח שהכי "יקר" לייצר, לכן בספקים זולים רבים ישנו הספק נמוך על המסילה הזו, והספקים גדולים על המסילות האחרות (שלא דורשות בכלל הספק גדול) כדי להתהדר בהספק כולל גבוה. מערכת כמו שלך (בשתי גרסאותיה) זקוקה לספק שמסוגל לתת ~30A על מסילת ה12V כדי לתפקד באופן אמין לאורך זמן - ואילו ספקי 500W גנריים מסויימים מספקים במסילה זו 18A בלבד. גם 25A יהיה מאוד גבולי, במקרה הטוב, וגם אם המחשב יעבוד תראה הרבה קריסות בזמן מאמץ.

אגב, זה עוד לפני שמדברים על יציבות מתח (או העדרה) - ספקים זולים נוטים לספק מתח לא אחיד, עם טווח שינוי גדול, מה שנוטה לפגוע ברכיבים מסויימים לאורך זמן, שלא להזכיר העדר הגנה מנחשולי מתח.

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע. :xyxthumbs:

אני קצת מתקשה להבין איזה ספקים טובים ואיזה לא, נראה שמתאמצים להסתיר פרטים כמו חלוקת הזרם על המסילות השונות...

מה לגבי הספקים האלה:

EZCOOL 450W

EZCOOL 400W

Thermaltake 400W

HEC 400TR-TF

HEC 450TD-TF

מישהו מהם טוב, או שצריך לעבור לתחום של 300-400 שקל?

בעיקרון אני רוצה ספק שיעשה את העבודה, בלי לעשות חור בכיס. :)

חוץ מהספק, יש עוד הערות לגבי המפרט?

שוב תודה,

נמרוד

פורסם

יצרנים שמסתירים את החלוקה לפי מסילות עושים זאת מסיבה מסויימת - וממש לא כולם נוהגים כך. יתרה מזאת, אם החנות לא מציינת מידע זה, זה עוד לא אומר שהיצרן לא מציין. הנה למשל הפרטים של ה400W של HEC:

http://www.hec-group.com.tw/power_supply/atx12v_v201/index.html#s

אגב, זה המקום לציין שכאשר יש יותר ממסילת 12V אחת, ההספק הכולל הוא לא סכום הספקי המסילות. בד"כ מדובר במספר נמוך יותר, כי הספקי המסילות המצויינים הם המירביים לכל מסילה בנפרד - ואף אחד לא טוען שכל המסילות מסוגלות לספק את המקסימום בו זמנית. לי יש ספק של 2 מסילות, 20A כל אחת ועדיין המשולב הוא 30A. יצרנים טובים בד"כ יציינו גם הספק משולב מקסימלי.

בכל מקרה, HEC וTHERMALTAKE תמיד נותנים את הטבלאות הללו באתרם. EZCOOL לא טורחים לעשות זאת, ולא סתם. הספקים שלהם לא בדיוק מומלצים למערכות סבירות ומעלה. עם זאת, כל הספקים ברשימה יהיו גבוליים במקרה הטוב למערכת עם מרובע ליבות וכרטיס מסך חזק.

עוד דבר קטן לעניין זה: בדיקה קצרה מעלה שהספק של THERMALTAKE המופיע ברשימתך כלל לא מופיע באתר היצרן. זה אומר שבמקרה הטוב מדובר בסדרה ישנה שכבר לא משווקת ע"י היצרן.

כרגע יחס העלות\תועלת הטוב ביותר נמצא אצל חברת SEASONIC, לפחות בכל מה שקשור לספקים באזור ה400W \ 30A@12V, והם עולים פחות מ300 ש"ח.

------------עריכה-----------------

יש הערות גם לגבי שאר המפרט, פשוט אני קצת ממהר כרגע. סורי :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה.

נראה לי שאני אקנה את המחשב עם 9800GT של GIGABYTE וספק 450W של HEC.

הספק של HEC אמנם קצת מיושן (V2.01) וללא PFC, אבל לפחות יש לו 30A@12V.

הייתי בכיף קונה את של SEASONIC, אבל אייבורי לא מוכרים אותו וב-TMS או FOXPC כל המחשב עולה לפחות 500 ש"ח יותר... :(

אם לא יהיו היום הערות נוספות אני אקפוץ מחר לקנות.

שוב תודה,

נמרוד

פורסם

למה אתה מתעקש דווקא על אייבורי?

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי, בכל חנות אחרת זה 500 שקל יותר...

המפרט הבא אמור לעלות 2700-2800 שקל באייבורי:

מעבד Q6600

לוח אם Gigabyte GA-EP43-DS3L

זכרון 4GB DDR2 800

כרטיס מסך Gigabyte 9800GT 512MB

דיסק קשיח 500GB SATA2 16MB

DVD-RW X22

ספק של 30A@12V

אם יש חנות אחרת שמוכרת מחשב דומה מתחת 3000 ש"ח, אני אשמח לשמוע. :)

פורסם

אני מניח שאתה מתבסס על המחשב הזה בתור בסיס להשוואה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1311&CatCode=1

אז בוא נעשה את החשבון ביחד:

שדרוג למארז מאיכות בנייה סבירה + שדרוג לספק כדוגמת SEASONIC (ביחד): כ300 שקל.

שדרוג זכרון ל4GB: כ120 שקל

שדרוג כרטיס מסך ל9800GT: כ330 שקל (לפי הפרשי המחירים באתר שלהם).

סה"כ: כ750 שקל.

המפרט הזה לא עולה אם כך 2700-2800 ש"ח באייבורי, אלא יותר בכיוון של 3000.

בחנות אחרת מפרט זהה יעלה כ3200-3300, זה נכון (אם כי נתן להרכיב מפרט יעיל לא פחות גם בפחות). פער של כ7-10%. אתה מוזמן לערוך חיפוש כאן בפורום, לקרוא קצת על אייבורי ולהחליט לבד האם שווה לך. כאן אני לא יכול להגיד כלום בעניין.

פורסם
  • מחבר

שדרוג למארז מאיכות בנייה סבירה + שדרוג לספק כדוגמת SEASONIC (ביחד): כ300 שקל.

עשיתי חשבון כמעט זהה לשלך.

חשבתי להוסיף ספק 450W של HEC, שהערכתי בתוספת של 100 ש"ח ולא 300.

אף אחד לא אמר קודם שום דבר על מארז. אין לי מושג איזה מארז צריך ולמה. מעולם לא היה לי שום מארז מיוחד. :nixweiss:

כבר פעמיים כתבת שיש דברים אחרים שכדאי לשנות, אבל אתה לא אומר מה. :s05:

אם אתה יכול להציע מפרט אחר (זול יותר?) עם ביצועים דומים, אשמח מאוד לשמוע. בשביל זה הגעתי לאתר.

אם זה משמח אותך אין לי שום חיבה יתרה לאייבורי, להפך, אבל עד עכשיו לא קיבלתי כאן רעיונות טובים יותר.

פורסם

כבר פעמיים כתבת שיש דברים אחרים שכדאי לשנות, אבל אתה לא אומר מה. :s05:

אתה צודק ואני מתנצל. הנה מפרט וכמה הסברים:

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ¤941

לוח אם:

GIGABYTE GA-EP31-DS3L ¤380

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 Geforce 9800GT 512MB GDDR3 - RETAIL ¤615

דיסק קשיח:

SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD501LJ ¤312

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤129

זיכרון:

G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT ¤266

מארז:

RAIDMAX APEX w/o PSU ¤166

ספק כוח:

SEASONIC 400W : SS-400ET- OEM ¤284

מחיר סופי: ¤3093

להזמנות מעל 3,000 ש"ח - משלוח חינם

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

ועכשיו להסברים: בד"כ לא מומלץ לסמוך על טוב ליבם של המשווקים כאשר מציעים לך מפרט שחסרים בו פרטים, בדיוק כפי שלא מומלץ לקנות חתול בשק. אז לגבי ספקים אמרנו. אותו דבר נוגע למארזים. "מארז איכותי מפח עבה" כמו שאייבורי תמיד כותבים זה לא דגם ולא חברה. כן, גם למארזים יש יצרנים וחברות, והמארז הוא לא סתם קופסה. ישנם הרבה דברים במארז שיכולים להיות לא בסדר (ומדובר ברשימה חלקית בלבד, של דברים שראיתי אישית): הברגים עליהם לוח האם מתיישב עשויים להיות לא במקום או עקומים מספיק כדי להיות בלתי שמישים; המאווררים עשויים להיות חלשים מאוד, מורכבים הפוך (מכניס במקום מוציא ולהיפך) או חסומים עקב תכנון לקוי; הלוחית הנועלת את כרטיסי ההרחבה במקומם עשויה לא לאפשר זאת; כלוב הכוננים עשוי להכיל שלא להכיל חורי ברגים איפה שצריך או להיות ממוקם כך שקשה מאוד עד בלתי אפשרי להוסיף או להוציא כוננים כאשר המחשב מורכב; התא לספק הכוח עשוי להיות צפוף מדי (ואז צריך לדחוף בכוח) או חופשי מדי (ואז הספק מפעיל את משקלו על הפאנל האחורי ועשוי לעקם אותו); יתכן כי המאווררים יהיו מאוד קשים לגישה אלא אם אתה מפרק לחלוטין חלקים מהמארז, מה שמונע ניקוי אבק; דלת הצד עשויה להיות חלשה וקלה לעיקום, באופן כזה שאחרי כמה פעמים שפתחת וסגרת תגלה שהמארז לא נסגר יותר; וכולי וכולי - וזה עוד לפני שמזכירים את העניין הזה של נוחות הרכבה, אם במקרה תרצה להרכיב את המחשב לבד.

חנויות נורמאליות בד"כ יציינו את דגם המארז הכלול במפרט בדיוק כמו שהם יציינו כל רכיב אחר. אפילו מארז בסיסי אבל מחברה נורמאלית (כמו HEC או RAIDMAX) אמנם יראה צנוע, אך רוב הסיכויים שלא תראה בו יותר מדי בעיות מהסוג שכתבתי למעלה. גם אם לא אתה תהיה זה שתרכיב את המערכת, תהיה בטוח שהבעיות האלה לא יתוקנו. פשוט יתעלמו מהן. אם החורים להארד דיסק לא מתאימים - יחליטו ששני ברגים זה מספיק בשביל לחבר אותו, ולמי אכפת שזה יוסיף לרעש ולרעידות.

ולעניינים האחרים: מעבדי Q6600 אינם יכולים להתחרות במשחקים נגד E8400. בתדר ליבה הנמוך ב20%, זכרון מטמון פר ליבה נמוך בשליש והעובדה שאף משחק כיום לא יודע לנצל ריבוי ליבות בצורה טובה - תעשה את החשבון לבד. ובעניין הלוח: הלוח המוצע כאן הוא נסיון לחסוך עלויות. אם אתה לא מתכנן OC, לא צריך חיבורים כמו FIREWIRE או E-SATA (שאותם אפשר להוסיף בעתיד במקרה הצורך ע"י כרטיס הרחבה שעולה כמה עשרות שקלים) ולא מתכוון לשדרג את המחשב בעתיד אפשר בהחלט לוותר על לוחות P43 ולקחת לוח P31 ב100+ שקל פחות - והמהדרין אף יקחו לוח G31 ב200+ שקל פחות, במחיר הגבלות חמורות עוד יותר, בתחומים האמורים ובתחומים נוספים. עם זאת, עבור המערכת כמו שהיא מוצעת כאן אתה לא תראה שום הבדל בינהם.

עבור לוח P31 למשל, 4GB זכרון זה המקסימום שהוא מסוגל לקלוט וחריץ הPCIE הוא 1.0. אם בעתיד תרצה לשדרג זכרון פשוט לא תוכל פיזית, וכרטיס מסך עתידי פוטנציאלי יוגבל ע"י מהירות החריץ. אם אתה מאלה שקונים מחשב, נשארים אתו כמו שהוא שנתיים וחצי ואז קונים חדש - אפשר בשקט לקחת את המפרט המוצע. אם אתה חושב שיש סיכוי סביר שתרצה להחזיק במחשב קצת יותר, כאשר לקראת אמצע חייו תרצה להכפיל לו את הזכרון ולהחליף את כרטיס המסך למשהו חדש יותר - יש לשקול לחיוב את הלוח שרצית בהתחלה. שים לב עם זאת שתחזיות לעתיד בתחום המחשוב נוטות להיות מאוד לא מדוייקות: למשל, קשה לחזות מה תהיה הזמינות והתמחור של זכרונות DDR2 בעוד שנתיים, אחרי שבקרוב מאוד יכנסו לשוק המיינסטרים לוחות P55 ויצרו ביקוש הולך וגובר לDDR3.

בכל מקרה, יש לך כאן מפרט ב3200 אפילו עם הP43 שרצית - ולא מאייבורי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המפרט וההסברים!

נראה מצוין :xyxthumbs:

שאלה לגבי המעבד:

לפי Tom's Hardware ההבדל בביצועים על משחקים בין Q6600 ל-E8400 הוא עד 10% לטובת ה-E8400 (למשל 131 מול 126 FPS ב-Crysis).

זה נראה הבדל די קטן.

לעומת זאת, אם אני רוצה לעבוד במקביל על Matlab, Word, Firefox ב-Windows Vista נראה לי שהביצועים של Q6600 יהיו טובים בהרבה.

מעבר לזה אני מנחש שמשחקים וגם תוכנות אחרות יעשו שימוש גדל והולך בריבוי ליבות.

האם אני מפספס משהו? :s05:

שוב תודה על העזרה!

פורסם

עשיתי חשבון כמעט זהה לשלך.

חשבתי להוסיף ספק 450W של HEC, שהערכתי בתוספת של 100 ש"ח ולא 300.

באייוורי זיכוי על ספק כח = 90ש"ח (בדוק). עכשיו תעשה חשבון: מחיר רגיל של ספק שחשבת-90ש"ח

פורסם

לMATLAB יש יתרון על מרובעי ליבות, ללא ספק (למרות שאם אתה צריך אותו ללימודים ולא שימוש מקצועי, לא סביר שתצטרך לעבוד עם תכניות הרצות יותר ממספר שניות במקרה הרע). לגבי ישומים כמו וורד ופיירפוקס - הישומים האלה הם מאוד קלילים מבחינת מעבד (חוץ מטעינת הקובץ בוורד אולי), וגם כשהם פתוחים במקביל המקסימום שנעשה במה שנמצא ברקע זה לטעון דף אינטרנט. אני מסכים שכנראה הQ6600 עדיף במקרים אלה, אך היתרון הוא מזערי.

בכל מה שקשור לתוכנות אחרות - שים לב שפעם ה8400 לוקח, פעם ה6600.

ולמרות זאת, אני מניח שאתה צודק - אם להתבסס רק על הביקורת הזו, אזי בממוצע הQ6600 מראה יתרון ברור על פני כפול הליבה החדש יותר. העניין הוא שלא בריא להתבסס על ביקורת באתר אחד, אפילו אם מדובר באתר אמין ופופולארי. היו כאן בפורום לא מעט ויכוחים בעניין לרוב בהתבסס על נסיון אישי (מומלץ להריץ חיפוש ולקרוא כמה), ולא הושגה הכרעה לכיוון זה או אחר - מה שמראה שהיתרון התאורטי של מרובע הליבות לא באמת בולט לעין כמו שנובע מאתר טומ'ס.

ועוד עניין קטן: במשחקים, הגורם המגביל העיקרי הוא תמיד כרטיס המסך. כל עוד המעבד חזק מספיק כדי להפעיל את המשחק, כרטיס המסך הוא זה שקובע כמה טוב הוא יפעל - הרי בכל משחק אתה תמצא בד"כ עשרות הגדרות גרפיות, כמה הגדרות הנוגעות לזכרון ובד"כ מעט מאוד הגדרות הנוגעות למעבד. נכון להיום, רוב המעבדים שיש בשוק הם יותר מדי בשביל המשחקים הקיימים, שמצידם יעבדו מצויין על E5200 או מקביליו מAMD, שלא לדבר על כמה שיעבדו בסדר גמור גם על פנטיום 4 מהירות 3GHZ. זו הסיבה שרואים הבדלים מינוריים בין מעבדים שונים (ואם היית מכניס להשוואה מעבדים חלשים יותר, היית רואה שגם הם לא נופלים בהרבה).

כאן נכנס עניין השדרוג: אם אתה מתכוון לשדרג בעתיד את המחשב, ובפרט את כרטיס המסך - אתה עשוי לגלות תמונה מעניינת: כרטיס המסך ה"ישן", שהיווה את צוואר הבקבוק במשחקים של עוד שנתיים ומשהו הוחלף ומתפקד מצויין - ועתה צוואר הבקבוק הוא המעבד. במקרה הנ"ל, ההבדל בביצועים בין המעבדים בכל מה שקשור למשחקים יבואו לידי ביטוי בצורה בולטת הרבה יותר.

ולעניין התמיכה העתידית בריבוי ליבות - תאורטית זה נכון. פרקטית, מרובעי הליבות חיים בקרבינו כבר כמה שנים, ושום דבר לא השתנה. הצורך לבנות ארכיטקטורת מנוע משחק כמעט מחדש בשביל תמיכה בריבוי ליבות מהווה גורם (שלילי) "כבד" יותר מאשר היתרון שתיקון שכזה יציע (בין השאר, לאור מה שנאמר לפני מספר שורות), לפחות מבחינת החברות המפתחות.

פורסם
  • מחבר

אני מתחיל להשתכנע שה-E8400 עדיף.

אם Q6600 היה יכול לקצר ריצה של MATLAB מחמש שעות לשלוש אז הייתי הולך עליו בלי לחשוב פעמיים. אבל לא מצאתי שום מידע על הביצועים של MATLAB בארבע ליבות.

אם כבר הגענו ל-3250 שקל (כולל התקנה) אז מה דעתך על המפרט הזה ב-3400? ראיתי עליו כמה המלצות באתר.

ככה זה עם מחשבים: מתחילים נמוך אבל אז, מה לא נוסיף עוד 100 שקל בשביל לשפר את הצ'וקו? ואם כבר הוספנו, לא נוסיף עוד 200 בשביל המוקו? ;D

בכל מקרה, תודה רבה, נראה לי שזה יהיה מחשב הרבה יותר מוצלח ממה שהתחלתי איתו.

למרות שאני אצטרך לעבור לדירה יותר גדולה כדי שיהיה מקום לכל המארז הזה... :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים